Carylyne Chan от CoinMarketCap: Днешната икономическа ситуация (Brrr) е положителна за крипто като основни въпроси на хората

Това е първото интервю в OKEx Interviews, поредица от разговори, публикувани в нашата Академия с лидери и строители в крипто индустрията.

Миналата седмица се появиха новини, че ветеранът на крипто индустрията CoinMarketCap (CMC) е бил придобити чрез криптообмен Binance.

Академия OKEx разговаря с Карилин Чан, новия временен главен изпълнителен директор на CMC – и бивш главен стратегически директор – за придобиването, „крипто революцията“, коронавируса и какъв чай ​​тя пие, работейки от вкъщи по цял ден.

Contents

Придобиването

OKEx: Какво чувате в момента от общността за придобиването и как реагирате?

Карилин Чан: Чувал съм множество страни. Определено има хора, които не са толкова доволни от това. Мисля, че много от тези хора са по-склонни към философия към независимост и ненамеса, децентрализация. Това са най-големите, недоброжелатели от сделката.

Но в същото време всъщност съм чувал и много положителни възгледи. Много от тях са хора, които смятат, че този ход представлява зрялост за пространството. Знаете ли, стигнахме до момент, в който хората сега правят всички тези M&[Сливане и придобиване] се движи и това е знак, че крипто зрее.

Всъщност видях някои доста интересни коментари в Reddit, където хората говореха за това как не е непременно нещо лошо, тъй като това е свободен пазар и хората очевидно имат други алтернативи на двете компании.

Така че, докато и двете компании продължават да са наясно с тяхната перспектива и тяхната позиция в това пространство и продължават да изграждат неща за потребителите и общността, тогава потребителите могат да продължат да избират тези два продукта. Те могат да изберат тези две компании, защото им се доверяват и вярват, че предоставят най-добрите продукти и опит на крайния потребител.

OKEx: Какъв е вашият отговор на негативните коментари или на хора, които се чувстват неудобно от преместването?

Карилин: Мисля, че от моя гледна точка най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че в интерес на CMC е да продължи да бъде неутрален и прозрачен относно това, което правим.

И така, знам, че сте прочели писмото [Карилин и Брандън Чез (основател и бивш изпълнителен директор на CMC) писма на общността относно придобиването – OKEx] и мисля, че там подробно разгледах това. Но основното е, че има смисъл да продължаваме да правим нещата правилно от нашите потребители, защото те могат да избират.

Мисля, че най-голямото нещо за мен, когато някой задава въпроси, е, знаете ли, не е нужно да ми вярвате на думата в момента. Но ако дадете шанс на CMC през следващите няколко месеца или следващите няколко години, ще можете да видите, че ние ще продължим да действаме по начин, който е в съответствие с това, което казваме през цялото време. Все още ще действаме почтено. Няма да се забъркваме с никой от нашите рекламни клиенти.

Просто ни дайте малко време. продължавайте да ни наблюдавате. Продължавайте да ни извиквате, ако искате. Мисля, че това е здравословно и полезно за всички участващи.

OKEx: Какво иска CMC да спечели от новата си компания майка?


Карилин: Binance е доста по-голяма компания от CMC, сега те имат близо деветстотин служители. Така че е преминал през много проблеми с никненето на зъби, които CMC в момента има. 

Сега имаме около 30 души и всички сме разпределени. Комуникацията е нещо, с което все още се опитваме да свикнем на това ниво. Все още се опитваме да оправим нашите HR процеси, например. Все още се опитваме да разберем как да правим правилно финансите си в различни региони и подобни неща.

Така че мисля, че като много от тези неща от най-добрите практики те са преминали през това. И за мен, имайки такъв вид разбиране за това как го правят други компании и те ни дават този структуриран съвет за това как би било да се изпълняват някои от тези процеси в CMC, за да се мащабираме по-ефективно, за да можем да се съсредоточим върху продукта, можем да се съсредоточим върху инженерството и опита за крайния потребител – мисля, че това ще бъде много, много полезно за нас по отношение на мащабирането на CMC с течение на времето.

Ликвидност и добри данни

OKEx: През ноември, CMC представени новата му метрика за ликвидност. Защо е толкова важно да има?

Карилин: Както вероятно знаете, имаше доста голям проблем с инфлацията на обема, започваща някъде през 2018 г. В началото на 2018 г. И хората по принцип се опитваха да играят класацията на CMC. Те имат голям стимул да се опитат да играят класирането, така че да се изкачите и да получите повече потребители и други неща.

Така че мисля, че това, което направихме, беше вместо да се опитваме да измислим полупечено решение, ние се опитахме да разберем защо се случва това. И голяма част от това е така, защото в крипто няма централен регулаторен орган. Така че никой не се опитва да регулира какво се случва, когато борсата не отчита правилните обеми или ако търговецът е такъв измиване търговия. Трудно е да се регулират тези неща и никой не го прави.

