Институционални биткойн бикове, доклад TRON, биткайн битки: Крипто новини от седмицата

През изминалата седмица цените на Биткойн (BTC) скочиха над $ 10 000 за първи път от февруари в очакване на наполовина третия блок награда, насрочен за вторник, 11 май.

Новини от крипто индустрията тази седмица включват бичи инвестиции в BTC, грандиозна корпоративна драма и разочароващите ефекти от строгия закон за ценните книжа в САЩ.

Топ пет истории тази седмица

Фондът на Пол Тудор Джоунс може да търгува фючърси на BTC като хеджиране срещу инфлацията

На 7 май, мениджър на хедж фондове и макроинвеститор Пол Тюдор Джоунс съобщи че неговият фонд Tudor BVI е готов да търгува с биткойн фючърси.

В писмо до инвеститорите, озаглавено „Голямата парична инфлация“, той каза на инвеститорите, че залага на биткойн – който той квалифицира като запас от стойност. Той каза, че неговият завой към BTC е мотивиран от безпрецедентната парична политика, която в момента се прилага за смекчаване на последиците от пандемията COVID-19.

като много преди него, Джоунс сравнява Биткойн със златото, заявявайки: „Биткойнът ми напомня на злато, когато за пръв път влязох в бизнеса през 1976 г.“ Що се отнася до размера на инвестициите, Джоунс отбеляза, че за закупуване на фючърси на BTC фондът е готов да започне с максимален „нисък процент на едноцифрена експозиция“ от своите нетни активи, които в момента са около 22 милиарда долара.

Вземане:

1. Много от крипто индустрията приветстват новината като валидиране на крипто – и по-специално биткойн – като клас активи и a сигнал на повече институционални инвестиции, които предстоят.

2. Трябва да се отбележи моментът на голямото разкриване на Джоунс – точно преди наполовина на блок наградата на Биткойн – да се отбележи. Джоунс изясни своето съзнание за наполовина инвеститорско писмо.

Както много анализатори прогнозираха, през изминалата седмица до наградата на блока на Биткойн наполовина цената на монетата се е повишила с над 12 процента, за да се търгува близо до 10 000 долара. BTC тази седмица натрупа почти 150 процента стойност след катастрофата си в средата на март.

3. Това всъщност не е първото взаимодействие на Джоунс с биткойн. Според Блумбърг, преди това инвеститорът е притежавал BTC през 2017 г., продавайки го близо до рекордното си ниво от 20 000 долара за монета.

TRON съобщи, че е получила помощ от правителството на САЩ за 2 милиона долара, свързана с коронавирус

На 5 май блокчейн платформата Tron (TRON) съобщи, че базираният в САЩ екип на фирмата е имал получени парична помощ като част от закона ГРИЖИ. В доклада, публикуван за два от официалните му акаунти в китайските социални медии, се твърди, че до момента фирмата е получила облекчение за малък бизнес и очаква втора партида помощ, свързана с COVID-19.

Странно, публикациите в Tron’s WeChat и Weibo по темата цитират „репортажи в чужди медии“ и „хора, запознати с въпроса“. Като свой източник публикацията на WeChat на Tron също така се свързва с акаунта на физическо лице в Weibo, който твърди, че е предоставил оригиналния доклад, като от своя страна се позовава на „вътрешни лица от бранша“.

Tron все още не е потвърдил новината директно на китайски или английски, като говорител на Фондация Tron каза Блокът в четвъртък „не можем да коментираме.“


OKEx Insights също се обърна към фирмата за коментар, но не получи отговор от времето за пресата.

Вземане:

1. Както в отделните публикации в Weibo, така и в официалните постове на Tron се посочват изрично идеята, че Tron, получавайки помощ от правителството на САЩ, доказва легитимността и „стойността“ на компанията в очите на американските регулатори.

2. Основателят на Tron Джъстин Сън е широко известен в индустрията със своите безсрамно повишение на неговата блокчейн (чийто лозунг въпреки това е „децентрализиране на мрежата“) и свързаните с него проекти сложни PR каскади.

