BTC и ETH: Коя е по-добра покупка?

Общ преглед

BTC открадна светлината на прожекторите на пазара тази седмица, тъй като крипто цените номер едно се опитаха да си възвърнат отново нивата от 10000. BTCОпитът за пробив над психологическата бариера дойде след това ETH цените достигнаха най-високите нива от началото на март 2020 г. С BTC и ETH Hype и бърборенията продължават да циркулират сред крипто общностите, търговците и инвеститорите биха могли да намерят интересни прозрения, когато сравняват данните от търговията във веригата, извън веригата и дериватите. От това бихме могли да разберем по-добре текущото състояние на BTC и ETH, което ще ни помогне да направим по-добра преценка коя е по-добрата покупка сега.

Баланс на борсите

Балансът на борсите може да ни даде някакъв цвят по отношение на настроението на HODLers и колко монети / жетони са на разположение за продажба. Данните от Glassnode показват това BTC салдото на борсите е намалено до BTC0,32 млн., Това е най-ниското ниво от повече от година. Салдото на BTC на борсите е в низходящ тренд от март и тенденцията продължава по този начин.

Фигура 1а: Баланс на BTC на борсите

Източник: Glassnode

Фигура 2б: ETH баланс на борсите

Източник: Glassnode

От друга страна, ETH балансът на борсите е вален. Номерът е достигнал ETH18,7 млн. В средата на март тази година, което не е виждано от края на декември 2016 г..

Интересното е, че балансовият номер на двата актива реагира много различно по време на масовия разпродажба през март. Изглежда, че разпродажбата задейства низходящия тренд BTCБаланс, докато повече търговци са сложили своите ETH в борси след ETH корекция на цената за същия период.

Защо има значение?

Ние вярваме, че търговците и инвеститорите изтеглят своите монети / токени от борсите, може да е признак за дългосрочен бичи, тъй като те искаха да съхраняват своите притежания в студени портфейли и да очакват потенциалния бик. От тази гледна точка изглежда, че пазарите са по-бичи BTC отколкото ETH. Възможно е обаче да има и други фактори, които да стимулират увеличаването и намаляването на балансите, като мрежова сигурност.

Адреси с висок баланс

Желанието на китовете да натрупват монети / жетони може да бъде друга следа, която търговците и инвеститорите трябва да търсят, когато става въпрос за фундаментален анализ. Броят на уникалните адреси с висок баланс може да бъде особено важен.

Данните от Glassnode предполагат, че броят на уникалните адреси с равен / повече от ETH32 непрекъснато се увеличава през последната година, въпреки колебанията в цените. Междувременно броят на уникалните адреси с не по-малко от BTC10K отскочи от минимумите в края на март. И все пак изглежда сравнително ниско в сравнение с броя в края на юни, който е 120.

Фигура 2a: Биткойн адреси. с бал. ≥ 10K BTC

Източник: Glassnode

Фигура 2b: Адхери на Ethereum. с бал. ≥ 32 ETH

Източник: Glassnode

Защо има значение?

Ние вярваме, че мощността на хода е един от критичните показатели, отразяващ настроението на китовете към даден актив и изглежда, че ETH е явен победител от тази гледна точка. Въпреки това виждаме и ограничения за това. Това е защото ETH32 е относително ниска бариера за влизане, което може да намали значимостта на числото.

Въпреки че броят на BTC адреси с висок баланс се вдигат, само тези данни са само част от по-широката картина. Чрез комбиниране на салдото по броя на борсите, може да видим по-изчерпателно изображение.

Такса за транзакция и газ

Наскоро таксата за транзакции на биткойн и използваният газ на Ethereum получиха много разговори между крипто чат групите. Един от разказите е, че общо ETH използваният газ достигна нов рекорд за всички времена, което означава, че повече хора използват мрежата; по този начин цената трябва да се покачи. ETH цените са докоснали 250 нива, преди да се приберат обратно към 230 дръжки.

Когато обаче погледнем средния брой на ETH използван газ, можехме да видим друга снимка. Данните от Glassnode показват, че средната стойност на ETH използваният газ намалява в задната част на ралито и формира низходящ тренд. От тази гледна точка може да няма толкова транзакции, колкото сме смятали.

