Square инвестира в BTC, McAfee бива арестуван, а Revolut увеличава крипто бизнеса

Най-големите истории от седмицата от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Тази седмица видяхме много забележителни истории от света на криптовалутите. Разбрахме, че една голяма компания за финансови услуги е отпуснала 50 милиона долара за BTC, един основен криптозащитник е арестуван за укриване на данъци и една известна финтех банка се придвижва по-нататък в пространството на цифровите валути. Междувременно централните банки по света внимателно проучват CBDC.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много други, в изданието на OKEx Insights за новини от седмицата на OKEx Insights.

Площадът на Джак Дорси отпусна 50 милиона долара за BTC

Square, американска компания за финансови услуги, притежавана и управлявана от главния изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси, съобщи в четвъртък, че е разпределил 1% от активите си в родната валута на биткойн мрежата, BTC. 

Инвестицията възлиза на 4 709 монети и се равнява на приблизително 50 милиона долара.

Ключови продукти за внос

 • Инвестицията на Square в BTC идва, след като компанията за бизнес разузнаване и софтуер MicroStrategy инвестира около 425 милиона долара в първата и най-важна криптовалута – сигнализирайки за потенциална тенденция корпорациите все повече да поставят BTC в своите книги. 
 • Инвестицията на Square беше направена по-специално, отчасти, защото вярва в силата на криптовалутата. Компанията заяви, че "криптовалутата е инструмент за икономическо овластяване и предоставя начин на света да участва в глобална парична система, която е в съответствие с целта на компанията." Финансовият директор на Square Амрита Ахуджа също отбеляза, че компанията "вярвам, че биткойн има потенциала да бъде по-вездесъща валута в бъдеще."
 • Съобщението предизвика скромни печалби както в цената на BTC, така и в акциите на Square.

Оценката на Square нараства предимно от средата на септември. Източник: TradingView

Джон Макафи е арестуван за укриване на данъци и съден за изпомпване на ICO

Англо-американският софтуерен магнат и поддръжник на криптовалути Джон Макафи беше арестуван в Испания тази седмица за твърдяно укриване на данъци и умишлено непредставяне на данъчни декларации – обвинения, които биха могли да видят винаги противоречивата цифра, да прекарат пет години в затвора.

Освен това Комисията за ценни книжа и борси на САЩ е съди Макафи за предполагаемо участие в неразкрита и платена промоционална дейност за седем първоначални предложения за монети през 2017 и 2018 г. – тактика за помпа, която твърди, че му е присвоила 11,6 милиона долара в BTC и ETH, както и 11,5 милиона долара в токени.

Ключови продукти за внос

 • Макафи не е непознат за противоречията и е много активен в Twitter и може да се твърди, че обвиненията, които му се налагат, не са особено шокиращи. По време на балона на пазара на криптовалути 2017–2018, единични туитове от акаунта на McAfee, в които се споменава проект, биха довели до почти моментални ценови помпи за монетата или жетона – и по същество беше общоизвестно, че той насърчава проекти срещу заплащане.
 • Либертарианецът и бивш кандидат за президент също направи своите публично до голяма степен антиправителствени позиции много публични в социалните медии – по начини, би могло да се твърди, които бяха провокативни към SEC.

Централните банки публикуват основните принципи на CBDC

Централните банки на Канада, Обединеното кралство, Япония, Швеция и Швейцария се присъединиха към Федералния резерв, Европейската централна банка и Банката за международни разплащания през публикуване на доклад който има за цел да изложи как националните цифрови валути могат да подобрят прилагането на паричната политика.

Докладът е озаглавен "Цифрови валути на Централната банка: Основни принципи и основни характеристики" и обсъжда "основни принципи" за това как трябва да бъдат проектирани цифровите валути на централната банка.

Ключови продукти за внос

 • Банките твърдят, че CBDC не трябва да заменят пари в брой и други съществуващи в момента видове плащания; по-скоро трябва да работят заедно с тях – убеждение, което вече сме чували от ЕЦБ.
 • CBDC също трябва "не наранявай" до паричната и финансовата стабилност, според доклада, като същевременно насърчава иновациите и ефективността.
 • Докладът от групата на преобладаващо западните централни банки идва след успешната пилотна програма на Китай за собствена цифрова валута DCEP.

Revolut става 100-ият клиент на фирмата за криптозащита Fireblocks


Базираната в Лондон финтех фирма Revolut е обединяване на силите с фирмата за защита на цифровите активи Fireblocks в опит да създаде бързо нови функции, свързани с крипто.

Към момента на пресата в момента не е ясно какви точно нови функции или продукти ще се предлагат от партньорството.

Ключови продукти за внос

 • Revolut не е непознат за криптовалутата. Понастоящем цифровата банка има 13 милиона клиенти и осигурява експозиция към BTC, Ether (ETH), Litecoin (LTC), XRP, Bitcoin Cash (BCH) и Stellar lumens (XLM).
 • Понастоящем Revolut държи всички цифрови активи от името на своите потребители и не позволява теглене на криптовалута – нещо, което потенциално може да се промени в бъдеще, като се има предвид, че Fireblocks твърди, че ще помогне на компанията в "осигуряване на платежните железници за прехвърляне на цифрови активи."

Средната скорост на хеширане на Ethereum достига нови рекорди за всички времена

Съобщава се, че 24-часовият среден коефициент на хеш на мрежата Ethereum е достигнал нов рекорд тази седмица, след продължителното през лятото покачване на интереса в индустрията спрямо децентрализираното финансиране.

Според Glassnode, процесорната мощност на мрежата е пресичала 250 t / s – 80% увеличение спрямо годината.

Ключови продукти за внос

 • Повишената скорост на хеширане в мрежата на Ethereum сигнализира, че все повече майнери работят за създаване на нов Ether – търсене, което почти сигурно се дължи на продължаващия интерес към настоящите и бъдещите базирани на Ethereum проекти DeFi, тъй като ETH се използва за плащане на такси за транзакции.
 • Миналия месец миньорите в мрежата Ethereum видяха повече награди от таксите за газ, отколкото блоковите награди – първо исторически за най-важния altcoin.
 • Естествено, мрежата Ethereum е по-сигурна от всякога – тъй като увеличената скорост на хеширане директно корелира с повишената сигурност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map