Съобщава се, че Bithumb е нападнат, Robinhood под разследване на измами

Най-големите истории от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Тази седмица криптовалутата и блокчейн светът бяха до голяма степен затрупани с лоши новини. Съобщава се, че най-голямата борса за криптовалути в Южна Корея е била нападната от полицията, брокерът Robinhood с фокус върху хилядолетията е под разследване за измама, а таксите на Ethereum са достигнали рекордни стойности.

Насладете се на тези истории и повече в това издание на крипто новините от седмицата на OKEx Insights.

Управителят на BoE призовава за международно регулиране на стабилни валути

Губернаторът на Банката на Англия Андрю Бейли заяви, че криптовалутите, обвързани със стойността на фиатните валути, изискват регулиране в глобален мащаб. Той също така предупреди компаниите, които издават частни монети стабилно, че скоро може да пристигне международно регулиране.

Думите на Бейли дойдоха адрес на аудитория на онлайн събитие чрез мозъчен тръст за регулиране и разработване на криптовалути Hutchins Center on Fiscal & Парична политика на институцията Брукингс.

Основни продукти за вземане:

  • Изявленията на Бейли не трябва да се приемат като антистабилни пари. По-скоро губернаторът на BoE смята, че трябва да бъдат въведени повече регулаторни мерки, за да се гарантира действителната стойност 1: 1 на фиат-фиксираните криптовалути, както и да се гарантира възможността за тяхното осребряване.
  • Бейли стигна дотам, че предположи, че стабилните монети могат да се превърнат в жизнеспособен и често срещан начин на плащане в бъдеще.

Съобщава се, че Robinhood е разследван за гражданска измама

Robinhood, брокерство за акции и опции, което е особено популярно сред хилядолетията, е според съобщенията бива разследван за гражданска измама от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, защото не е разкрил правилно как продава потока от клиентски поръчки на високоскоростни търговци.

Очаква се глобата от регулатора да достигне приблизително 10 милиона долара.

Основни продукти за вземане:

  • Проблемът продължава за Robinhood, който преди това е бил глобен от FINRA за неправилно маршрутизиране на поръчки и е претърпял различни прекъсвания по време на голяма волатилност на пазара.
  • Доверието в популярното приложение за инвестиране може да намалее, ако и когато лошата преса продължи да печата.

Съобщава се, че най-голямата борса в Южна Корея е иззета от полицията

Bithumb, най-голямата борса за криптовалути в Южна Корея, има според съобщенията е конфискуван от полицейската агенция в Сеул за предполагаемо извършване на измама. 

Според Seoul Shinmun, известен вестник в страната, предполагаемата предварителна продажба на приблизително 25 милиона долара в BXA токени за инвеститори е довела до значителни загуби, след като родният токен на борсата не е бил включен в списъка. Това доведе до очевидна полицейска акция в офисите на Bithumb.


Основни продукти за вземане:

  • Лошите новини от Южна Корея не останаха незабелязани от света на криптовалутите, като мнозина обвиняват докладите за драматичното разпродажба на BTC, наблюдавани в края на тази седмица.
  • Южна Корея отдавна е гореща точка за "FUD." Друга борса в страната, Coinbit, беше според съобщенията иззети от полицията миналата седмица.

Средната такса за транзакции на Ethereum достига рекордно високи стойности

Таксите за транзакции в мрежата Ethereum достигнаха нови рекорди през тази седмица, тъй като децентрализираните финансови токени продължават да запушват мрежата. Средната такса за транзакция в Ether в мрежата Ethereum достигна връх от 0,031957 ETH на 2 септември, според данни за проследяване на данни Blockchair.

Основни продукти за вземане:

  • Проблемите с мащабирането отдавна са проблем в мрежата Ethereum и нарастването на децентрализираното финансиране тласна този проблем още повече в центъра на вниманието.
  • Разработчиците на Ethereum ще трябва да насочат повече внимание и енергия към разработването в краткосрочен план за решаване на проблеми с мащабируемостта.

Средната такса за транзакции в ETH достигна ново рекордно ниво по-рано тази седмица. Източник: Blockchair

Бразилия планира дигиталната валута на централната банка за 2022 г.

Президентът на централната банка на Бразилия Роберто Кампос Нето заяви в интервю с Bloomberg TV тази седмица, че цифров бразилски реал вероятно ще пристигне през 2022 г. Дигиталната валута на централната банка, подобно на всички CBDC, ще бъде използвана до голяма степен за подобряване на традиционната банкова система в южноамериканската държава

Основни продукти за вземане:

  • Бразилия не е единствената държава, която планира да пусне дигитална валута на централната банка. Китай до голяма степен се счита за водещ в тази надпревара със своя проект за цифров юан – който също може да се използва през 2022 г., навреме за зимните олимпийски игри.
  • Усилията за модернизиране на банковата система на Бразилия биха могли да помогнат за спиране на последиците от икономическа рецесия.

БВП на Бразилия е намалял значително през втората половина на последното десетилетие. Източник: Икономика на търговията

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map