PBoC изпраща DCEP червени пакети, когато Filecoin се приближава до официалното стартиране

Седмичен преглед на блокчейн и криптовалутни новини от Китай и Хонконг

Беше натоварена седмица в криптовалутните сфери на Китай и Хонконг. Електронното плащане с цифрова валута, официалната цифрова валута на Китай, продължава да привлича заглавия в страната, след като Китайската народна банка си партнира с правителството на Шенжен за разпространение на DCEP "червени пакети" до 50 000 граждани чрез лотария. Междувременно борсите за криптовалута и миньорите се готвят за официалното стартиране на Filecoin на 15 октомври.

Ето всичко, което може да сте пропуснали по отношение на тези истории и много други, в изданието на OKEx Insights от Китайския пазар за наблюдение тази седмица.

DCEP червени пакети, разпространени сред гражданите на Шенжен

Китайската народна банка си партнира с правителството на Шенжен, за да раздаде червени пакети с DCEP на 50 000 граждани чрез лотария, според съобщение на 8 октомври. Всеки червен пакет е на стойност 200 RMB.

Разпространението на червените пакети на DCEP беше завършено на 11 октомври и получателите могат да похарчат подарените си DCEP при 3389 определени търговци в област Луоху в Шенжен.

Ключови продукти за внос

  • Това е първото публично съдебно проучване за разходите на граждани за DCEP в Китай. Walmart, Sinopec и Vanguard са сред най-добрите търговци, в които такива потребители могат да пазаруват в процеса на Шенжен.
  • Гражданите също могат да похарчат DCEP в метрото на Шенжен.
  • Получателите трябва да похарчат своя DCEP преди 19 октомври и не могат да прехвърлят своя DCEP в личната си банкова сметка. Неизразходвания DCEP ще бъде събран от правителството след датата на изтичане.

Официалното стартиране на Filecoin се очакваше в Китай

Китайската криптовалутна общност очаква с нетърпение официалното стартиране на Filecoin – което се очаква да се проведе на 15 октомври, когато главната мрежа е достигнала височина на блока 148 888.

Криптовалутните борси – като OKEx – се подготвят, за да изброят токена на Filecoin, FIL, веднага след официалното стартиране на основната мрежа. Filecoin стартира своя testnet, "Космическо състезание," в края на август, който събра 230 пебибайта мощност за съхранение от 360 миньори по целия свят.

Ключови продукти за внос

  • Като децентрализиран доставчик на файлове за съхранение, Filecoin за първи път спечели широко внимание по време на своята ICO за 257 милиона долара през 2017 г. Оттогава има многобройни закъснения при стартирането на основната мрежа на проекта.
  • Консорциум от миньори и рискови капиталисти в Китай, начело с компанията за копаене на Filecoin MIX Group, не са доволни от структурата на възнагражденията на FIL и са заплашени да вилица Filecoin в средата на септември.

FISCO BCOS на WeBank ускорява преобразуването на здравния код

Китайското правителство вече активира преобразуването между "Гуангдонг здравен код" и "Здравен код на Макао" през май. Преобразуването обаче беше неефективно поради бавно време за проверка и проблеми с поверителността на данните.

Болезнените точки при преобразуването на здравния код наскоро бяха адресирани от блокчейна FISCO BCOS на WeBank. Споменатата блокчейн прилага криптография към здравни данни, което повишава прозрачността на прехвърлянето на здравни данни и премахва посредниците за проверка на данните.

Ключови продукти за внос

  • FISCO BCOS е отворен консорциум блокчейн, който има за цел да улесни сътрудничеството при използването на блокчейн в предприятието. Той е разработен от работна група с отворен код, която включва WeBank, Tencent и Huawei.
  • С помощта на FISCO BCOS времето за преобразуване на здравния код беше значително намалено от 1 минута 40 секунди на по-малко от 3 секунди.

Първото публично предлагане на Ant Group беше проучено за потенциален конфликт на интереси

Тази седмица фондовите пазари в Китай и Хонг Конг отбелязаха умерено увеличение. Към момента на пресата Shanghai SE Composite и CSI 300 в момента се търгуват на ниво 3,341 и 4,807 – със седмичен ръст от 2,1% и 2,7%, съответно. В Хонг Конг индексът Hang Seng спечели 1,7% тази седмица и в момента възлиза на 24 655.

 Китайският и хонконгският фондови пазари се повишиха след златната седмица. Източник: Икономика на търговията, Investing.com

Тази седмица участниците на фондовия пазар насочиха вниманието си към регулаторната проверка на първоначалното публично предлагане на Ant Group. Китайската комисия за регулиране на ценните книжа е търси в потенциален конфликт на интереси, с доклади, че потребителите могат да закупят пет китайски взаимни фонда, за да инвестират в IPO.

Ключови продукти за внос

  • CSRC публикувано последната му насока, в сила от 1 октомври, която предупреждава, че дистрибуторите на взаимни фондове трябва да избягват конфликти на интереси, произтичащи от продажбата на продукти на другия им съществуващ и потенциален бизнес. Това може да е приложимо в случая на Ant Group.
  • Одобрението от CSRC се изисква за двойния списък в Хонконг и Шанхай. Забавянето принуди Ant Group да отложи изслушването на борсата в Хонконг – последната стъпка от процеса на одобрение за листването в Хонконг.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner