Дългото / кратко съотношение на BTC показва възходящ тренд, но други показатели не са толкова възходящи: Фючърси в петък

OKEx Futures Friday е седмичен преглед на тримесечните фючърси на Bitcoin на OKEx.

През последните седем дни часовата диаграма на Bitcoin (BTC) показа, че водещата криптовалута се консолидира в голям ценови диапазон между 6500 и 7100 долара. На часовата графика по-долу можем да видим два резки спада и две бързи набирания.

Ралито в четвъртък с добър обем проби максимума във вторник около $ 6,950 и обезсили краткосрочния мечи модел. Следващото основно ниво на съпротива, според часовата графика, е $ 7150. BTC се търгува около $ 7100 по време на пресата, за OKEx тримесечна бъдеща цена (BTCUSD0626).

На дневната графика 60-дневната плъзгаща се средна, която е около 7 400 долара, осигурява силно ниво на съпротива. Пробив на час може да отвори вратите за тест на тази важна пълзяща средна стойност. От друга страна, провалът на нивото на поддръжка от $ 6,950 може да доведе до по-голяма печалба, което води до по-дълбоко отдръпване до $ 6,800.

Разглеждайки данните за търговия с OKEx, има някои противоречиви сигнали тази седмица. Съотношението BTC Long / Short сега е близо до най-високото ниво от катастрофата в средата на март. Но отворената лихва и съотношението за заемане на маржа BTC не показват много бичи настроения.

Тримесечни фючърси на OKEx BTC (BTCUSD0626) Часова диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия с OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Съотношението BTC Long / Short показа възходящ тренд през последните седем дни. Ралито в четвъртък доведе съотношението до над 1, което показва, че повече хора заемат дълги позиции.

Сега коефициентът е над 1,2, което е най-високото ниво от катастрофата в средата на март.

Време за събиране на данни: 4/10 00:00 ч. До 4/17 00:00 ч. (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението на общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отваряне на къси позиции за определен период от време. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа


Базата на BTC падна миналия петък и отново навлезе в отрицателна територия. Въпреки че отрицателната премия се е стеснила от четвъртък, тя все още не се е върнала към положителна. Това показва някои колко малко доверие пазарът изглежда има в това рали. В момента тримесечните фючърси показват отрицателна премия от $ 20.

Време за събиране на данни: 4/10 00:00 ч. До 4/17 00:00 ч. (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на базовия актив, в този случай биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е оптимист. Когато основата е отрицателна, това показва, че общият пазар е песимистичен. Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато базата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) се натрупва бързо преди четвъртък, от 4,59 милиона договора от миналия петък до 570 милиона договора (1 договор = 100 долара). Но ралито в четвъртък рязко натисна OI надолу, което показва, че част от късите позиции са ликвидирани или затворени и не много дълги позиции се втурват на пазара.

Време за събиране на данни: 4/10 00:00 ч. До 4/17 00:00 ч. (UTC)

Отвореният лихвен процент е общият брой неизплатени фючърси / суапове. Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да ликвидират.

Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции. Досега OI е спаднал до 4,77 милиона договора.

BTC коефициент на заем на марж

През последните седем дни коефициентът на маржин кредитиране на BTC спадна от най-високия миналия петък от 0.8 до сегашното ниво от 0.3. Изглежда, че ралито в четвъртък не е повдигнало възходящите настроения на пазара.

Време за събиране на данни: 4/10 00:00 ч. До 4/17 00:00 ч. (UTC)

Коефициентът на маржин заем е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заели USDT спрямо заемите BTC в USDT стойност за даден период. Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заемащи USDT, имат за цел да купят BTC, а заемащите BTC имат за цел да скъсят основната монета.

Когато коефициентът на маржин заеми е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато коефициентът на маржин заеми е нисък, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните цифри на това съотношение в исторически план показват обратното време.

Прозрения на търговците

Xuanhaimmoer, TradingView Автор

Биткойнът е спаднал с повече от 13 процента, откакто мечките предотвратиха биковете от зоната от 7 400 долара. През изминалия 7-дневен период пазарът беше уплашен, когато психологическата зона от 7 400 долара беше блокирана от мечките.

Вчера видяхме как биковете се покачват, подтиквайки цената на биткойните да расте силно, за да възвърне предишния импулс.

В момента страните за покупка и продажба са в много ожесточен спор в затруднената област. Биткойнът ще откаже, ако отново се върне под зоната от 6500 долара. До края на тази седмица, ако цената на биткойн ще остане над $ 000 или дори надхвърли прага от $ 7,300, биковете ще атакуват по-силно, за да изтласкат цената до района от $ 7,900- $ 8,300.

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Настроенията на пазара не се нагряват толкова много, откакто беше портфейлът на китайската централна банка за дигитални валути разкри в края на тази седмица. Търговците са по-предпазливи от преди. Тъй като Open Interest не се е повишил с покачването на цените, очаквам цената да се консолидира между $ 6,950 и $ 7,400 в краткосрочен план.

BTC липсва ясна посока при текущата цена около $ 7050. От техническа гледна точка, общата тенденция остава възходяща в средносрочен план, освен ако цената не успее да надхвърли $ 6,950.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map