Токенизирани биткойни, борси под огън и TRX като сигурност: Крипто новини от седмицата

OKEx Insights представя петте най-добри крипто новини от изминалата седмица.

Bittrex и Poloniex добавиха към съдебен иск срещу Bitfinex и Tether

Криптовалутни борси Bittrex и Poloniex са добавени към изменен съдебен иск срещу Bitfinex, Tether и свързани лица.

Искът, първоначално подаден през октомври 2019 г. и актуализиран тази седмица, твърди, че Bitfinex и Tether са манипулирали пазара на криптовалути, като са надули цените чрез измамна тактика. Както обяснява официалната жалба:

„В действителност Tether си е издал милиарди USDT без подкрепа от щатски долари – просто създавайки USDT от нищото. Tether скри този факт, като ‘продаде’ новоиздадения USDT на Bitfinex, криптообмен, който беше тайно притежаван и управляван от същите лица, които притежаваха и управляваха Tether. Тъй като Bitfinex и Tether бяха по същество еднакви, Tether можеше просто да прехвърли новоиздадени USDT в сметката си на Bitfinex, без да получава щатски долари в замяна, както се изискваше от истински клиенти. “

Междувременно се твърди, че Bittrex и Poloniex са съзнателно участвали в схемата за печат на USDT, като са прехвърляли големи суми съзнателно необвързани връзки.

Ключови продукти за вкъщи

 • Tether не е непознат за противоречията и в момента е въвлечен в правна битка с прокурора на Ню Йорк. Тази новина само добавя масло в огъня.
 • Измененият съдебен иск срещу Tether и свързаните с него фирми расте, като нови ответници се добавят като ответници. Възможността за добавяне на други борси за криптовалута може да съществува.
 • Ако делото бъде спечелено, несъмнено ще се усетят вълните в цялата индустрия и цената на биткойн вероятно ще реагира негативно.

Токенизирани биткойни на Ethereum, превъзхождащи Lightning and Liquid

Що се отнася до транзакциите с биткойн извън веригата, базираните на Ethereum проекти като WBTC и imBTC в момента са най-популярните избори – оглавяват добре известни проекти, базирани на биткойни като Lightning Network и Liquid.

Както съобщава CoinDesk, има 70 процента повече биткойни за тези проекти на Ethereum, отколкото тогава за страничните вериги на Bitcoin, споменати по-горе. Освен това токенизираното предлагане на биткойн е нараснало с 330 процента през 2020 г..

Диаграма на общата стойност, заключена в WBTC. Източник: DeFi Pulse

Ключови продукти за внос

 • Повече опции за транзакции с биткойн извън веригата предоставят повече възможности за избор на потребителите, улеснявайки приемането.
 • Разнообразието от случаи на използване на Ethereum се илюстрира от нарастващия брой токенизирани биткойни. Очевидно е, че ще продължим да наблюдаваме нарастването на случаите на употреба.

„Крипто мама“ Хестър Пиърс, номинирана за втори мандат на SEC

Хестър Пиърс, известна от някои в крипто като „Крипто мама” заради застъпничеството си в бранша – е била номиниран да служи втори мандат като член на Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) до 2025 г..

Пърс исторически е бил силен поддръжник на блокчейн технологията и противопоставен строгата позиция на SEC за криптовалутите.


Ключови продукти за внос

 • Пърс е единственият член на SEC, който изразява опозиция срещу отказите за приложение на Bitcoin ETF. Ако бъде одобрен вторият й мандат, вероятността някога да види такъв борсов фонд не е поне повреден.
 • Peirce също така се аргументира за саморегулиране и безопасно пристанище от SEC за проекти с децентрализирани токени.

Европол насочва вниманието си към биткойн инструмента за поверителност Wasabi Wallet

Съобщава се, че Европол е насочен към поверителността на биткойн портфейла с отворен код, Walabi Wallet.

Новината беше съобщена за първи път от CoinDesk след доклад на правоприлагащата агенция на Европейския съюз за „правоприлагането“ за портфейла, изтекъл в Telegram. По-късно изтичането беше потвърдено от пресслужбата на Европол.

Европейският център за киберпрестъпност (EC3) на Европол цитира данни от Chainalysis, водещата компания за анализ на блокчейн в космоса. В доклада се посочва:

„Според [Chainalysis] през последните три седмици BTC в размер на близо 50 милиона щатски долара са депозирани в Wasabi, като почти 30% идват от тъмните уеб пазари. Това е значителна сума, относително казано, като се има предвид, че транзакциите в тъмната мрежа имат само 1% дял от общите транзакции. “

Ключови продукти за внос

 • Въпреки че не означава непременно, че ще бъдат предприети конкретни действия от Европол, докладът ясно илюстрира как инструментите за поверителност на Биткойн са на радара на правоприлагащите органи.
 • Инструментите за поверителност скриват данните в разпределената публична книга на Биткойн, но регулаторите могат да се намесят.

TRX на TRON силно прилича на ценна книга, казва индустриалният съвет

Съветът за крипто рейтинг (CRC) неофициално определи съответните токени на Tron, Nervos и Polkadot за по-високи вероятности да бъдат считани за ценни книжа съгласно американския закон за ценните книжа, според рейтингов списък в средата на април, получен от Блокът.

Съобщава се, че въпросният непубликуван рейтингов списък е присвоил оценка на всеки знак от 4,75 от 5,00, което означава, че те силно приличат на ценни книжа.

Ключови продукти за внос

 • CRC е основана от Coinbase, Circle, Genesis Capital и други известни криптофирми, за да осигури яснота по регулаторните въпроси, свързани с криптовалутите. По този начин оценката му не означава, че TRX и други всъщност са ценни книжа в очите на регулаторите – само че съветът е определил, че те приличат на тях.
 • Ако SEC трябваше хипотетично да се вслуша в оценката на CRC, екосистемите Tron, Nervos и Polkadot вероятно ще претърпят бурно преживяване.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map