И така, започнахме да се питаме дали обемът е правилният показател за това? Защото наистина не можете да регулирате това като външен човек. Затова ние измислихме метрика на ликвидността. По принцип той отчита всички различни пазарни двойки и динамично актуализира тази метрика, в зависимост от това колко ликвиден е пазарът.

Като цяло бих казал, че това беше основен начин за решаването на проблема, като го разглеждаме от различен ъгъл по отношение на ликвидността, за което търговците се интересуват. Вместо просто обеми, които понякога могат да бъдат доста козметични, специално в тази индустрия.

OKEx: Какво точно имаме предвид, когато говорим за добри данни?

Карилин: И така, от една страна, исторически погледнато, CMC има най-много данни. Ако искате да разгледате исторически какво се е случило с времето, CMC събира данни от 2013 г. Това определено е голямо нещо за CMC като агрегатор на данни.

Какво определя качеството на данните? Мисля, че една част от него е колко добре можете да проверите данните. Така че в нашите алгоритми има вградено откриване на аномалии. И след това поради факта, че CMC е най-големият агрегатор, а също и най-голямото препращане към всяка борса, те [борсите] също искат да се уверят, че докладват данните на CMC по възможно най-точен начин, за да можем да представим ги в правилната светлина.

Така че другата част от него е, че CMC също е философски склонен да не цензурира данните. Затова имаме „докладвани данни“. Но имаме и „коригирани данни“. Така че това просто ще даде на хората избор за това какво има смисъл за тях, какво искат да видят. Някои хора просто искат да видят нефилтрирани томове например.

Ще продължим да усъвършенстваме много от тези [показатели]. Това е един вид итеративен процес за най-високо качество, защото той се променя в зависимост от живота на начина, по който се променя структурата на индустрията. Така че през 2015 г. това беше различно. Качеството на данните се различава от качеството на данните, за които говорим в момента.

И вярвам, че това просто ще продължи да се променя с течение на времето. Така че ние винаги държим под око това. Имаме куп потребители на общността, които ни дават обратна връзка за тези данни. Наличието на борси, които са стимулирани, за да ни дадат точните, точни данни.

Всичко това допринася за непрекъснатото търсене на качества на CMC, бих казал. Това ни позволява да осигурим този вид високо качество на нашите потребители с течение на времето. Също така нови показатели, които предстоят. Това вероятно също ще бъде полезно.

Крипто революцията и приемането

OKEx: В писмото, което написахте на общността за това придобиване, казахте "Основният критерий за въвеждане на идеи и функции на CoinMarketCap е бил и ще бъде „Отразява ли това ефективно състоянието на крипто революцията днес?“"

Можете ли да разширите какво представлява крипто революцията за вас и какво означава да я отразите?

Карилин: Така че откакто Брандън стартира CMC, той винаги е бил човекът, който мисли за него като за свободен пазар. Защо днес имаме хиляди токени, стотици и хиляди различни видове блокчейн?

Мисля, че възгледът, който е оформил как се е получил CMC, е за това как представяте всички данни по начин, свободен пазар / свободна конкуренция? По начин, който показва как нещата се развиват с времето? Това е причината, поради която има смисъл, че данните на CMC са интересни във времето. Така че можете да видите как нещата са се развили с течение на времето по отношение на структурата на индустрията.

Така че, когато казваме, че добавяме тези функции въз основа на това дали отразява революцията – това е по-скоро какви други данни можем да представим на CMC, което ще помогне на хората да разберат как изглежда структурата на индустрията днес?

Можем ли да го представим по начин, така че хората да видят, че съществува такъв вид свобода? Има нещо като безплатна конкуренция в пространството, което се случва. Така че това ще продължи да оформя много от нещата, които решим.

Може би добавяме други неща като DApps или NFT [не-заменяем жетони], знаете, с течение на времето. Това ще бъде отразяващо, защото хората искат да видят това на CMC и искат да видят други класации на сайта и т.н..

OKEx: Когато чуя "крипто революция" Мисля за друг термин, който се хвърля много, което е "осиновяване."

Какво означава този термин специално за вас?

Карилин: Да, почти всеки има различно определение. Така че осиновяването от гледна точка на обмен би било различно от осиновяването от гледна точка на играта DApp. Те са някак взаимосвързани.

Но в известен смисъл бих казал, че осиновяването вижда критична маса от хора, които ще се интересуват от нещо.

И мисля, че от много разговори, които съм имал, много хора вярват, че убийственото приложение на крипто все още е неговата функция като парична система, като запас от стойност.

Това все още ми се струва преобладаващата теза, която повечето хора имат за това какво означава свобода на революцията, както и какво значение има крипто по отношение на хората, които я приемат. Така че важният въпрос е притежават ли хората крипто, използват ли хората крипто?

