Китай продължава да доминира в азиатския крипто пейзаж

Седмичен преглед на блокчейн и криптовалутни новини от Китай и Хонконг – China Market Watch

Изображение на китайски пазар

Това беше богата седмица за китайската индустрия за блокчейн и криптовалути.

Неотдавнашен доклад на доставчика на изследвания Messari показва че Китай продължава да доминира в азиатския криптовалутен пейзаж. Страната запази своето доминиране на хеш-биткойн в биткойни, тъй като китайската национална блокчейн BSN разкри плановете си да интегрира цифровите валути на централната банка в предложената от нея мрежа за разплащания в цифрова валута. Междувременно китайското правителство продължава да възприема блокчейн технологията. Асоциацията на ценните книжа на Китай стартира собствена блокчейн, за да ускори цифровизацията на индустрията на ценни книжа.

Ето всичко, което може да сте пропуснали по отношение на тези истории и не само, в изданието на China Market Watch тази седмица от OKEx Insights.

Китай продължава да доминира над азиатския крипто пейзаж

Китай остава лидер в кризисния пейзаж на Азия, според неотдавнашен доклад на Messari.

Криптодоминацията на Китай се отразява в разпределението на хешрейта на копаене на биткойни. Държавата контролира 65% от общия хешрейт на биткойн, изпреварвайки САЩ и Русия.

Ключови продукти за внос

  • Преобладаването на добива на биткойни в Китай доведе до процъфтяване на минните предприятия. Bitmain, Canaan и Ebang са сред най-добрите еднорози, свързани с крипто, в Азия, с обща оценка от 17 милиарда долара.
  • Въпреки господството на пазара, китайското правителство продължава да забранява търговията с криптовалути, предприе репресии върху платформите за равнопоставено кредитиране и затегна контрола върху капитала.

Китай доминира средния месечен дял от общия хешрейт на биткойн през април 2020 г. (най-новите данни, предоставени от индекса за потребление на електроенергия в Кеймбридж). Източник: Център за алтернативни финанси в Кеймбридж

BSN планира мрежа за разплащане с цифрова валута

Китайската услуга, базирана на блокчейн разкри неговият план за изграждане на мрежа за разплащане с цифрова валута Очаква се бета версията на мрежата да бъде пусната през втората половина на 2021 година.

Според BSN платежната мрежа ще бъде напълно пусната след пет години. Компанията работи с няколко международни банки в подкрепа на цифровите валути и стабилните монети на централната банка.

Ключови продукти за внос

  • За да подкрепи CBDC в различни страни, BSN разширява своите обществени градски възли в Китай и в чужбина. Международните PCN на BSN възлизат на около 50 и подкрепят повечето развити страни.
  • Въпреки визията на BSN за подпомагане на различни CBDC, повечето централни банки могат да издават само физически пари. Проучване на Международния валутен фонд разкри че почти 80% от централните банки в света или нямат законно право да създават цифрова валута, или правната рамка на техните държави остава неясна.

Асоциацията на ценните книжа на Китай пуска блокчейн

Асоциацията на ценните книжа на Китай съобщи стартирането на собствена блокчейн за ускоряване на цифровизацията на индустрията на ценни книжа в Китай.

Асоциацията е включила шест китайски фирми за ценни книжа като възли, включително Haitong Securities (600837.SH), Guotai Junan Securities (601211.SH) и China Merchants Securities (600999.SH).


Ключови продукти за внос

  • След стартирането на блокчейн, SAC си партнира с Китайската комисия за регулиране на ценните книжа, за да създаде стандартизация на блокчейн за индустрията на ценни книжа. И двете страни ще разработят стандарти за управление по веригата и внедряване на децентрализирани приложения.
  • Отчитането на електронни документи за инвестиционни банки е първият случай на използване за блокчейн SAC. Асоциацията вярва, че нейната блокчейн помага за рационализиране на процеса на спазване на изискванията за инвестиционни банки.

Традиционни пазари: Индексът Hang Seng нарасна с 6% тази седмица

Фондовите пазари в Китай се сринаха умерено тази седмица. Към момента на писане на книгата, Shanghai SE Composite и CSI 300 в момента се търгуват на 3,583 и 5,476 – със седмични загуби съответно от 0,43% и 1,82%. В Хонг Конг индексът Hang Seng нарасна с 6,12% и в момента възлиза на 29 963.

Индексът Hang Seng нарасна с 6,12% тази седмица. Източник: Икономика на търговията, Investing.com

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате!

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map