SushiSwap увеличава търсенето на USDT в Китай, докато тестването на DCEP продължава

Седмичен преглед на блокчейн и криптовалутни новини от Китай и Хонконг.

DeFi и DCEP бяха най-популярните думи в китайската крипто общност тази седмица. В децентрализираното финансово пространство възходът на SushiSwap доведе до силно търсене на USDT на китайския извънборсов пазар. Междувременно водещите китайски държавни банки, като CCB и ICBC, проучиха интегрирането на китайската цифрова валута в своите мобилни приложения и кредитни карти. Тези истории и много други в изданието на OKEx Insights от Китай за пазарен пазар на OKEx Insights.

SushiSwap тласка силно търсене на USDT в Китай

Tether (USDT) отчете наскоро силно пазарно търсене на китайския пазарен пазар. The USDT OTC индекс от ChaiNext се изчислява въз основа на извънборсовата цена на USDT и офшорния обменен курс RMB / USD. Индексът достигна 100,8 в един момент на 1 септември, което означава, че USDT се търгуваше с премия, където 100 USDT се равняваше на $ 100,8. По време на писането индексът е 100,33 долара.

Седмична стойност на USDT OTC Index. Източник: ChaiNext

Премията за USDT, търгувана на китайския пазар, се движи от хип-хода на DeFi. SushiSwap, вилица на автоматизиран маркет мейкър Uniswap, е най-горещият проект DeFi сред китайската общност, с над 1,2 милиарда долара, заключени до момента.

Ключови продукти за внос

  • Огромният интерес към SushiSwap може отчасти да се обясни с "страх от пропускане," особено поради ограниченото разбиране на DeFi пространството. Проучването на ARPA на DeFi, публикувано през юли, посочено че само 25% от китайската крипто общност са разбрали и използвали протоколи DeFi като кредитиране.
  • Участниците на пазара трябва да имат предвид рисковете за сигурността в неодитирания интелигентен договор на SushiSwap.

Най-добрите китайски държавни банки настояват за тестване на DCEP

Китайската строителна банка и Китайската индустриална и търговска банка – две от четирите най-големи китайски държавни банки – настояват да приемат официалната система за цифрова валута в страната, електронно плащане с цифрова валута или DCEP.

На 28 август CCB стартира пробна версия за онлайн портфейл с цифрова валута в мобилното си приложение, което позволява на потребителите да конвертират своите фиатни валути в цифрови юани. Банката обаче деактивира цифровия портфейл на следващия ден, стрес че тестването не предполага стартирането на DCEP.

От друга страна, ICBC наскоро обяви издаването на цифрови кредитни карти, позволявайки на потребителите да активират услугите за цифрова валута, като свързват услугата с техните карти. Активирането на услугата обаче не означава, че потребителите могат да харчат цифрови валути сега.

Ключови продукти за внос

  • ЦКБ не е първата китайска банка, която тества китайския портфейл за цифрова валута. Друга четвърта китайска държавна банка – Селскостопанската банка, стартира вътрешно тестване на портфейл на DCEP през април.
  • Четирите водещи китайски държавни банки – включително CCB, ICBC, Земеделската банка и Китайската банка – според съобщенията тестваха DCEP за плащания и преводи между техните вътрешни служители през август.

Интерфейсът на портфейла за цифрова валута на CCB. Източник: Сина Финанс

Производителят на минни платформи Canaan Inc. отчете нетни загуби през второто тримесечие на 2020 г.


Canaan Inc., първият производител на биткойн машини за копаене, котиран на фондовата борса Nasdaq, освободен неревитираните финансови резултати за второто тримесечие на 2020 г..

Според доклада, компанията е видяла нетна загуба от 16,8 милиона RMB ($ 2,4 милиона) през второто тримесечие, подобрение спрямо 39,9 милиона RMB, които компанията е загубила през предходното тримесечие. Производителят на майнинг платформи е подобрил своите оперативни и продажбени показатели през второто тримесечие, като брутната печалба се е подобрила със 17,1 пъти, а общата изчислителна мощност е почти утроена – 2,6 милиона Thash / s.

Ключови продукти за внос

  • Като първият производител на машини за копаене на биткойни изброени на Nasdaq през ноември 2019 г. цената на акциите на Canaan Inc., която в момента е 2,01 долара, е спаднала с 85% от своята първоначална цена за публично предлагане от $ 9.
  • Canaan Inc. е била отчитане на нетни загуби от 2019 г., но през последното тримесечие се забелязват някои подобрения. Главният изпълнителен директор Джан Нангенг отдава това на подобряването на възможностите за научноизследователска и развойна дейност на Ханаан и изпълнението на инициативите на AI на компанията.
  • Канаан отказа да прогнозира своите бизнес резултати в близко бъдеще поради несигурността, породена от COVID-19.

China Caixin Manufacturing PMI се повиши до деветгодишен връх

Фондовият пазар в Китай се възстанови тази седмица. Понастоящем Shanghai SE Composite и CSI 300 се търгуват на 3 406 и 4 844, считано от времето за преса, със седмичен ръст съответно от 2,25% и 2,93%. Междувременно индексът SZSE Blockchain 50 е 4130, със седмична промяна на стойността от 3,71%. В Хонг Конг индексът Hang Seng спадна с 1,46% тази седмица и в момента възлиза на 25 120.

Представяне на китайските и хонконгските пазарни индекси. Източник: Икономика на търговията, Investing.com

Пускането на China Caixin General Manufacturing Purchasing Index’s Index служи като стимул за китайския фондов пазар тази седмица. PMI за производството в Китай се повиши до 53,1 през август, което е деветгодишен връх от януари 2011 г. Това е подхранвано от икономическото възстановяване след COVID-19 в производствения сектор, което е свидетел на нарастващи продажби на износ, нови поръчки и производство.

Ключови продукти за внос

  • Производственият PMI на Китай Caixin измерва производителността на производствения сектор в пет стълба: нови поръчки, продукция, заетост, срокове за доставка на доставчици и запаси от закупени артикули.
  • Понастоящем индексът е на деветгодишен връх поради усилията за възстановяване след COVID.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map