Ethereum 2.0 Testnet, Goldman Sachs Stablecoin и ‘Crypto Mom’ потвърдени – Crypto News of the Week

Както винаги, това беше богата седмица в света на блокчейн и криптовалутата. Дългоочакваната тестова мрежа Ethereum 2.0 стартира, Федералният резерв на САЩ ускорява усилията за стартиране на платформа за незабавни плащания, а Goldman Sachs прояви голям интерес да пусне собствена криптовалута – тези истории и още в това издание на OKEx Insights „Крипто новини от седмицата!

Ethereum 2.0 testnet Medalla излиза на живо, има 21 373 валидатора

Medalla, последната публична тестова мрежа за Ethereum 2.0, отиде на живо във вторник, 4 август.

Ethereum 2.0 най-вече превръща първия и най-важен алткойн от доказателство за работа към механизъм за консенсус за доказателство за залог. Към момента на натискане 21 373 валидатори са заложили общо 683 936 ETH в мрежата – въпреки че тези тестови маркери технически не са истински Ether.

Стартирането на Етап 2.0 на Фаза 0 е предварително планирано за края на 2020 г., въпреки че недоволните очакват още едно в дълга история на закъснения.

Основни продукти за вземане:

  • Стартирането на Medalla ще допринесе много за осигуряването на увереност в бъдещо стартиране на Ethereum 2.0, което е известно, че е отлагано многократно.
  • През последните седмици цената на Ether се увеличи значително. Една от възможните причини, наред с други, е търсенето да се закупи ETH за целите на залагането като валидатор на мрежа в новата система за доказателство.

Диаграма, илюстрираща заложен етер и активни валидатори в тестовата мрежа на Medalla. Източник: beaconcha.inДиаграма, илюстрираща заложен етер и активни валидатори в тестовата мрежа на Medalla. Източник: beaconcha.in

1,2 милиарда долара MicroStrategy предвид инвестицията на BTC

MicroStrategy, компания за 1,2 милиарда долара, която помага на предприятията да изграждат и внедряват приложения за анализ и мобилност чрез бизнес разузнаване, мобилен софтуер и базирани на облак услуги, планира да инвестира 250 милиона долара в "алтернативни инвестиции или активи" – като Bitcoin (BTC).

Новините идват чрез коментари, направени по време на обаждане за печалба на 28 юни, с президента на компанията и главен финансов директор, Phong Le, заявявайки:

"Освен това ще се стремим да инвестираме до още 250 милиона долара през следващите 12 месеца в една или повече алтернативни инвестиции или активи, които могат да включват акции, облигации, стоки като злато, цифрови активи като биткойн или други видове активи."

По-късно изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сайлър постави BTC със злато и сребро като активи "не могат да бъдат напомпани или е по-малко вероятно да бъдат напомпани."

Основни продукти за вземане:

  • Въпреки че MicroStrategy не потвърди изрично, че ще разпределя капитал специално в BTC, предлагайки го като опция, допълнително затвърждава криптовалутата като ценен актив и потенциален склад на стойност.
  • Изявленията на компанията също илюстрират широко разпространена загриженост по отношение на обезценяването на щатския долар на фона на огромни усилия за печатане на пари за компенсиране на непосредствените икономически последици от пандемията COVID-19.

Диаграма, илюстрираща годишната цена на акциите на MicroStrategy Incorporated. Източник: GoogleДиаграма, илюстрираща годишната цена на акциите на MicroStrategy Incorporated. Източник: Google


Goldman Sachs обмисля собствената си цифрова валута

Според съобщенията Goldman Sachs обмисля създаването на собствена криптовалута.

Новините идват чрез новия глобален ръководител на американската мултинационална инвестиционна банка и компания за финансови услуги Матю Макдермот, който потвърдено че Goldman Sachs обмисля собствен дигитален актив – за който се смята, че е стабилна монета. Макдермот каза:

"Проучваме търговската жизнеспособност на създаването на собствен fiat цифров токен, но е рано, тъй като продължаваме да работим по потенциалните случаи на употреба."

Основни продукти за вземане:

  • Сериозността на крипто съображенията на Goldman Sachs е подкрепена от скорошното наемане на Оли Харис, който беше силно ангажиран с блокчейна Quroum на JPMorgan и JPMCoin.
  • Съображенията на Goldman Sachs до голяма степен съответстват на тези на конкурентния JPMorgan, както и на стремежите на Facebook да пусне своя собствена цифрова валута, Libra. McDermott не изключи сътрудничество между компаниите.
  • Ясно е, че светът на традиционните финанси все повече се включва както с блокчейн решения, така и с цифрови валути.

Диаграма, илюстрираща дългосрочната цена на акциите на Goldman Sachs Group Inc. Източник: GoogleДиаграма, илюстрираща дългосрочната цена на акциите на Goldman Sachs Group Inc. Източник: Google

"Крипто мама" потвърден за втори мандат като комисар на SEC

Hester Peirce, известен с крипто-приятелски регулатор на финансовия пазар, бе потвърдена за втори мандат като комисар на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

Потвърждението дойде чрез гласово гласуване от Сената в четвъртък.

Вторият мандат на Пърс като комисар на SEC ще изтече през 2025 г..

Ключово за внос:

  • Широко се очаква Peirce, известен в индустрията за блокчейн и криптовалута като "Крипто мама," ще продължи до голяма степен прокрипто позициите си – като нея отбеляза застъпничество за биткойн ETF.

Фед бърза да пусне услугата за незабавни плащания

Съобщава се, че Федералният резерв на САЩ ускорява усилията си за стартиране на собствена услуга за незабавни плащания, FedNow

Първоначално FedNow беше планирано за стартиране през 2023/2024 г., но Федералната резервна система настоява за поетапно въвеждане в близко бъдеще. Според управителя на Управителния съвет на Федералния резерв Лаел Брайнард централната банка желае да пусне своята платформа за високоскоростни плащания "възможно най-скоро."

Основни продукти за вземане:

  • Финансовите власти в Съединените щати прословуто се влачат, когато става въпрос за иновации във финансовия сектор. Новооткритият порив на Фед за стартиране на FedNow може да е показател за осъзнаването, че САЩ губят на този фронт от други развити икономики, като Китай и нейната усъвършенствана цифрова валута на централната банка.
  • По въпроса за цифровите валути на централната банка досега се говори много и не се предприемат много действия по отношение на дигиталния долар. За отбелязване е, че в последната реч за FedNow не се споменава нищо за CBDC.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map