Ето защо можете да видите, че много проекти се фокусират върху неща като „можете ли да получите това на POS [място на продажба]? Можем ли да вкараме това в платежни системи, в онлайн магазини? ” Такива неща.

Толкова много от тях работят по различни неща. Но усещането е, че някаква всеобхватна тема е просто възможността да се използва крипто или като пари, или като начин за увеличаване на други части на екосистемата, които биха могли да бъдат по-автоматизирани, като Ethereum с интелигентни договори или други платформи за интелигентни договори.

Дори нека да кажем и предстоящи неща като DeFi [децентрализирани финанси] или нещо, което все още е пари, това е просто различен начин за отчитане на това или различна система в рамките на тази парична конструкция, която имаме в съзнанието си.

Световната финансова криза

OKEx: Какво мислите, че сегашната глобална икономическа ситуация може да означава за крипто?

Карилин: Така че очевидно всичко, което казвам, е спекулация.

OKEx: И не инвестиционни съвети!

Карилин: Да! Мисля, че голяма част от това е, че виждаме много скорошни теми и разговорни точки около количественото облекчаване и какво означава това за инфлацията, като Brrr [ мем – OKEx], такива неща.

Всичко това се събира по начин, който ни показва, че все повече хора се опитват да разберат какво означава това за портфейла им. Какво означава в дългосрочен план? И мисля, че това всъщност е положителна тенденция за крипто, защото хората започват да се питат „какви са основите на парите, които използваме?“

И за много от хората, които са в крипто индустрията днес, ние започваме, като разберем отново какво означава да имаш пари и защо това има значение. Така че е положително, че хората сега започват да поставят под въпрос тези неща по-публично.

Така че като хора в индустрията, ние всъщност можем да направим голяма роля, за да помогнем на другите да разберат това. Много от хората около мен са склонни да ме питат като „крипто, това не са истински пари, нали? Това са въображаеми интернет пари. И какво означава това? ”

Да, но парите, които имате в портфейла си в момента, също са донякъде въображаеми. Просто хората се съгласяват, че има еднаква стойност помежду си.

Така че, ако случаят е такъв, опитайте се да помислите как да увеличите системата по начин, който има смисъл. Интересувате ли се от това? Можете ли да си представите различен начин, различни крипто системи, различни блокчейни и различни идеали, които са там и имат свободата да избират между това с течение на времето? Мисля, че това е наистина интересно.

Така че макро тенденциите определено помагат на крипто по този начин да накара хората да разберат повече от пространството сега, повече от всякога.

OKEx: Така че в криптото виждаме това пространство за алтернативи на традиционната финансова система. Но в същото време виждаме крипто компании, които работят директно с традиционната финансова система, по-специално защото се нуждаем от фиат на рампи.

Това противоречи ли е на първоначалния етос на крипто?

Карилин: Мисля, че не е непременно противоречие в смисъл, че – връщайки се към първоначалната предпоставка, за която говорихме – хората очевидно са свободни да избират каквото им е най-смислено за начина им на живот.

Така че, ако fiat реши повечето от проблемите ви днес, няма причина да не продължите да го използвате. Но мисля, че това е нещо като обвързване с въпроса за осиновяването.

Има ли причина да го използвате [крипто]? И за повечето хора в момента няма, освен диверсификация на портфолиото им, за спекулации.

Така че наистина зависи от нас да разберем какво още има там, което трябва да правим, за да насърчаваме повече от тези случаи на употреба.

Това всъщност е нещо, за което в CMC говорим много вътрешно. Ако ние сме тук в тази позиция и хората търсят от нас да дадем идеи за това какво биха могли да правят с крипто или като алтернатива на някои от системите, с които са свикнали, тогава наистина трябва да вземем тази роля като много по-сериозно.

Независимо дали това е писане на интересни доклади или споделяне на различни видове платформи. Например различни начини за печелене на лихва, които са 100 пъти по-добри от вашите текущи лихви, които получавате от вашата банка. Всички тези неща са важни за нас, за да ги покажем.

Така че не мисля, че това непременно противоречи, то наистина се допълва във времето, само в зависимост от нуждите на всеки човек.

Актуална информация за коронавирус

OKEx: Исках да разбера как COVID-19 е повлиял на CMC. Промени ли се нещо за вас? Какви модели сте забелязали от началото на вируса?

Карилин: Не съм сигурен, че наистина има нещо много специфично, което е повлияло на CMC, освен нестабилността на пазарите. Мисля, че това е най-голямото. Казвал съм това по-рано, мисля, че показванията на страници на CMC наистина корелират много с нестабилността на пазарите. Така че това определено има голямо влияние върху нас.