Фигура 3а: Такса за транзакции с биткойн (средна стойност)

Източник: Glassnode

Фигура 3b: Използван газ Ethereum (средно)

Източник: Glassnode

От друга страна, средната такса за транзакции в биткойн се движи на относително високи нива, въпреки последните колебания. Като цяло по-високата такса за транзакции може да подскаже, че пазарът има по-голямо търсене за извършване на транзакции. Поради това потребителите са готови да плащат повече за по-бързо сетълменти. Това също показва, че повече хора използват мрежата.

Защо има значение?

Ние вярваме, че криптовалутата е вид актив на мрежова стойност, което означава, че колкото повече хора я използват и ходят, толкова по-ценен ще бъде активът. Струва си обаче да се отбележи, че няма пряка връзка между таксата за транзакция / газта и цената и тези числа могат да бъдат само още две части от целия пъзел.

Изкривяването на ETH остава отрицателно, BTC се възстанови

Ако анализът на дейностите по веригата е като основен анализ на акциите, анализът на дейностите за търговия с деривати може да бъде като статистически анализ. Това би могло да предостави на участниците на пазара представа как реалните търговци са позиционирали своите сделки. От това бихме могли да намерим ценна информация.

Забелязахме това един от последните разговори в крипто общността е, че опциите се изкривяват ETH се е превърнал в отрицателен и може да е бичи за цената.

Фигура 4а: Косо BTC 25d

Източник: Косо

Фигура 4b: Косо ETH 25d

Източник: Косо

Асиметрията на опциите е разликата в подразбиращата се нестабилност между опциите OTM / ATM / ITM. Търговците могат да използват тези относителни промени като търговска стратегия. Данните от Skew показват това ETHИзкривяването на опциите остава предимно отрицателно, докато BTCЕ стабилно възстановен в положителната област.

Какво ни казва?

Ние вярваме, че промените в IV в различните опционни договори биха могли донякъде да подскажат предстоящата нестабилност на базисните и как търговците са я очаквали. Въпреки това, изкривяването на опциите не винаги е полезен индикатор при прогнозирането на цените, но може да бъде полезно при определени обстоятелства. Смятаме, че търговците трябва да обмислят това заедно с много други фактори, които биха могли да управляват крипто пазарите.

Пазарен поглед върху BTC опциите с по-високи стачкови цени, подходът ETH беше относително консервативен

Начинът, по който търговците на опции избират стачковите цени, ни подсказва, че пазарът заема по-прогресивен поглед върху BTC цени, докато гледката на ETH е относително умерен.

Виждаме, че повечето от BTC опциите отворен интерес бяха в областта на цените на стачка 10000, докато втората и третата най-популярна цена на стачка се носят около 12000 и 11000. На ETH страна, 280 стачки са най-популярни, докато вторият и третият най-добри OI са 220 и 240.

На ETH страна, обажданията с 280 удара изглеждат като типична бича настройка. Обаче обажданията с 220 и 240 стачки изглеждат по-скоро като консервативен подход, тъй като договорите вече бяха / скоро ще бъдат в парите. От друга страна, 220 и 240 путове изглеждат по-скоро като защитни настройки, като ETH е в митинг от средата на май.

На BTC страна, обажданията с 10000 стачки също изглеждат като стандартна бича настройка, но обажданията с 12000 и 11000 стачки изглеждат още по-агресивни. От гледна точка на писането на путове, путовете с 12000, 11000 и 10000 стачни цени бяха всички в парите. Ако търговецът е мечи на BTC, той може да обмисли путове с дори по-ниски стачни цени от над 10000.

Фигура 5а: BTC опция OI чрез стачка (от 4 юни)

Източник: Косо

Фигура 5b: ETH опция OI чрез стачка (от 4 юни)

Източник: Косо

Заключение

Ние покрихме някои от дейностите по веригата и данните за търговия с деривати от BTC и ETH, и изглежда все още не е лесно да направите обикновен разговор кой актив е по-добра покупка в този момент. Изглежда обаче така BTC търговците са били по-дългосрочни бичи по отношение на цената, докато ETH търговците са по-фокусирани върху краткосрочните ценови действия. И все пак търговците и инвеститорите трябва да са гъвкави по отношение на търговските стратегии и да коригират своите настройки в съответствие с пазарните условия.

Автор: Сайръс Ип – изследователски анализатор

Публикувай от: OKEx

04 юни 2020 г.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner