Индия ще забрани криптовалутите, след като Тесла купи BTC

Новини от седмицата – Най-големите истории за седмицата в криптовалутата

Това беше изключително бича седмица за биткойните и криптовалутната индустрия, след като Tesla добави 1,5 млрд. Долара в BTC към баланса си. Twitter сега обмисля да последва примера, тъй като най-старата банка в Америка планира да предложи крипто попечителство, а Mastercard планира да поддържа плащания с криптовалута. Индия обаче се стреми да наложи обща забрана за всички неща, свързани с криптовалутите.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много други, в изданието на седмицата на OKEx Insight News of the Week.

Индия подготвя пълна забрана за криптовалути

Правителството на Индия е готово да налагане обща забрана за криптовалути, според доклад на BloombergQuint. Забраната ще дойде след преходен период – над половин година -, в който инвеститорите на криптовалута могат да ликвидират своите притежания.

Ключови продукти за внос

 • Като пълна забрана, регламентът на Индия би направил незаконни не само инвестициите в криптовалута, но и транзакциите и търговията с тях на чуждестранни борси.
 • Ако забраната влезе в сила, правилата на Индия изглеждат по-строги от тези на Китай, където търговията с криптовалута към криптовалута все още е разрешена.
 • В Индия се помещават близо 1,4 милиарда лица, които биха били ефективно откъснати от глобалната криптоикономика.

Най-големият попечител в света, който предлага попечителство за криптовалута

Най-старата американска банка е готова да започне да предлага попечителство над BTC и други криптовалути през 2021 г. Според доклад на The Wall Street Journal, Bank of New York Mellon планове относно разглеждането на криптовалутите като активи, както всяка друга.

Ключови продукти за внос

 • BNY Мелън мениджъри твърдеше че "цифровите активи стават част от масовия поток." Като такова предлагането на решения за цифрови активи е в интерес на клиентите на банката.
 • BNY Mellon има над 40 трилиона долара активи в администрация. Като предлага попечителство над криптовалута, най-големият попечител в света допълнително легитимира биткойн и други базирани на блокчейн монети и токени.

Mastercard за подкрепа на криптовалути през 2021 г.

Mastercard ще започне да поддържа криптовалути през 2021 г. Съобщението идва чрез публикация в блог, в която компанията заяви че "цифровите активи се превръщат в по-важна част от света на плащанията."

Ключови продукти за внос

 • Mastercard не изясни точно кои криптовалути ще поддържа, но има основание да се поддържат BTC, стабилни монети и други основни децентрализирани монети и токени.
 • Цифровите активи, обвързани с по-централизирани обекти и първоначалните предложения за монети, може да не виждат поддръжка поради съображения за съответствие.

Цената на акциите на Mastercard се повиши след обявяването на плановете й за подкрепа на криптовалути. Източник: Microsoft Bing

Twitter обмисля да добави BTC към баланса

Twitter е имайки в предвид добавянето на BTC към баланса му, според финансовия директор на гиганта в социалните медии Нед Сегал. Лихвата произтича от възможността служителите на компанията и / или продавачите да поискат плащане в BTC.

Ключови продукти за внос

 • Главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, е дългогодишен поддръжник на биткойн. Той наскоро направени дарение от 1 милион долара за Coin Center, мозъчен тръст, фокусиран върху вземането на положителни политики по отношение на криптовалутите, и се обедини с рапъра Jay-Z за дай 500 BTC за дарение, фокусирано върху развитието на биткойни в Африка и Индия.
 • Като се има предвид активността на Дорси по отношение на биткойните, не би било изненада, ако Twitter наистина добави BTC към баланса си.

Цената на акциите на Twitter се увеличи след обмислянето на компанията да постави BTC в баланса си. Източник: Microsoft Bing


Tesla купува BTC, планира да го приеме като плащане

Tesla е закупила 1,5 млрд. Долара в BTC, според декларация в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ публикувано в понеделник. Освен това базираната в Калифорния компания за електрически превозни средства и чиста енергия планира да приеме най-важната криптовалута като плащане.

Ключови продукти за внос

 • Новината за покупката на Tesla доведе до повишаване на цената на BTC и вероятно ще падне като едно от най-забележителните събития в историята на криптовалутата.
 • Следвайки стъпките на Tesla, очаква се много други големи компании сега сериозно да обмислят поставянето на BTC в баланса си.

Цената на акциите на Tesla спадна тази седмица. Източник: Microsoft Bing

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map