Проследяване на монети с частичен резерв DeFi и IRS за поверителност – Крипто новини от седмицата

OKEx Insights представя петте най-добри крипто новини от изминалата седмица

Новини от седмицата

Compound’s DAI Supply наподобява частично банкиране на резерви

Както за първи път съобщава CoinDesk, нещо не се събира съвсем за количеството DAI на супер-свръхплатената платформа Compound.

Според официалния уебсайт на Compound брутното предлагане на DAI в момента е 501.70 милиона и се покачва, към времето на пресата. Този брой обаче контрастира рязко с близо 157,99 милиона, съобщени от уебсайта за проследяване Дай статистика – сума CoinGecko съгласен е с. 

Освен това броят на DAI на Compound е нараснал абсолютно през последните няколко дни. На 1 юли тази брутна доставка беше само 51,75 милиона.

Според някои експерти несъответствието между предлагането на DAI от Compound и очевидното общо предлагане на реални DAI произтича от естеството на кредитиране на платформата. Потребителите очевидно депозират новозаемни DAI и по този начин надуват предлагането.

Кен Дитър от Electric Capital заяви пред CoinDesk, че това прилича на традиционната банкова система, като обясни:

„Обърнете внимание, че всъщност това правят банките и с щатски долари. Ако депозирам $ 100 и 90 $ бъдат дадени на заем, някой ще бъде платен с тези $ 90 и ги депозира в банката. Сега в банката има 190 долара, въпреки че за начало имаше само 100 долара. “

Ключови продукти за внос

  • Доходният характер на съединението, както OKEx дискутира по-рано, може да създаде някои проблеми с устойчивостта – както се вижда от доста голямото несъответствие между номерата на DAI.
  • Фракционният резерват, който очевидно работи върху Compound, може да не направи много, за да разсее някои предположения, че DeFi е балон.

Предлагането на Dai on Balancer нарасна тази седмица. (Графиката започва на 30 април.) Източник: Съставни лаборатории

USDC токените достигат 1 милиард долара като връзки близо 10 милиарда долара

Общата пазарна капитализация за USD Coin (USDC) достигна 1 милиард долара тази седмица след постоянна поредица от нови отпечатъци на символи. Както бе отбелязано от Блокът, предлагането на USDC се е увеличило с 37% през юни и с 93% до момента.

Въпреки крайъгълен камък, подкрепеният от Coinbase и Circle stablecoin все още е втори скрипт спрямо USDT. The пазарна капитализация на Tether’s stablecoin все още е малко под 10 пъти повече от USDC, въпреки че не е издал нов печат от седмици.

Ключови продукти за внос

  • Докато принтерът на Tether остава изключен, наблюдаваме продължаващо търсене на USDC – което някои може да видят като по-щадящ регулаторите стабилен курс.
  • USD Coin остава втората по големина стабилна монета с голяма разлика, като Paxos Standard заема третото място на по-малко от 25% от пазарната капитализация на USDC.

Пазарната капитализация на USD Coin достигна 1 милиард долара на 1 юли. Източник: CoinGecko


IRS иска да проследява монети за поверителност

Службата за вътрешни приходи на САЩ търси информация за инструменти, които ще подпомогнат проследяването на монети за поверителност, BTC второслойни протоколи извън веригата и странични вериги.

Споменатите по име монети за поверителност включват Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) и Horizon (ZEN). Споменатите по име протоколи извън веригата включват Lightning Network, Raiden Network и Celer Network. Плазмата и OmiseGo също бяха споменати като странични вериги.

Крайният срок за изпращане на отговори за пилотната програма е 14 юли.

Ключови продукти за внос

  • С много инструменти за проследяване, които вече са на разположение за справяне с BTC blockchain, като решения от Chainalysis, IRS сега насочва вниманието си към по-затъмнените blockchains на монети за поверителност.
  • Някои предлагат на пазара монети за поверителност като единствения начин да се запази нечия неприкосновеност на личния живот в бъдеще на засилено финансово наблюдение. Регулаторите обаче искат да спрат подобни идеи.

Балансът е източен от хакер за $ 500K

В понеделник Balancer Pool – доставчик на ликвидност в децентрализираното финансово пространство – беше хакнат чрез експлойт, който накара протокола да пусне токени на обща стойност половин милион долара на стойност.

Конкретно засегната е Statera (STA). Хакерът взе назаем 23 милиона долара подсигурени с етер WETH токени във флаш заем, преди да търгува срещу себе си със STA. Според публикация в блог от главния технологичен директор на Balancer’s, Майк Макдоналд, неправомерният е напрегнал пула на ликвидност на STA, като се е движил напред-назад между инвестиционния токен и WETH 24 пъти – като по този начин е подмамил системата. Същият експлойт също е използван с използване на Wrapped Bitcoin (WBTC), Chainlink (LINK) и Synthetix Network Token (SNX).

Ключови продукти за внос

  • Въпреки че DeFi е най-горещото нещо в крипто в момента, експлоати като хакер на Balancer показват, че пространството все още е незряло и може би не е изградено върху толкова солидна основа, както някои биха си помислили.
  • С децентрализираното финансиране идва липсата на централизиран контрол. Съществува обаче и отчетлива липса на централизирана защита.

Цената на BAL обикновено намаля през последните седем дни. Източник: CoinGecko

Биткойн и S&Р 500

Корелацията между цената на биткойн и S&P 500 достигна нов рекорд за всички времена, според данни, получени от изкривяване.

Рекордно високата корелация от 66,2% беше постигната във вторник. 

Ключови продукти за внос

  • Въпреки че много привърженици на Биткойн оприличават криптовалутата на „цифрово злато“ или запас от стойност, в момента BTC се оказва по-скоро високорисков актив, който е свързан със състоянието на традиционните пазари.
  • Въпреки скока от март, корелацията на биткойн с S&P 500 е доста летлив и рядко остава силен.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map