Обемите на търговия с DeFi скочиха през септември, но общият обем намаля

Обобщение на доклада за микроструктура на пазара OKEx за септември 2020 г.

През септември цената на биткойн (BTC) беше силно повлияна от макроикономическия климат – падайки заедно с американския фондов пазар и цената на златото. Той отчете най-големия си месечен спад (7.57%) от март, според цената на индекса OKEx BTC. 

Намалението на цената на BTC през месец септември съответства на плъзгане в обема на търговията на OKEx. Обемът на спотовете е намалял с 15% в сравнение с предходния месец. Освен това обемът на фючърсите е намалял с 27% спрямо август. Въпреки това, маржовият суап пазар с USDT отбеляза големи увеличения след изброяването на различни децентрализирани финансови токени – което доведе до 3% увеличение на общия обем на суап.

Фючърсният пазар имаше най-голям обем на търговия през септември 2020 г.Фючърсният пазар имаше най-голям обем на търговия през септември 2020 г. Източник: OKEx

Като цяло, спредовете оферта / запитване показват малко по-високи нива (по отношение на средната стойност и вариацията), поради изключителната нестабилност в началото на септември. Скоростта на изпълнение, от друга страна, се подобри.

Средната скорост на изпълнение на топ 10 формирани фючърси с марж на маркатаСредната скорост на изпълнение на топ 10 формирани фючърси с марж на марката "разстреляни групи" през септември 2020 г. Източник: OKEx

В резюмето на месечния доклад за микроструктурата на пазара на OKEx, OKEx Insights ще разгледа обемите и тенденциите на търговия на място, фючърсите и суап пазарите на OKEx през септември 2020 г..

Обемът на търговия с DeFi се увеличи значително през септември

През септември спот пазарът представлява 480 двойки – с 51 повече от август. Общият обем на спот търговията завърши на 45 милиарда долара, което е намаление с 15% спрямо август. По-конкретно, обемът на спот търговията на BTC се свлече с 19% и средният му дневен обем спадна до 432 милиона долара.

Средният спред за септември е малко по-висок от средния за август. Например, разпространението на търсенето при търговия на BTC на стойност $ 100 000 по спот цената е регистрирано на 0,0254%, в сравнение с 0,0216% от август. Това до голяма степен се дължи на огромната нестабилност на 3 септември, когато цената на биткойните спадна с 10,73%.

TRON (TRX) и Polkadot (DOT) замениха Litecoin (LTC) и Chainlink (LINK) в списъка с най-добрите алткойни за месеца. TRX скочи на трето място по обем на спотовете след усилията си на децентрализирания финансов пазар и стартирането на няколко проекти за земеделско производство. 

Освен това, OKB е много търсена, благодарение на новите проекти на OKEx Jumpstart и пускането на лесна за ползване страница за добив на добив, Спечелете. 

The "Майор 6" и най-добрите алткойни на месеца по обем на спот търговията бяха:

  1. Биткойн (BTC)
  2. Етер (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Полкадот (DOT)
  5. OKB
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Биткойн SV (BSV)
  9. NEO

Среднодневните обеми бяха по-високи в началото на септемвриСреднодневните обеми бяха по-високи в началото на септември. Източник: OKEx


До края на септември OKEx добави общо 50 токена DeFi към децентрализирания финансов раздел на уебсайта. 

Интересът към децентрализираното финансиране нарасна през септември, което се отрази и в обема на търговия с токени DeFi на OKEx. Докато общият обем на спот пазара беше спаднал, обемът на DeFi спот нарасна с 9% през септември. Неговият дял от общия пазар на спот търговия се е увеличил от 19% на 25%.

OKEx стартира на живо в края на септември с общо осем суапа с маржови маржове и 27 суапови маржове за USDT за токени DeFi. Тези листинги също доведоха до значително увеличение на обема, тъй като обемът на суап търговията за токени DeFi се удвои през септември. Неговият дял от общия обем на суап търговията се е увеличил от 7% през август на 13%.

Търговията с DeFi представляваше 25% от общия спот пазар през септември 2020 г.Търговията с DeFi представляваше 25% от общия спот пазар през септември 2020 г. Източник: OKEx

Пълният набор от данни за отчета за микроструктура на DeFi Market на OKEx за септември може да бъде изтеглени тук.

Стагнацията на цените на BTC доведе до спад на обема на фючърсите

Фючърсите, най-търгуваният продукт на OKEx, отбелязаха, че обемите са намалели с 27% през септември – като са паднали до общо 89 милиарда долара. Спадът се дължи главно на стагнацията в цената на BTC и намаляващата привлекателност на основните алткойни спрямо по-интересни DeFi токени.

OKEx предложи общо 174 фючърсни инструмента – с 20 инструмента повече от август – което позволи на търговците да правят по-сложни комбинации и сделки с различни срокове на валидност.

Сред фючърсите договорите с маржови маржове бяха по-популярни от маржовите договори с USDT. Например, най-силно търгуваното тримесечно бъдеще на BTC (BTC_USD_200925) генерира общ обем от 11,76 милиарда щатски долара – 2,25 пъти повече от най-търгуваното тримесечно бъдеще с марж на USDT (BTC_USDT_201225). 

Средните дневни обеми на фючърсни продукти бяха най-високи в началото на месецаСредните дневни обеми на фючърсни продукти бяха най-високи в началото на месеца. Източник: OKEx

Суоп обем на търговия и ликвидност

През септември OKEx предложи общо 94 суап инструмента – с 31 инструмента повече, отколкото през август, и 62 от които бяха с марж на USDT. Общият обем на суап търговията се е увеличил с 3% до 68 млрд. Долара.

Докато маржовият суап на BTC все още изпреварва своя маржов суап по USDT по отношение на обема, това е съвсем различна история за алткойните. Uniswap (UNI), например, видя, че обемът на търговията с маржов суап в USDT достигна 133 милиона щатски долара през 13-те търговски дни след листването му на OKEx – 5,68 пъти повече от суапа с маржова маржа. Освен това общият обем на суап с UNT марж на UNI се класира на пето място, въпреки факта, че суапът стартира на живо едва на 18 септември. 

Търговците на DeFi предпочитаха да използват USDT. Видяхме, че yearn.finance (YFI) и DFI.money (YFII) заемат деветото и десетото място по отношение на суаповите обеми на маржовете на USDT. Обратното се наблюдава при EOS, за който търговците предпочитат суапа с маржове. 

Суаповете с марж на USDT бяха най-високи в началото на месецаСуаповете с марж на USDT бяха най-високи в началото на месеца. Източник: OKEx

По отношение на спредовете, маржовият BTC суап с маржа на USDT все още изостава от суапа с маржов марж. Разпространението на запитването на BTC_USDT_SWAP, когато се търгува BTC на стойност 300 000 долара, беше 0,0284% – в сравнение с по-ниските 0,0219% на BTC_USD_SWAP. 

Суаповете с марж на USDT все още имат по-строги спредове за BTCСуаповете с марж на USDT все още имат по-строги спредове за BTC. Източник: OKEx

За читателите, които се интересуват от повече подробности и данните за пазара на OKEx от септември 2020 г., може да бъде пълният набор от данни, използван в този отчет изтеглени тук.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map