3. Крипто Twitter (на английски език) отговаря на Новини с възмущение, припомняне Безспорно най-известният каскадьор на Sun – рекордна оферта от 4,5 милиона долара в благотворителен търг за обяд с Уорън Бъфет миналата година. Критиката обикновено се концентрира около аргумента, че Tron – макар че американската му фирма може технически да се квалифицира за облекчение – всъщност не се нуждае от спомената помощ и при кандидатстване за нея отнема от малкия бизнес, който всъщност.

Telegram казва на американските инвеститори, че вече не могат да финансират неговия блокчейн проект TON

На 4 май, любимото приложение за съобщения на крипто индустрията, Telegram, изпратени писмо до инвеститорите от САЩ в дългоочаквания им блокчейн протокол TON, в което се казва да напуснат проекта.

Фирмата казва, че ще възстанови на американските инвеститори 72 процента от средствата си (това е актуализация от известието от миналата седмица до всички инвеститори на TON, което им остави избор да вземат 72 процента възстановяване сега или да изчакат до април 2021 г. за 110 процента възстановяване на сумата чрез заем).

Ходът е във връзка с текущи правни действия срещу Telegram от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC). Първоначално TON трябваше да стартира през октомври 2019 г., след като Telegram събра 1,7 млрд. Долара в две частни продажби на токена на платформата, GRAM. Изстрелването беше отложено поради спешни действия подадена от SEC същия месец, обвинявайки Telegram, че се готви да продаде нерегистрирани ценни книжа на американски инвеститори.

Миналия месец фирмата обяви допълнително забавяне на пускането до април 2021 г. след решение на съда по продължаващото дело SEC. Telegram обясни последното си решение да изключи изцяло американските инвеститори, като се позова на „несигурна регулаторна нагласа в САЩ“.

Вземане:

1. Още през 2018 г., Telegram подадена за освобождаване от SEC за продажбата на GRAM – или по-скоро права върху токените, които ще бъдат доставени само когато TON стартира – на акредитирани американски инвеститори. Спешната акция на SEC за 2019 г. твърди, че след стартирането на GRAM инвеститорите и Telegram ще могат да продават токените, които не са регистрирани като ценни книжа в САЩ, с цел печалба.

2. Индустриалният шум около TON се дължи на факта, че се очаква той да бъде интегриран в самия популярен месинджър, което потенциално ще осигури незабавно, широко разпространение. Самата Telegram има непотвърдено всякакви подробности за това как ще бъде внедрен TON, освен да се каже, че това ще бъде децентрализиран протокол с отворен код.

Приложението Square Cash вижда рекордно високи тримесечни приходи от биткойн

Крипто-приятелско приложение за плащане Square съобщава рекордни 306 милиона щатски долара приходи от продажби на биткойни през последното тримесечие в отчета за приходите, публикуван на 6 май. През март компанията заяви на инвеститорите, че през последните седмици е видяла засилено „приемане и ангажираност“ с BTC инвестиране.

Вземане:

Времето на числата на Square сигнализира, че интересът към биткойните нараства в светлината на пазарните условия, свързани с пандемията на коронавируса.

Копаещият гигант Bitmain изпълнители буквално се бият за фирмата

Вчера, 8 май, съоснователят на Bitmain Микри Джан – която беше изгонена от фирмата миналата година от съоснователя Джихан Ву – очевидно е участвала в физическа конфронтация с друг изпълнителен директор на Bitmain над фирмената документация.

Инцидентът се е случил в Бюрото за индустрия и търговия в Пекин, където според съобщенията Микри взема документ, доказващ, че има статут на законен представител на фирмата Beijing Bitmain Technology.

Един от топ мениджърите на Bitmain, Luyao Liu, се изправи срещу Micree, когато тълпата се образува около тях в сградата и взе документа от него в какво се появи да бъде физическа борба. Съобщава се, че и двете страни са арестувани.

По-късно същия ден, Bitmain освободен изявление, в което се казва, че Luyao е „настоящият законен представител“ на компанията. В бележката се подчертава също, че Микри „вече не заема никаква позиция“ в Bitmain.

Вземане:

1. Bitmain’s текущи вътрешни драми продължете, тъй като според съобщенията компанията се готви да стане публично достояние в САЩ.

2. Към ноември 2019 г. Bitmain доминира в a 75 процента дял на пазара за хардуер за крипто копаене.

Следвайте Okex Insights:

https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map