Coinbase се отнася до рок крипто пазара, иззети монети PlusToken на стойност милиарди

Най-големите истории от седмицата от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Нестабилността удари пазара на криптовалути тази седмица, заедно с някои разтърсващи новини, че регулаторите в САЩ може да се стремят да поставят сериозни ограничения върху финансовите компании, занимаващи се с транзакции с криптовалута. В същото време иззетите цифрови валути PlusToken на стойност милиарди долари се предвиждат да бъдат отнети в националната хазна в Китай.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много повече, в това издание на крипто новините на седмицата на OKEx Insights.

Coinbase преустановява маржин търговията, цитира регулаторни проблеми

Coinbase съобщи че преустановява маржовите си продукти за търговия през декември поради опасения относно регулаторния контрол от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.

След това изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг ламбастиран предполагаемите планове на Министерството на финансите на САЩ за проследяване на самоприемащи портфейли за криптовалута – за които той смята, че ще изискват финансови институции, като Coinbase, да проверят собственика на посочените портфейли и да събират идентифицираща информация за тях.

По-късно обменът преживя технически затруднения на фона на сериозна нестабилност на цените на пазара на криптовалути.

Ключови продукти за внос

 • Ако опасенията на Армстронг бъдат потвърдени, подобно регулиране вероятно ще представлява най-големия удар от федералното правителство на САЩ върху блокчейн и криптовалутната индустрия.
 • Подобен регламент би следвал и инструкциите на Работната група за финансови действия за прилагане на "Правило за пътуване" за бизнеса с криптовалути, работещ в страните членки.
 • Цената на BTC и по-широкият пазар на криптовалути реагираха негативно на новината. Лидерът на криптовалутния пазар падна с 11,26% вчера на OKEx.

Цената на BTC спадна рязко заедно с туитовете на изпълнителния директор на CoinbaseЦената на BTC спадна рязко заедно с туитовете на изпълнителния директор на Coinbase. Източник: CoinGecko

Иззети криптовалути PlusToken на стойност милиарди долари

Криптовалутите на стойност милиарди долари, иззети преди това от полицията в Китай на фона на репресиите срещу скандалната схема PlusToken Ponzi, бяха публикувани тази седмица чрез съдебно решение от 19 ноември.

Иззетите активи включват:

 • 194 775 BTC монети
 • 833 083 ETH монети
 • 1,4 милиона LTC монети
 • 27,6 милиона EOS монети
 • 74 167 DASH монети
 • 487 милиона XRP монети
 • 6 милиарда монети DOGE
 • 79 581 монети BCH
 • 213 724 USDT токени

Общо конфискуваните активи са на стойност над 4,2 милиарда долара.

Ключови продукти за внос

 • След обработката конфискуваните криптовалути и цифровите активи ще бъдат конфискувани в националната хазна.
 • Последната актуализация в сагата PlusToken наглед илюстрира засилените усилия на китайската полиция за борба с престъпната дейност, свързана с цифровите валути.

През януари Libra планира да пусне стабилкойн с една валута

Според докладите Везните могат стартиране инициираната от Facebook стабилна валута през януари 2021 г. – все пак като единична валута, обвързана с долари, вместо първоначално планираната монета, подкрепена от кошница от фиатни валути.

Ключово за внос

 • След интензивен контрол и отблъскване от световните регулатори, проектът Везни значително връща първоначалните си планове в полза на нещо значително по-малко амбициозно и по-благоприятно за регулаторите.

VanEck стартира Bitcoin ETN на Deutsche Boerse Xetra

VanEck, управител на активи със седалище в САЩ, има стартира търгувана на борса бележка на BTC на пазара на Deutsche Boerse Xetra.

Ключови продукти за внос

 • Новият ETN е физически подкрепен от BTC и предоставя на инвеститорите излагане на водещата криптовалута, без да се налага действително да купуват актива.
 • По-рано VanEck не беше успял да регистрира борсов фонд, търгуван от BTC, в САЩ.

CypherPunk Holdings става девети по големина публичен притежател на BTC

Сайфърпънк холдинги разкрити в четвъртък, че от 30 юни, той добави още 72.979 BTC към своите резерви – увеличавайки общата си стойност до 276.479 BTC. Акциите на инвестиционната компания, фокусирана върху неприкосновеността на личния живот, в момента са на стойност 4 640 147 щатски долара към момента на писането.

Последното увеличение на притежанията на BTC произтича от ликвидирането на позициите на компанията в Monero (XMR) и Ether (ETH).

Ключови продукти за внос

 • Компанията, регистрирана на канадската борса за ценни книжа, сега е деветият по големина публичен притежател на BTC.
 • Cypherpunk Holdings последва подобни на MicroStrategy, като разпредели част от своите резерви за водещата на пазара криптовалута.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner