Litecoin – среброто на златото на биткойн (част II)

В предишната статия въведохме Litecoin (LTC) точно от историята му на разработка, за да работи механизъм до това как се записват транзакциите в неговата блокчейн, разпределението на пула за добив и много други. В тази статия ще се потопим дълбоко в блоковата награда на Litecoin, която намалява наполовина и въздействието върху нейната екосистема.

1. Определение на събитие за намаляване на наградите на блокове

Когато Сатоши Накамото разработи механизма за биткойн, той нареди производството на биткойни на блок да бъде намалено наполовина след изкопаването на всеки 210 000 блока. 50 биткойни бяха произведени първоначално на блок и след това постепенно се намалява наполовина след всяко производство от 210 000 блока, докато всички блокове бъдат извлечени. С прости думи, всеки блок може да произведе 50 биткойни в началото и тази цифра ще се намалява наполовина на всеки четири години, докато се достигнат 210 000 блока. Също така трудността на изчислението се коригира често, за да се гарантира, че отнема около 10 минути средно за обработка на един блок.

Съгласно горното изчисление, всички 21 милиона биткойни ще бъдат добивани до 2040 г. Биткойнът нарасна експоненциално след всяко събитие за намаляване наполовина и след това постепенно се върна към разумния си ценови диапазон, след като шумът се охлади. През ноември 2012 г., след събитието за наполовина биткойн награда, биткойн видя ценови скок от над 80%. По подобен начин цената на биткойните скочи от 651 до 2518 долара, след като второто наполовина награда се случи през юли 2016 г. Двете събития, наполовина наполовина, бяха последвани от бичи пазарни цикли, тъй като хората обикновено държаха положително отношение към бъдещите му пазарни насоки.

1. Litecoin (LTC) Блокиране на наградите наполовина

Подобно на Bitcoin, Litecoin претърпява награда, наполовина приблизително на всеки четири години, като най-новото се случва на 26 август 2015 г., когато наградата Litecoin намалява от 50 LTC на 25 LTC. Теоретично, наполовина генерирането на блокове ще доведе до намаляване на предлагането и ще доведе до повишаване на цената. Тъй като цената на Litecoin е силно повлияна от фактора на търсене и предлагане, някои предполагат, че намаляването на предлагането ще доведе до последващо увеличение на цената на Litecoin. В действителност обаче нещата може да се развият по различен начин, тъй като много други фактори и променливи влизат в игра.

Litecoin (LTC) Ценова тенденция Намаляване на наградите преди и след майнинг

Според историческите данни, показани по-горе, Litecoin премина през фаза на консолидация за около три месеца, преди да се случи наполовина на 26 август, когато Litecoin (LTC) се покачи от $ 1,3 до $ 8,96, ръст от 689,23%. След това обаче се отдръпна, като се приземи до $ 2,95 в деня на съкращаване наполовина. Също така Litecoin не успя да се придържа към бичия тренд и се оттегли скоро след събитието за наполовина.

След хоризонтален анализ на данните за събитие за наполовина на наградата на блок Лайткойн и анализ на вертикални данни за двете събития, наполовина намалени в Биткойн, правим следните заключения:

1) Както Bitcoin, така и Litecoin преминаха през фаза на консолидация в продължение на няколко месеца, водещи до събитието за наполовина на блоковите награди.

2) Пазарната реакция спрямо наполовина блокираната награда на Litecoin се отрази скоро след събитието и въздействието постепенно изчезна, което не е същият случай с биткойните, тъй като се наблюдава скок на цените дори след събитието.

3) Някои инвеститори спекулираха за събитието за наполовина на блок награди на Litecoin и спечелиха бързи пари, но изтеглиха ръцете си след приключване на събитието.

Litecoin е планирано да премине през второто събитие за наполовина на наградите за блок през август 2019 г..

Какви въздействия ще наложи този път върху екосистемата Litecoin този път?

Следващата част ще покаже нейното въздействие върху пазара от предлагането & търсене и ползи & перспектива на разходите заедно с това как ще бъдат засегнати заинтересованите страни.

II. Как предлагането и търсенето ще повлияят на развитието на Litecoin

Взаимовръзката между предлагането и търсенето е ключът към основните закони на пазарната икономика. Подобно на всяка стока, намаляването на предлагането, съчетано без промяна в търсенето, обикновено води до по-висока цена. Следователно много инвеститори ще определят цената в събитието за наполовина на наградите на Litecoin с прогнозата, че предлагането на Litecoin ще намалее в бъдеще с нарастващото търсене в тандем.

Събитието за намаляване на наполовина на Litecoin предизвиква кратка реакция на „продаване на новините“ от пазара през седмиците, водещи до събитието, но цената се отдръпва, след като търсенето се коригира до разумния си диапазон.

(1) Търсенето и предлагането е ключов фактор при определянето на цената на Litecoin

Относителното намалено предлагане ще мотивира хората да купуват Litecoins на неговите върхове и да го тласнат към по-високи върхове, което затруднява още по-трудното копаене и някои майнери ще излязат от пазара, тъй като тяхната изчислителна мощ не може да се конкурира с други или те не могат да си позволят по-високите разходи, направени от нарастващата мощност на добива. С повече миньори, които излизат от минната дейност, трудността на копаенето намалява и в крайна сметка цената ще намалее. Накратко, търсенето и предлагането определя цената на Litecoin, което от своя страна влияе върху неговата мощност и разходи.

) 2) актьори, които влияят на търсенето на хората от Litecoin

Наречен като по-лека версия на биткойн, усъвършенстваните технологии на Litecoin в SegWit, Lighting Network и алгоритъм за работа подобряват скоростта на транзакциите и потвърждението. По-бързото време за блокиране на лайткойн също намалява риска от атаки с двойно харчене.

Следват факторите, които потенциално ще повлияят на пазарното търсене на Litecoin, както следва,

* Мрежова производителност и надстройка на технологията: Уникалните технологии на Litecoin в SegWit и Lighting Network го правят по-бърз в потвърждаването на транзакции в сравнение с мрежата на Bitcoin, която се превърна в основна точка за продажба на Litecoin.

* Конкурентни продукти: Разработването на конкурентни или нововъзникващи продукти също ще отклони известен интерес от Litecoin, като по този начин ще повлияе на неговото състояние на търсене и предлагане.

* Пазарни настроения: Пазарните настроения засягат потенциалните инвеститори и търговци. Събитието за наполовина блокиране на Litecoin може да накара хората да спекулират с „продаване на новините“, за да ги изтласкат, но отрицателните новини значително ще навредят на ценовите показатели.

* Правителствени разпоредби относно криптовалутите: Наред с други основни монети, цената на Litecoin ще варира, ако големите държави променят отношението си към криптовалутите.

* Хакерски инцидент: Сериозните хакерски инциденти доведоха до много борси, които затвориха магазина си завинаги. По същия начин подобен инцидент в блокчейн може да подкопае доверието на хората в основните му ценности и неговата монета също ще пострада значително.

2) Цената е основният фактор, който влияе върху хеш-мощта на цялата мрежа

Източник: LTC Block Explorer

Горната диаграма показва, че трудността и цената на копаене обикновено се движат ръка за ръка. Увеличението на цената ще увеличи трудността на добива и изчислителната мощ и обратно. Най-общо казано, трудността на копаенето в Litecoin нараства постепенно от февруари 2018 г. и увеличението или намаляването на цената на Litecoin е положително корелирано с покачването или спада на цената на валутата.

(3) Цикълът на обратна връзка за цена, изчислителна мощност и минни разходи

Нарастващата цена на Litecoin ще доведе до повече миньори в мрежата, което от своя страна ще повиши трудността на добива и изчислителната мощ. Тъй като системата обикновено изостава при регулирането на трудността на копаенето. Следователно, след като някои миньори не могат да реализират печалба на фона на високите разходи за добив, те ще излязат от пазара, след като изхвърлят монетите си, а цената на Litecoin ще намалее след това. Този цикъл може да подхрани забавянето на цената на Litecoin, докато пазарът намери стабилната си точка и повече миньори ще се присъединят отново.

Разходите за добив от своя страна ще повлияят на ценовата тенденция на Litecoin

3) Фактори, които влияят на разходите за добив на Litecoin

По същество майнингът е математическо състезание, при което цялото минно оборудване по света се състезава кой е първият, който ще намери правилната хеш стойност. И вероятността да се намери правилната хеш стойност е изчислителната мощност на компютъра на миньора / общата глобална изчислителна мощност. Освен това следните фактори ще повлияят на разходите и печалбите на миньор.

Блоково възнаграждение: Блоковото възнаграждение се отнася до Litecoin или други копаени монети, разпространявани от мрежата на майнери за намиране на хеш стойността и успешно решен блок.

Has Rate: Hash Rate е скоростта, с която компютърът завършва операция в кода Bitcoin / Litecoin. По-високата скорост на хеширане е по-добра при копаене, тъй като увеличава възможността ви да намерите следващия блок и да получите наградата

Мрежов коефициент на хеш: Мрежовият коефициент на хеш се отнася до общата изчислителна мощност в мрежата Litecoin. Колкото повече хеш мощност има миньор или пул за майнинг, толкова по-голям е шансът миньорът или пулът да добият блок. Тъй като майнерите добавят повече скорост на хеширане, се осигурява по-голяма сигурност на мрежата. Блоковата награда действа като субсидия и стимул за миньорите до такси за транзакции може да плати на миньорите достатъчно пари, за да защити мрежата.

Експлоатационни разходи: Експлоатационните разходи покриват основно разходите за електричество и мрежа; разходите за закупуване на професионално минно оборудване

4. Litecoin’s Break-even Cost

Разходите за равностойност се отнасят до цената, когато рентабилността на миньор в минни дейности може да покрие само неговите / нейните разходи в минното дело, тя също се нарича цена на добив на монета или цена на изключване на добитите монети. Когато цената на Litecoin падне под тази точка, майньорът ще понесе загуби, вместо да прави някаква рентабилност.

Цената на изключване на миньора е свързана главно с производителността на самата машина за добив, разходите за електроенергия, наградите на блоковете и скоростта на хеширане на мрежата. Сред тези фактори производителността на добивните машини и разходите за електроенергия са относително стабилни, тогава по-малко променливата е наградата на блока за определен период от време (4 години), а най-решаващият фактор е скоростта на хеш мрежа.

Имайки предвид горните фактори, точката на безубезност на миньор е както следва

Точка на рентабилност: Експлоатационната цена на добивна машина на ден = LTC печалби от добив на ден

Текущи разходи за добивна машина: Броят на добитите монети на ден * цена на монетите при изключване на машината за копаене

Цената на изключване на добивната машина: Текущи разходи на машината за добив на ден / броя на добитите монети на машината за добив на ден.

Ако експлоатационните разходи на машината за копаене останат същите и миньор ще добие половината монети на блок след наполовина и вие ще получите цената на изключване на машината за копаене два пъти повече от първоначалната цена след намаляване наполовина.

OK Майнинг пул

Както са показани данните от OK Mining Pool, еднодневната цена на машината за добив Litecoin е RMB7.128 и всяка минна машина може да добива 0.0283 парчета монети на ден. Въз основа на формулата и съществуващите данни, цената на изключване на машината е 251,87 юаня или около 37,63 долара (на база обменния курс от 6,69 юаня за долар)

Цената на валутата на изключване всъщност е динамично коригирана. Влияещите фактори включват съотношението от общия капацитет на добив на единичната машина за копаене, споменато по-горе, трудността на добива, възнаграждението на блока и оперативните разходи. Броят на ангажираните ранни миньори беше малък и единичната минна машина представляваше относително голямо количество изчислителна мощност в цялата мрежа. Количеството дневно копаене ще бъде повече от сегашните 0,0283 броя, така че цената на ранното затваряне ще бъде по-ниска.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner