Илон Мъск популяризира биткойн, DOGE помпи и сметища, Reddit си партнира с Ethereum Foundation

Новини от седмицата – Най-големите истории за седмицата в криптовалутата

Тази седмица беше особено интензивна за блокчейн и криптовалутното пространство след грандиозния приток на инвестиции на дребно от Залози на Уолстрийт в силно скъсени акции на компанията – най-вече GameStop. След като хедж фондовете претърпяха големи загуби при краткото свиване, платформата за инвестиции на дребно Robinhood наложи нови ограничения за потребителите на дребно. На свой ред това създаде огромен прилив на нови регистрации за обмен на криптовалути, тъй като основателят на Tesla Илон Мъск промени биографията си в Twitter, за да подкрепи Биткойн.

Тази история обаче е само едно от много забележителни събития, които се случиха тази седмица. Ето всичко, което трябва да знаете в изданието на седмицата на OKEx Insight News of the Week.

Илон Мъск променя биологията на Twitter на "#bitcoin"

Може би най-голямата новина, която се появи тази седмица, дойде в петък сутринта, когато загадъчният основател на Tesla Илон Мъск промени биографията си в Twitter, за да чете просто "#bitcoin" преди чуруликане: "В ретроспекция това беше неизбежно."

Туитът предизвика раздвижване в социалните медии, като предизвика много други високопоставени хора, за да отразят своите биографични данни в Twitter на тези на Мъск. Освен това почти незабавно цената на BTC скочи стремително до $ 38 600 на глобални борси за криптовалути.

Ключови продукти за внос

  • Илон Мъск отдавна е любимец на общността на биткойни и криптовалути, така че очевидното му одобрение на водещия дигитален актив е много очаквано и много празнувано.
  • Нарастването на интереса след туитката на Мъск е причинило много борси за криптовалута да претърпят влошена производителност или направо срив.

Dogecoin изпомпва до над $ 0,08 на хайпа на Wall Street Bets

Известната криптовалута и мемо-монета DOGE изпитаха мем-тастична помпа тази седмица от инерцията на високопрофилното кратко притискане на Wall Street Bets на хедж фондовете на Wall Street Цената на една монета скочи от 0,007 до 0,085 долара, преди да падне до около 0,03 долара към момента на писането.

Ключови продукти за внос

  • Колкото и да е мем достоен, колкото Dogecoin, DOGE помпите са исторически краткотрайни. Те също така сигнализираха за върховете на пазара, както беше в самото начало на януари 2018 г..
  • Изглежда, че има малко действителна връзка между желанието на Уолстрийт залагания да наложи загуби на хедж фондовете и помпата на DOGE – като се има предвид, че институционалните инвеститори нямат никакъв интерес към мемо-монетата, каквато и да е.

Цената на DOGE се изпомпва срещу BTC, но печалбите са исторически краткотрайни. Източник: TradingView

Изследването на MicroStrategy означава придобиване на повече BTC

Известният биткойн бик Майкъл Сейлър и неговата компания MicroStrategy очевидно не се чувстват преситени от 70 784 BTC – в момента на стойност над 2,4 млрд. Долара – държани в касата на компанията. В резултатите на фирмата за бизнес разузнаване за четвъртото тримесечие, Сейлър отбеляза че "ще проучим различни подходи за придобиване на допълнителни биткойни като част от цялостната ни корпоративна стратегия."

Ключови продукти за внос

  • Въпреки че MicroStrategy не е детайлизирал никакви подходи, цитатът отваря вратата за спекулации, че фирмата може да се занимава с добив на биткойни – макар че това остава чисто спекулативно.
  • Биткойнът на Сейлър е добре известен и неговата компания също проучване разработването на продукти за биткойн данни.

Цената на акциите на MicroStrategy се повиши през последната година след агресивни покупки от BTC. Източник: Google

Сивата скала включва повече тръстове, обвързани с алткойни

Grayscale, най-известният мениджър на крипто активи в бранша, има добавен още шест тръста за добре познати алткойни. Новите тръстове са обвързани с DOT, AAVE, XMR, ADA, ATOM и EOS.

Новината следва предишно доверие включвания от по-рано този месец, обвързан с LINK, XTZ, BAT, MANA, LPT и FIL.

Ключово за внос

  • Образуването на тръстове от Grayscale не означава, че фирмата е гарантирано да пусне тези продукти. Възможността за повишена институционална експозиция към алткойни обаче ще се почувства особено възбудена по отношение на гореспоменатия подбор, като се има предвид, че понастоящем Grayscale има над 25 милиарда долара активи под управление.

Reddit си партнира с фондация Ethereum

Съобщава се, че Reddit си партнира с фондацията Ethereum, за да ускори развитието на общите точки на известния онлайн форум. В публикация на подредита Ethereum, админ "жарини" написа:

"Нашето намерение е да помогнем да ускорим постигнатия напредък в мащабирането и да развием технологията, необходима за стартиране на мащабни приложения като Community Points на Ethereum. Технологията за мащабиране, разработена чрез това партньорство, ще бъде с отворен код и публично достъпна за всеки."

Ключови продукти за внос

  • Reddit вече експериментира с базирани на Ethereum токени на две подредки – r / Cryptocurrency и r / FortNiteBR – и се стреми да наеме повече back-end инженери за разработка на крипто.
  • Успешното внедряване на базирани на Ethereum Community Points в Reddit би извървило много дълъг път към масовото приемане на криптовалути в социалните медии.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner