PayPal и американските банки се насочват към крипто, докато хедж фондът на Обединеното кралство се изтегля – Crypto News of the Week

Новини от седмицата изображение

Въпреки че липсата на институционален интерес води до затварянето на първия крипто хедж фонд в Обединеното кралство, банките в Съединените щати може скоро да започнат да предлагат услуги за попечителство за цифрови активи. Междувременно PayPal е настроен да предлага директни продажби на криптовалута на своите потребители. Тези и още теми са разгледани в изданието на OKEx Insight’s Crypto News of the Week от тази седмица.

Американските банки имат право да предоставят депозитар за криптовалути

Национално оторизирани банки в САЩ ще имат право да предоставят услуги за попечителство за уникални криптографски ключове, свързани с портфейли за криптовалута, според публично писмо от Службата на контролера на валутата Джонатан Гулд, независимото бюро на старшия заместник-контролер и главен съветник на Министерството на финансите.

Писмото също така пояснява, че банките могат да предоставят както фидуциарни, така и нефидуциарни услуги на попечител.

Като странична бележка в момента OCC се ръководи от бившия главен юридически директор на Coinbase, Брайън Брукс.

Основни продукти за вземане:

  • Въпреки че биткойн и други криптовалути отдавна позволяват на потребителите „да бъдат свои собствени банки“, хората, неудобни от идеята, може скоро да позволят на традиционните банки да осигурят своите цифрови активи.
  • Възможността за предоставяне на услуги за попечителство на криптовалути – която преди всичко беше ограничена до избрани регулирани субекти – сега може да стане значително разширена и диверсифицирана.
  • OCC ясно признава необходимостта да се адаптира и да върви в крак със скоростта на финансовите иновации, която до голяма степен е ускорена от BTC и технологията blockchain.

Съобщава се, че PayPal си партнира с Paxos за услуги за криптовалута

Съобщава се, че PayPal планира да си партнира с Paxos, за да предложи директни продажби и търговия с криптовалута. Новините идват чрез CoinDesk, който твърди, че е разговарял с две лица, запознати с бъдещото споразумение.

Paxos е базиран извън Ню Йорк и наскоро стартира собствена услуга за крипто брокерство, Paxos Crypto Brokerage, която ще предоставя услуги на Revolut US.

Основни продукти за вземане:

  • Ако отчетите са верни, Bitcoin ще види една от най-масовите си форми на приемане досега – като се има предвид големият размер и обхват на потребителската база на PayPal, която наброява над 325 милиона.
  • Финтех гигантът, който също е собственик на Venmo, ще се присъедини към публично търгуваните конкуренти Square и Robinhood при предлагането на покупки на цифрови активи.

Общо активни потребителски акаунти в PayPal от Q1 2010 до Q1 2020. Източник: статиста

Първо затваряне на крипто хедж фонд във Великобритания поради липса на търсене

Първият хедж фонд за криптовалути в Обединеното кралство, Prime Factor Capital, спира – позовавайки се на липса на търсене от институционални инвеститори.

Според доклад на Financial News, цитиран от Блокът, хедж фондът „се бореше да постигне сцепление по отношение на набирането на активи“, по директна оферта от изпълнителния директор на Prime Factor Capital Ник Нидермоуве.


Хедж фондът за криптовалути беше първият, получил зелена светлина от Органа за финансово поведение, независимо действащия финансов регулаторен орган в страната..

Ключово за внос:

  • Липсата на институционално търсене, посочена като причина за ликвидирането на Prime Factor Capital, е в ярък контраст с драматичното увеличение на институционалните инвестиции, наблюдавано другаде в криптовалутното пространство.

Гигантът на Fintech Ant Group пуска марка блокчейн AntChain

Финансовият клон на Alibaba Group, Ant Group, стартира собствена марка блокчейн тази седмица. Наречена „AntChain“, марката ще покрива базирани на блокчейн решения, като същевременно твърди, че може да обработва 1 милиард транзакции на ден и да поддържа над 1 милиард потребителски акаунта.

Ant Group е компанията майка на Alipay, китайски гигант за онлайн и мобилни плащания, който е много тясно свързан с официалната китайска цифрова валута.

Ключово за внос:

  • Докато терминът „блокчейн“ се използва либерално като модна дума през последните години, пускането на осезаема марка блокчейн от Ant Group представлява основен тласък за технологията в масовия финтех.

Диаграма, илюстрираща най-популярните цифрови разплащателни услуги в Китай. Източник: статиста

Знаците Mastercard се занимават с Wirex за криптовалутни карти

Mastercard има подписа сделка със стартиране на криптовалута Wirex, след като отвори своята програма, свързана с криптовалута, Mastercard Accelerate, която сега позволява на крипто компаниите да създават свои собствени разплащателни карти. Като такъв, Wirex вече ще може да издава свои собствени карти, обезпечени с Mastercard.

По-рано Wirex видя своите дебитни карти, издадени от Wirecard, вече несъществуващ германски процесор за разплащания, който наскоро не успя да отчете 2 милиарда долара.

Основни продукти за вземане:

  • Сделката с Wirex и разширяването на Mastercard Accelerate илюстрират как един от доминиращите в света процесори за разплащане прокарва по-дълбоко в зреещите пространства на блокчейн и криптовалута.
  • Сделката на Mastercard с Wirex ще осигури конкуренция на Visa, която вече си партнира с Coinbase и дава възможност на дигиталната борса за активи да издава свои собствени разплащателни карти.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map