Иск за пулсации, Ethereum 2.0, BTC рекорди за всички времена и PayPal – Roundup 2020

Последната тазгодишна новина за седмицата поглежда назад към най-големите крипто истории през 2020 г.

Това беше наситена със събития година в света на Биткойн, блокчейн, финтех и криптовалути – чак до последните седмици на 2020 г..

Тази година видяхме, че BTC достигна нови рекорди за всички времена, след като наполовина блокира наградата на Биткойн, Etheruem 2.0 стартира успешно, PayPal влезе в криптовалутното пространство и Ripple беше съден от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

Ето кратко резюме на всички най-големи крипто истории от бурната 2020 година.

Ripple е съден от SEC за незаконно предлагане на ценни книжа, XRP в свободно падане

Първата новина в този списък също е най-новата, тъй като се е случила едва тази седмица.

След години спекулации, че подобно събитие може да се случи, американската Комисия по ценните книжа и борсите официално го направи заведе дело срещу финтех компания Ripple, главен изпълнителен директор Брад Гарлингхаус и съосновател Крис Ларсен за предполагаемо извършване на нерегистрирана продажба на ценни книжа на стойност 1,3 млрд. долара, започвайки през 2013 г..

Въпросните нерегистрирани ценни книжа са криптовалутните монети на компанията, XRP, за които се твърди, че са били продадени на глобални инвеститори и са били разпространени в замяна на услуги.

Ключови продукти за внос

 • Въпросът дали XRP – четвъртата класирана криптовалута – е ценна книга съществува от много години. Съдебният иск от SEC може да спре този дебат завинаги.
 • Високопрофилната правна битка вероятно ще отвори шлюзовете за регулаторите да заведат дела срещу други криптовалутни компании, които предлагат свои собствени монети или жетони по подобен начин.
 • Цената на XRP е в свободно падане и делистингът от големи борси за криптовалути изглежда неизбежен.

Нарастването на цените на XRP предшества новината, че Ripple е съден от SEC. Източник: OKEx

Ethereum 2.0 стартира успешно, 1 милиард долара в ETH е заключен

След години чакане, дългоочакваното надграждане на протокол за Ethereum – наречено Ethereum 2.0 – стартира през декември. Надстройката на мрежата въвежда доказателство за участие в предишната мрежа само за доказателство за работа.

Ключови продукти за внос

 • Разработването на Ethereum 2.0 е дълго и изкривително. Като такова, успешното стартиране на своята фаза 0 е голяма победа за водещата платформа за интелигентни договори.
 • Повече от 1 милиард долара в ETH вече са заключени в договора за депозит на Ethereum 2.0 – с повече очаквания, с течение на времето.
 • ETH, заключен в Ethereum 2.0, няма да бъде достъпен за продажба на отворения пазар за продължителен период от време – нещо, което може да повлияе на динамиката на пазара на водещите altcoin.

PayPal официално влиза и потвърждава крипто пространство

Гигантът за плащания PayPal най-накрая навлезе на пазара на криптовалути през октомври, когато компанията съобщи че покупката и продажбата на избрани криптовалути ще се предлагат чрез платформата.

Ключови продукти за внос

 • Новината, че PayPal навлезе в криптовалутното пространство, предизвика скок на цените на пазарите – изтласквайки BTC над 12 000 долара.
 • Състезателите на Fintech Revolut и Square’s Cash App вероятно бяха движещи сили зад решението на PayPal да предлага крипто брокерски услуги.
 • Приемането от страна на PayPal на BTC и други криптовалути представлява важна стъпка към масовото приемане и валидиране.

PYPL видя, че оценката му се е увеличила драстично през 2020 г. Източник: Google


Намаляването на биткойните наполовина, последвано от нови високи цени за всички времена

Както бе планирано, биткойнът претърпя своята наполовина блок-награда през май тази година – намалявайки наполовина стабилното предлагане на новодобити BTC. До 17 декември водещата криптовалута проби предишната си рекордна цена на световните борси и оттогава влезе в откриването на цените.

Ключови продукти за внос

 • Въпреки че събитието за наполовина биткойн в никакъв случай не беше изненада, то съвпадна – както мнозина очакваха – с възходяща тенденция за най-голямата криптовалута, тъй като страната на предлагането беше значително намалена. Всъщност един инвеститор сам започна да купува повече BTC на месечна база, отколкото дори беше добит.
 • Гледайки покрай фанфарите, фактът, че BTC се е възстановил от силен срив и последвалия мечи пазар през 2018 г., за да надмине върха на предишния си "балон" ще извърви дълъг път, за да затвърди идеята, че Биткойн е тук, за да остане.

Цената на BTC навлезе на нов бичи пазар през 2020 г. Източник: OKEx

Институционалната инвестиция официално навлиза на пазара на BTC

2020 г. беше година, изпълнена с институционални инвестиции в криптовалутното пространство и най-вече BTC.

Въпреки че тенденцията беше до голяма степен стартирана от известния макроинвеститор Пол Тудор Джоунс, наистина MicroStrategy събра всички заглавия чрез поредица от смели и публични покупки на BTC. Към днешна дата фирмата за бизнес разузнаване държи 70 470 BTC – на стойност над 1,6 милиарда щатски долара към момента на писането – в неговия съкровищен резерв.

Massachusetts Mutual Life Insurance Co., която има 235 милиарда долара в общата си инвестиционна сметка, също закупи 100 милиона долара в BTC през декември.

Ключови продукти за внос

 • Тези, които бяха наоколо през 2018 г., добре помнят настроението, че някой ден институционалните инвеститори ще дойдат на пазара на BTC. 2020 г. се оказа годината, в която те влязоха в сила, а 2021 г. може да види още повече играчи с големи пари да навлязат на пазара.
 • Всички BTC на MicroStrategy бяха закупени средно за 15 964 долара за монета. Ако приемем, че цената на водещата криптовалута не преразглежда тези нива, инвестиционната стратегия на компанията може да се превърне в една от най-добрите в историята на инвестирането. Ако обаче цената на BTC се срине по някаква непредвидена причина, фирмата вероятно ще бъде в сериозно топла вода.

Цената на акциите на MicroStrategy реагира благоприятно на BTC инвестициите на компанията през тази година. Източник: Google

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map