MicroStrategy прави 250 милиона долара BTC инвестиции, тъй като YAM вижда 60 милиона долара колапс – Crypto News of the Week

За пореден път беше богата седмица в света на блокчейн технологиите и криптовалутите. Видяхме как милиардната компания MicroStrategy купува над 250 милиона долара в BTC, проект на DeFi се срива с 60 милиона долара за минути и голяма борса за деривати променя настройката си за изискванията на KYC – тези истории и други в това издание на OKEx Insights ‘Crypto Новини от седмицата.

Листата на Nasdaq MicroStrategy купува 21 454 BTC за резерви

След като за първи път разкри плановете си за хеджиране срещу инфлацията с алтернативни активи – като биткойн (BTC) и злато – в края на миналия месец, MicroStrategy закупи над 250 милиона долара в BTC. По-конкретно, регистрираната в Nasdaq компания за бизнес разузнаване на стойност 1,2 млрд. Долара придоби 21 454 монети, въпреки че не разкри подробности за това как точно са закупени монетите.

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Incorporated Майкъл Дж. Сайлър обясни в съобщение за пресата:

„Нашата инвестиция в биткойн е част от новата ни стратегия за разпределение на капитала, която се стреми да максимизира дългосрочната стойност за нашите акционери. Тази инвестиция отразява убеждението ни, че биткойнът, като най-широко разпространената криптовалута в света, е надежден запас от стойност и привлекателен инвестиционен актив с по-дългосрочен потенциал за поскъпване, отколкото притежаването на пари в брой. “

Основни продукти за вземане:

  • Значителната покупка на BTC на MicroStrategy като основен държавен резервен актив, както и изявлението на изпълнителния директор на компанията, служат като препоръки за първата и основна криптовалута и придават значителна легитимност на случая с биткойн като алтернативна инвестиция.
  • Очевидно е, че по-публично търгуваните компании могат да гледат на BTC като на резервен актив – особено ако планът на MicroStrategy изплати дивиденти в близко бъдеще.

Цена на акциите на MicroStrategy, от годината до моментаMicroStrategy Incorporated фондова диаграма, към днешна дата. Източник: Google

Проектът DeFi YAM се срива от $ 60M на $ 0 почти мигновено

Ям Финанс, отглеждане на добив "експеримент," рухна след като е съществувал само около два дни – отпадане от пазарна капитализация от $ 60 милиона на $ 0 за по-малко от един час.

Цената на един YAM токен достигна максимум от около 167 долара, преди да стане безполезна след откриването на критична грешка, която видя, че протоколът прави управлението невъзможно.

Оттогава проектът обяви планове за мигриране към нов протокол, YAM 2.0.

Основни продукти за вземане:

  • Изобилието около земеделското производство и децентрализираното финансиране може да бъде смекчено от този не съвсем неочакван провал.
  • Краткотрайният шум около YAM и последвалият му колапс ще послужат като предупреждение не само за DeFi общността, но и за по-широката криптовалутна общност, която се превърна в изключително алчен през последните седмици.

Седемдневна диаграма, показваща срив на пазарната капитализация на YAMОбщата пазарна капитализация на YAM през последните 7 дни. Източник: CoinGecko


Печалбата от добива на Ethereum достига двугодишен връх, тъй като таксите за транзакции скочат

The дневна печалба от добив на етер (ETH) достигна върхове тази седмица, които не се наблюдават от повече от две години – пряк резултат от стремително нарастващите такси за транзакции в мрежата Ethereum и увеличеното търсене на токени ETH и DeFi.

Оценката на средната такса за транзакция в щатски долари в мрежата Ethereum не е толкова висока от 2015 г. насам, според данни, получени от Blockchair. По същия начин средната такса за транзакция в ETH е най-високата за всички времена.

Основни продукти за вземане:

  • Манията около децентрализираното финансиране дава своето влияние върху мрежата Ethereum, която захранва почти всяка платформа DeFi.
  • Мащабируемостта е основна грижа за Ethereum от години и стремително нарастващите такси за транзакции само подчертават важността на Ethereum 2.0 за решаване на проблеми с мащабируемостта.

ETH средна такса за транзакцияДиаграма, илюстрираща средната такса за транзакция в ETH. Източник: Blockchair

Криптохолдингите на Revolut са нараснали със 152% на годишна база

Revolut отчита силни резултати по отношение на крипто страна на своя бизнес. Според годишен отчет от европейското финтех еднорог и алтернативно банково решение, клиентите му държаха 93,3 милиона британски лири в крипто активи в края на миналата година – 152% увеличение от 37,1 милиона лири, държани в края на 2018 г..

Въпреки увеличения ръст в криптобизнеса на Revolut, компанията все още е работещи на загуба.

Основни продукти за вземане:

  • Въпреки че това остава непотвърдена спекулация, има основание да се каже, че стойността на крипто, държана в Revolut, има и / или ще се увеличи през 2020 г. – въз основа на растежа от предходната година, увеличен интерес от институционални инвеститори и потенциал за САЩ банките да предоставят попечителски решения за цифрови активи.
  • Продължават слуховете, че финтех гигантът PayPal скоро ще стартира услуги за крипто брокерство чрез Paxos, което може да бъде отчасти в отговор на увеличеното търсене на криптовалути във финтех сектора.

BitMEX за налагане на задължителни изисквания за идентификация на потребителя

BitMEX има съобщи че всички потребители ще подлежат на задължителна проверка на самоличността, след като само години са изисквали имейл адрес, парола и държава на пребиваване. Новите изисквания за проверка ще видят, че потребителите трябва да представят доказателство за местоположение и да отговорят на въпроси относно търговския опит, наред с други неща, до края на "гратисен период" сключва през февруари 2021г.

Основни продукти за вземане:

  • BitMEX отдавна е основна дестинация за лица, които искат да търгуват с крипто деривати с висок ливъридж и практически нулеви KYC изисквания. Задължителната проверка на самоличността със сигурност ще промени облика на борсата, както и ще намали нейната потребителска база в близко бъдеще.
  • Основната мотивация за новата политика на BitMEX вероятно произтича от страховете от засилен регулаторен натиск и контрол. Компанията майка, HDR Global Trading Limited, е регистрирана в Република Сейшелски острови – където на физическите лица не е разрешено да използват борсата.

Намаляване на дневния обем за фючърси на BTC на BitMEXДневният обем на фючърсите на BitMEX BTC намалява с времето. Източник: skew.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map