Смешно е, но много от членовете на нашия екип са свикнали да работят вкъщи от разстояние сами. Така че това не е повлияло толкова много на повечето хора. И сега хората ни питат: „Имате ли съвети за работа от разстояние? И как хората се справят с тези неща? ” Така че, като компания, мисля, че имаме повече опит с тези неща.

Наскоро публикувахме a блог пост показвайки различните работни настройки на всички у дома. Бих казал, че най-голямото нещо, което екипът на CMC направи във връзка с коронавируса, беше Токен за тоалетна хартия. Не съм сигурен дали сте виждали това на първи април.

Така че ние бяхме като „не трупайте тоалетната си хартия, това не е разумно!“ Искахме да пародираме този конкретен феномен и да го демонстрираме и да го извадим на светло … Направете го малко по-лек за хората, които са преминали през всичко от вируса.

Жени в крипто

OKEx: Въпреки че често виждам жени в различни роли в нашата индустрия, включително в лидерството, много крипто компании съобщават, че тяхната аудитория е мнозинство (понякога до 80 процента) от мъже и също предимно на възраст 25-45 години.

Имате ли някакви мисли за това демографско несъответствие?

Карилин: Като цяло не мисля, че е необходимо в известен смисъл да се генеризират нещата. Поне за мен израснах в много меритократична среда. Израснах в Сингапур, където хората много говорят за меритокрация и расата не е проблем, а полът не е проблем. Такива неща. Така че за мен това никога не е било нещо. 

Мисля, че всъщност в крипто има много по-добър баланс в съотношението мъже-жени, отколкото в технологичните компании като цяло.

Така че мисля, че е като намирането на роли, намирането на ъгли, които са наистина интересни и за двата пола. И мисля, че нещото при крипто е, че е привлекателно, защото има голямо чувство за индивидуализъм и много свобода. И тогава се чувстваш като част от общност.

Така хората се привличат към това взаимодействие. Мисля, че има по-малко внимание върху жени или мъже или каквото и да е това. Много лидери в крипто са всъщност и жени. Освен мъжките колеги, които имаме.

Предполагам, че нямам категорична гледна точка за това какво трябва да правим по въпроса. Но се надявам, че като някой тук и другите добре познати жени лидери там [че ние] даваме пример на по-младите жени, за да могат да правят каквото си искат, без да се тревожат за политиката на пола като цяло.

OKEx: Знам, че е толкова натоварен въпрос, когато говорите за пол в дадена индустрия.

Тъй като имаме исторически, системни причини, поради които повечето потребители на крипто или крипто инфраструктура биха били мъже, например.

Карилин: Да. Преди работих в индустрията за изкуствен интелект. Така че, мисля, че това също е много разпространен въпрос, защото хората говорят много за това какво означава да създадете машина за откриване на модели.

И когато се замислите, сякаш има несъзнателно пристрастие, ако хората, които обучават всички машини, са мъже и / или от определена раса или от определен вид произход. Така че такива неща се проявяват повече.

И мисля, че с крипто, както и с всичко останало, там винаги ще има някакво несъзнателно пристрастие.

Така че става дума по-скоро за разбирането му, признаването му и след това да се каже, че не трябва да бъде по този начин. Наистина трябва да става въпрос за привличане на повече хора да имат такъв вид разнообразен поглед. Но способни хора, без значение какъв е полът им, без значение каква е ориентацията им.

Живот извън крипто

OKEx: Четете ли нещо в момента?

Карилин: Чета много различни книги едновременно. Но в момента чета доста дебела книга, наречена „Стратегия: история“. Това е доста интересна книга, проследяваща фона на това откъде идва стратегията. И е смешно, защото те се върнаха по целия път назад и започнаха с анализ на стратегията, която Бог използва в Библията. Определено го препоръчах, много е интригуващо.

OKEx: Какво правите, когато се събудите за първи път, имате някакъв сутрешен ритуал?

Карилин: Освен да се подготвям за деня, обикновено се събуждам и медитирам в продължение на 20 минути и след това гледам дневния си ред за деня и го приоритизирам отново според началото на деня.

Така че мисля, че това помага да се съсредоточим много. И аз също пия много чай през целия ден.

OKEx: Не мога да се откажа от кафето, но съм убеден, че хората, които пият чай по цял ден, са по-равномерни и вероятно по-продуктивни.

Карилин: Може би е химично, нали, заради съединенията в чая. Трябва да ви помогне да се съсредоточите. Това е нещо като малко жужене, което се запазва с течение на времето или нещо подобно. Не съм сигурен обаче колко вярно е това.

OKEx: Какъв вид чай пиете?

Карилин: Пия много чайове от насипни листа. Така че като чайове от Улун или напоследък пия и много пуер чайове.

Това интервю беше проведено от Оливия Капозало, ръководител на съдържанието на OKEx. Той е редактиран и съкратен.

Изображението на корицата е предоставено от Carylyne Chan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map