Ethereum 2.0 достига 1 милион заложени ETH, тъй като институционалните продукти се натрупват в крипто пространството

Най-големите истории от седмицата от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Тази седмица има многобройни положителни развития на новините за индустрията на блокчейн и криптовалути. Най-забележителното е, че при успешното стартиране на Beacon Chain на Ethereum 2.0 има депозити в договора за залагане на надграждане на протокола, който е 1 милион ETH. В същото време институционалното търсене на експозиция на криптовалута продължава да се увеличава – стимулирайки създаването на различни продукти, насочени към лица с нетна стойност и институционални клиенти.

Ето всичко, което може би сте пропуснали за новините за блокчейн и криптовалути тази седмица, в това издание на крипто новините на седмицата на OKEx Insights.

Договорът за залагане на Ethereum 2.0 надхвърля 1 милион ETH

Договорът за залагане за Ethereum 2.0 достигна над 1 милион депозиран ETH тази седмица, след като успешно стартира своята верига Beacon. Към момента на писане на настоящия документ, общата сума на ETH в договора се равнява на над 600 милиона щатски долара, със заложени 1 082 851 ETH.

Ключови продукти за внос

 • Въпреки че понастоящем наградите за ранните заинтересовани страни са високи, те ще спаднат в съответствие с новите депозити.
 • Повече от един милион ETH, депозирани в договора за залагане, по същество са заключени до стартирането на фаза 1.5 през 2022 г..

Договорът за залагане на Ethereum 2.0 понастоящем притежава над 1 милион ETH. Източник: Etherscan

Spotify изглежда да наеме директор, който да ръководи крипто усилията

Spotify се надява да разшири усилията си в криптовалутата и пространството на цифровите активи, според публична обява за работа на уебсайта на популярната услуга за стрийминг. Компанията специално търси асоцииран директор, който да ръководи екип по стратегии за плащания, включващ цифрова валута.

Ключови продукти за внос

 • Spotify участва в проекта Diem. Новият директор ще ръководи дейността на компанията в проекта – който до ребрандирането тази седмица беше известен като Libra.
 • Според обявата за работа, Spotify може да обмисля и други възможности, свързани с блокчейни и цифрови валути.

Специализирано звено за финтех на SEC, за да стане самостоятелен офис

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ превръща своя стратегически център за иновации и финансови технологии – наричан просто "FinHub" – в самостоятелен офис, според съобщение направен в четвъртък.

Ключови продукти за внос

 • Новата структура показва интереса на SEC към поемане на отговорност за политиката по отношение на fintech – и заедно с това блокчейн и криптовалути.
 • Организационната промяна може също да сигнализира за осъзнаването на SEC, че потенциално не успява да се справи с темповете на иновации във финтех индустрията и като такава изисква самостоятелен офис.

Частна немска банка ще стартира криптовалутен фонд за институционални инвеститори

Hauck & Aufhauser, частна германска банка, планира да стартира институционално ориентиран криптовалутен фонд през януари 2021 г. Според официално съобщение, фондът ще се нарича HAIC Digital Asset Fund и ще включва кошница с криптовалути – включително BTC и ETH -, която ще бъде защитена от германската финтех компания Kapilendo.

Ключови продукти за внос

 • HAIC Digital Asset Fund представлява един от първите криптовалутни фондове, стартиран от частна банка за институционални клиенти.
 • С минимални инвестиционни изисквания от 200 000 евро, криптовалутният фонд ще бъде фокусиран изцяло върху институционални инвеститори – които се трупат в зараждащото се пространство през 2020 г..
 • Hauck & Aufhauser посочи повишения институционален интерес към цифровите активи като двигател за създаването на фонда.

С&P 500 Dow Jones Indices за стартиране на услуга за индексиране на криптовалути

В съответствие с разказа, че институционалните инвестиции в криптовалути продължават да растат, фирмата за финансови данни S&P Dow Jones индекси заяви в съобщение за пресата че ще стартира персонализирана услуга за индексиране на криптовалута през 2021 г..


Ключови продукти за внос

 • Услугата за индексиране от S&P 500 Dow Jones Indices ще се конкурират с големи имена, като Bloomberg Galaxy Crypto Index и индексите на Nasdaq.
 • Повече услуги за индексиране от институционален клас се равнява на по-голяма прозрачност на пазара.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map