Какво е OKB? Поглед назад откъде започнахме

На 15 февруари 2020 г., две години след пускането на нашия обмен токен, OKB, цената на нашия токен вече достига нови върхове. Сред цялата реклама и внимание, които получихме тази седмица, бих искал да използвам тази възможност, за да разсъждавам върху начина, по който стигнахме до тук, и да обясня нашето виждане за този токен.

Това несъмнено беше дълго и неравно пътуване. През последните две години, както всички бързоразвиващи се компании, имахме своите възходи и падения. Нарастващи болки с растеж на служителите, удрящи над 1000 души в рамките на няколко години, временно спиране на системата и дори необосновани обвинения в измама. Въпреки това, благодарение на подкрепата на нашите потребители и общността, OKB започна отлично през 2020 г. Благодарни сме на всеки потребител и инвеститор в OKB на OKEx, че ни издържа през тези неравности през последните две години. Вярвам, че този силен старт на годината е резултат от нашия безкраен стремеж да създадем стойност за нашите потребители и съм развълнуван да видя как усилията ни се отплащат на нашите поддръжници и потребители.

Докато достигаме този важен етап за OKEx, бих искал да споделя с вас пътуването, което ОКБ предприе през последните две години.

OKB, мост между OKEx и неговите потребители

Още от раждането на криптовалутите и полезните токени има различни мнения и нагласи към тяхната легитимност. Чисто ли са хип и пара? Може ли обменният токен да предостави реална стойност и полезност на своите потребители? Последните две години бяха непрекъснато проучване за нас в създаването на стойност чрез OKB. Изминахме дълъг път и сега сме изключително уверени в способността си да управляваме стойност чрез OKB за нашите потребители, третирайки го като съществена основа за нашата търговска екосистема и мост, който свързва OKEx с нашите ценени потребители.

Чрез непрекъснатите усилия на нашия екип дългосрочните притежатели на ОКБ ще могат да растат заедно с нас и да споделят плодовете от нашето развитие в бъдеще.

Поставяне на парите там, където ни е устата: обратно изкупуване и изгаряне на токени

През последните няколко дни получих безброй въпроси защо и как бихме могли да извършим обратно изкупуване и изгаряне на символи от този мащаб. Не взехме решение с лека ръка и в краткосрочен план можем да видим очевидни причини, поради които може да се твърди, че това би погълнало краткосрочните ни печалби като компания. При най-голямото изгаряне на символи от този вид, 700 милиона неиздадени OKB са изгорени, като всички бъдещи тримесечни изгаряния на OKB идват изцяло от вторичния пазар. На всичкото отгоре самият OKEx няма да запази никакви OKB, което означава, че всички бъдещи OKB, които се разпространяват на нашия персонал, също ще бъдат изкупени от вторичния пазар. Само когато OKB постигне абсолютна дефлация, притежателите на OKB наистина могат да се възползват от развитието на платформата. Вярвам, че това е начин да поставим парите си там, където ни е устата, и да се ангажираме с дългосрочната си визия за създаване на наистина всичко в едно екосистема от световна класа за търговия.

Защо не предлагаме отстъпки за такси за търговия за по-големи притежания на OKB?

Има само една програма за отстъпка от такса за търговия за притежателите на OKB на OKEx, в която потребителите трябва да държат само 500 OKB, за да се насладят на отстъпки от такси. За да получат максимална отстъпка, потребителите трябва да държат максимум 2000 OKB. В същото време предлагаме диференцирана схема за отстъпки от такси, която се основава на обема на търговията и предлага най-високите отстъпки за такси в бранша.

Въз основа на обратната връзка, която получихме, ние се съгласяваме, че това е много по-справедлива система и график на таксите, отколкото много други обменни токени днес. Никога няма да принуждаваме нашите клиенти да държат стотици хиляди от нашия борсов токен, за да се ползват с определена отстъпка от такса за търговия. Професионалните и институционални потребители, които търгуват с голям обем на OKEx, ще могат да се радват на по-ниски такси, без никога да се налага да се тревожат за цената на OKB по всяко време и да поемат риска от колебания на цените.

Моля, не спекулирайте с цената OKB

Да, може да звучи богато, идвайки от изпълнителния директор на една от най-големите борси в света. Въпросът, който се опитвам да отбележа тук, е, че всяка сделка идва с риск и разбира се, че криптовалутата не е по-различна.

Принцип, който препоръчвам на всички наши потребители да се придържат, е, че ако не вярвате напълно в дългосрочния растеж на OKEx, моля, не търгувайте с OKB. Ако разбирате от нашия бизнес и сте оптимист по отношение на дългосрочните ни перспективи, тогава ви приветстваме да държите някои OKB и да растете заедно с нас. Искрено се надявам, че всички притежатели на OKB могат да бъдат рационални във всяка сделка и никога да не търгуват повече, отколкото могат да си позволят да загубят.

Бъдещото развитие на OKB

Създаването на устойчива стойност за нашите потребители винаги е било приоритет в OKEx. Колкото и сравнително нисък да сме за водеща борса в тази индустрия, вярвам, че неотдавнашното внимание, което получихме поради скока на цените на OKB, осветява нашите ценности като компания. Винаги ще се вслушваме усърдно във вашите отзиви и ще ги отразяваме в нашите продуктови предложения. Когато шумът намалее или ние срещнете мечи пазар, нашият екип ще тихо изгражда и подобрява нашата платформа. Тази година развитието на екосистемата OKB ще бъде нашият основен приоритет. Притежателите на OKB ще се радват на много по-голямо разнообразие от предимства

търгувайки на OKEx и с вашата непрекъсната подкрепа и обратна връзка, растат още повече в стойност.

Искрено благодаря на всички, че дойдохме на това пътуване с нас, за да прокараме напред голямата революция в блокчейн.

Джей Хао

Главен изпълнителен директор на OKEx

16 февруари 2020 г.

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner