Пазарният дял на Stablecoin експлодира, BCH, BSV Подхранване Подход: Седмично наблюдение на пазара

Крипто активите се възстановиха рязко тази седмица, като Bitcoin (BTC) се повишиха с 15 процента и се търгуваха над границата от 7 000 долара днес, 6 април, според цената на BTC Index на OKEx. Въпреки че водещата криптовалута в крайна сметка затвори с 25,4% през март 2020 г., цената се повиши с 80% от ниското ниво от $ 3,890 на 12-13 март след най-големия спад от 11 години насам.

Понастоящем цените на биткойните се търгуват в диапазона от 7100 долара след няколко неуспешни опита да се пробие тази психологическа ценова точка миналата седмица.

OKEx BTC / USD индекс седмична цена. Източник: TradingView

Търсенето на стабилни монети нараства

Въпреки че цената на BTC се е възстановила силно, не е имало значително увеличение на обема на търговията. Спадът доведе до това, че OKEx се превърна в най-голямата фючърсна платформа от гледна точка на Open Open per Тайни изследванияДанните. От друга страна, общите дневни обеми на BTC спот пазари не са се повишили, според данни, предоставени от изследователска фирма Косо. Увеличението на цената, което не се подкрепя от увеличаване на обема на търговията, се счита за краткотраен отскок в техническия анализ. Това често води до големи корекции по-късно.

Дял от общата отворена лихва 3 / 23-3 / 29. Източник: Тайни изследвания BTC Spot – обобщени дневни обеми. Източник: Косо

Но в същото време отбелязваме, че деноминираните в щатски долари стабилни монети са се превърнали във важно средство за инвеститорите на криптовалути, за да се избегнат колебанията в цените.

The търсене на стабилни монети е изключително силен от средата на март пазарния срив, точно както при традиционните финанси, търсенето на пари в брой в долари се е увеличило по време на криза. Освен това изглежда, че Bitcoin все още не е отделен от фондовите пазари.

По-специално, пазарната стойност на Tether (USDT) нараства бързо. Преди катастрофата на 12 март USDT имаше 4,7 милиарда долара в обращение, вземане 2,1 процента от общата пазарна капитализация на криптовалутите. Към 4 април общият тираж на USDT нарасна до 6,1 милиарда долара, или 3,24 процента от стойността на пазара на криптовалута Longhash и Coincheckup данни.

USDT Circulation и Bitcoin’s price. Източник: LongHash

Въпреки че в момента пазарът има голям брой стабилни монети, това не е единственият критерий за стартиране на бичи пазар. Голям брой емисии на стабилни монети могат да осигурят само фондовата основа за бичи пазар, но ниският обем на търговията и спад в ликвидността може да задържи бичия пазар.

Биткойн Кеш & Биткойн SV наполовина следващата седмица

Bitcoin Cash (BCH) и Bitcoin SV (BSV) ще преминат през съответните им наполовини за блокови награди през следващата седмица.

Отброяване наполовина. Източник: Blockchair

В исторически план трудностите при добива на BCH и цената му поддържат висока степен на последователност. Тъй като и трите доказателства за работа монети се добиват с помощта на SHA256, миньорите избират дали да превключат на базата на цената, за да бъдат по-печеливши.


Това също означава, че след няколко дни ще има голям брой миньори, принудени да затворят или да преминат към BTC, за да продължат добива. Това би накарало затрудненията на BCH да копаят, освен ако цената му не може да скочи нагоре. Като се има предвид историческата корелация, цената на BCH има добри шансове да намалее с предстоящото наполовина.

Затруднение при добива на Bitcoin Cash спрямо цена в историческа диаграма в USD. Източник: bitinfocharts.com Средна трудност за добив на ден спрямо средна цена на ден, щатски долари, 7-дневен темп на промяна. Източник: bitinfocharts.com

В разликата между BCH наполовина и BTC наполовина през май, ще видим, че много миньори мигрират към BTC мрежата, за да добиват по-изгодно, правейки хешрейта на мрежата по-висок и средните разходи за добив по-скъпи. Ако дотогава цената на биткойн не се повиши, по-неефективните миньори ще се борят да спечелят и в крайна сметка вероятно ще капитулират.

До средата на май, когато биткойнът се намали наполовина, миньорите ще бъдат изправени пред нов кръг на капитулация. Останалите миньори ще бъдат тези силни ръце и повишената им готовност за HODL ще намали натиска върху продажбите на пазара.

Изпълнителният директор на операцията за добив Btc.top, Zhuoer Jiang, потвърди в интервю тази седмица, че известните майнинг платформи Bitmain S9 бяха изключени след катастрофата в средата на март. В един интервю публикуван на 5 април, Бин Луо, директор за продажби в чужбина на производителя на морски платформи Avalon, каза, че добрата новина за миньорите е, че с наближаването на сезона на наводненията от април до май те могат да изберат стабилни, евтини сайтове за добив. Засегнати от коронавируса, много фабрики всъщност не са напълно отворени и свръхпредлагането на електроенергия всъщност е добра възможност за договаряне на ниски цени на електроенергията.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map