Пет онлайн показателя за оценка на BTC пазарите след половината

Настроението е високо в криптовалутното пространство, тъй като пазарите очакват дългоочакваното биткойн възнаграждение наполовина, което е t-минус след четири дни. Академия OKEx обхвана всичко, което трябва да знаете за наполовина, от основен до търговия стратегия, и също данни това е от значение.

BTC Акценти наполовина от OKEx

  • Арбитраж на събитие: Как да търгувате халвинг
  • Пазарите на опции показват по-малко ентусиазъм за наполовина BTC
  • Пет интересни факта, които трябва да знаете за наполовина
  • Основните биткойн миньори показват оптимизъм пред наполовина: поглед в дълбочина
  • Биткойн наполовина: Времето да влезете в биткойн?

Един от най-популярните разкази за наполовина е, че това ще намали предлагането на биткойн. Следователно цената ще се покачи. Въпреки че тази история може да продължи да подхранва BTC бикове в средносрочна / дългосрочна перспектива, ключовите данни за веригата и пазара също трябва да заслужават вниманието на търговците и инвеститорите, особено скоро след наполовина. Това е така, защото тези данни могат да разкрият ключова информация за пазарните настроения и биха могли да предоставят съществени ценови последици в краткосрочен план.

1. Използва се уникален адрес

Уникалните адреси на биткойн показват колко адреси са участвали в изпращането или получаването на дейности в блокчейна, това се счита за един от най-ефективните индикатори на веригата за общото ниво на мрежова активност и оценка на криптовалутата дело биткойн.

Както виждаме, броят на уникалните адреси се възстанови напълно до нивата преди разпродажба и възходящият тренд изглежда продължава, докато цената се придвижва към 9200 дръжки.

Защо това е важно?

Ние вярваме, че продължаването на нарастващия уникален адрес е от решаващо значение за запазването на BTC рали в периода след половината, тъй като броят на активните потребители може пряко да повлияе на стойността на мрежата. По-високият брой може да означава, че повече потребители извършват транзакции в мрежата, води до по-висока оценка и по-висока цена.

Фигура 1: Използвани уникални адреси за биткойн (от 7 май)

Източник: OKEx; blockchain.com

2. Скорост на хеш и трудност

Скоростта на хеш и трудността може да са друга улика за това какво ще се случи след биткойн наполовина. Предстоящото наполовина награда ще намали общото възнаграждение на блоковете за миньори от 12,5 BTC на 6,25 BTC. Тъй като възнаграждението на миньорите ще бъде намалено, се очаква да се увеличи натискът върху рентабилността на добива.

По време на писането, скоростта на хеширане на биткойни и трудностите почти достигнаха рекорда си за всички времена, тъй като майньорите бяха с пълна власт да валидират възможно най-много транзакции, за да максимизират своите награди, преди да се намали наполовина. В същото време трудността също сочеше в същата посока, показвайки състезанията между миньори.

Защо това е важно?

Ние вярваме, че нивото на готовност, което миньорите искат да разпределят своята изчислителна мощност в мрежата, е решаващ показател, тъй като може да отразява доверието на миньорите по отношение на цената. Lennix Lai, директор на финансовия пазар в OKEx, каза Cointelegraph, че майньорите може да започнат да се подготвят да печелят доходи само от такси за транзакции, тъй като възнагражденията за добив продължават да намаляват.


Фигура 2: Обща скорост на хеширане на биткойни (TH / s) към 7 май

Източник: OKEx; Blockchain.com

Фигура 3: Трудност на мрежата на биткойн (t) към 7 май

Източник: OKEx; Blockchain.com

3. Промяна на нетната позиция на HODLer

Позицията на HODLers за BTC цените могат да бъдат и друг ключов показател за инвеститорите за оценка на пазара след половината. Данни от Glassnode показва че BTC Промяната на нетната позиция на HODLer остава положителна в продължение на осем последователни седмици, което предполага, че HODLers остават възходящи и преди половината.

Докладът на Glassnode обаче посочва също, че цената може да достигне своя връх, когато HODLers спрат да се натрупват BTC. Докладът показа пример през февруари, когато цената достигна щатски долар 10000, ходлерите спряха да се натрупват BTC, предполагайки, че доверието на HODLers е понижено при такива ценови нива.

Защо това е важно?

Ние вярваме, че нивата на доверие на HODLers / китовете могат да дадат важни последици за цените на BTC след наполовина, особено от средносрочна перспектива, тъй като натрупването и намаляването на BTC може да бъде пряко отражение на настроенията на HODLers и китовете.

Фигура 4: Промяна на нетна позиция на Bitcoin HODLer

Източник: Glassnode

4. Социален обем

Социалният елемент е уникална част от структурата на пазара на криптовалута и инвеститорите вероятно не искат да пропуснат как крипто общността и останалата част от интернет виждат биткойн в периода след половината. В предишните си изследвания ние подчертано значението на показателите на социалните медии и това е нещо, което често се забравя.

Фигура 5 показва общия социален обем на термина „биткойн“ над Telegram, Reddit, чат стаи за търговец на професии и други социални източници. В някои случаи внезапният скок на социалния обем може да насочи към ценови връх, да доведе до корекции или консолидации на цените. Докато консолидацията на социалния обем след спад може да показва, пазарите могат да бъдат дъното.

Защо това е важно?

Нашите изследвания посочи, че инвеститорите в криптовалута често имат ограничен избор, когато става въпрос за анализ на пазара, че неравномерният информационен пейзаж може да засили тенденцията на инвеститорите да вземат търговски решения въз основа на своите настроения.

Фигура 5: Оценка на социалния обем

Източник: Santiment

5. Съотношение MVRV

Съотношението MVRV е пазарната стойност (MV), разделена на реализираната стойност (RV). Числото би могло да ни каже дали базисната база е надценена или подценена текущата пазарна капитализация, в случая BTC. Ако MVRV е между 0 и 1, тогава пазарът е „подценен“ средно.

По време на писането на пазарите пазарите се оказаха четири дни далеч от наполовина, данните от Santiment показват, че коефициентът на MTCR на BTC е бил 0.99.

Защо това е важно?

Ние вярваме, че оценката е важна информация, когато става въпрос за прогнозиране на цените на биткойн. Например, ако стойността на MVRV е 2, което означава, че HODLers продават активите си по текущата цена, ще генерират 200% печалба средно, което може да означава, че повече хора ще са готови да заключат печалбите си и да продадат активите си. Ще бъде интересно да видим къде ще отиде MVRV в периода след половината.

Автор: Сайръс Ип

Изследователски анализатор, OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map