BSN’s Blockchain Integrations, Alibaba’s Lead in Blockchain Patents and Yearn.Finance’s 35,000% печалби – China Market Watch

Седмичен преглед на блокчейн и криптовалутни новини от Китай и Хонконг.

Фондовият пазар в Китай и Хонг Конг отбеляза лек спад тази седмица. В момента Shanghai SE Composite и CSI 300 бягай при 3289 и 4656 с лек седмичен спад съответно от 1,09% и 1,19%. The Закачете индекса Seng също отчете -2,38% тази седмица, като в момента е 24,661.

Загубата на китайския фондов пазар може да се дължи на нарастващите случаи на COVID-19 в Китай. Китай съобщи за 105 нови случая на COVID-19 в четвъртък, най-високият дневен скок през последните три месеца. Загубите обаче бяха ограничен от обета на Федералния резерв на САЩ за укрепване на световната икономика. Председателят на Фед Джером Пауъл признати забавянето на икономическото възстановяване след пандемията на COVID-19 в САЩ, подчертавайки, че пътят към възстановяването е "извънредно несигурен."

Спадът на индекса Hang Seng се дължи на неотдавнашното обявяване на БВП през второто тримесечие на 2020 г. Икономиката на Хонконг сви се с 9% през второто тримесечие, което е по-лошо от средната прогноза от -8,3%. Нарастването на регистрираните случаи на COVID-19, при които са открити 150 нови случая в четвъртък, е друг фактор, водещ до спада на фондовия пазар в Хонконг.

Междувременно индексът SZSE Blockchain 50 в момента е 3,982, като седмичен спад е 2,01%. Сред 50-те акции, включени в индекса, Jiangsu Akcome Solar Science & Технологията (002610.SZ) е най-големият дневен коефициент на печалба, с 9,88% увеличение, докато Red Phase Inc. (300427.SZ) е най-големият губещ, със седмично представяне от -4,96%.

Изпълнение на китайските пазарни индекси. Източник: Икономика на търговията, Investing.comИзпълнение на китайските пазарни индекси. Източник: Икономика на търговията, Investing.com

Новини от седмицата

От блокчейн интеграцията на Blockchain Service Network до лидерството на Alibaba в класирането на патенти на blockchain и ажиотажа на Yearn.finance в децентрализираното финансиране – известен още като DeFi – OKEx Insights разглежда трите най-добри крипто новини за тази седмица от Китай и Хонконг.

Blockchain Service Network има за цел да интегрира 40 публични blockchains до юни 2021 г.

Стартирала през април, Blockchain Service Network е първата блокчейн инициатива, подкрепена от китайското правителство. Той Yifan, главен изпълнителен директор на Red Date Technology, която е частната компания зад BSN, наскоро казах че BSN има за цел да интегрира 40 публични блокчейн мрежи до юни 2021 г..

BSN първоначално е създаден, за да помогне на малкия и средния бизнес да разгръщат блокчейн приложения на разрешени блокчейни. BSN обаче актуализира стратегическия си фокус след творение на BSN-International през юли. Новият субект има за цел да подкрепи международното разрастване на мрежата.

С подкрепата на BSN-International, BSN има интегриран шест публични блокчейн мрежи от 21 юли – а именно Ethereum, EOS, Tezos, Neo, Nervos и IRISet. От 10 август разработчиците на тези публични блокчейн мрежи ще могат да използват съхранение на данни и честотна лента от задграничните центрове за данни на BSN, за да внедрят своите децентрализирани приложения, известни също като DApps.

Ключови продукти за внос

  • Blockchain Service Network има за цел да интегрира 40 публични blockchain мрежи до 2021 г..
  • През юли BSN-international беше създаден като отделен субект в подкрепа на международното разширяване на BSN.
  • BSN е интегрирал шест публични блокчейн мрежи от 21 юли, включително Ethereum и EOS.

Alibaba оглави класацията на патентите за блокчейн през първата половина на 2020 г.

IPRdaily, медия в индустрията на интелектуалната собственост, си партнира с incoPat Innovation Index Research Center, доставчик на патентни данни за блокчейн, за да освобождаване „Класирането на патентите за глобално предприятие за блокчейн вериги за първата половина на 2020 г. (ТОП 100).“

Класирането на блокчейн патентите отчита броя на заявленията за блокчейн патенти, подадени от предприятия между януари и юни 2020 г. Според класацията на IPRdaily, Alibaba се класира на първо място с 1457 подадени патента за блокчейн, следвана от Tencent с 872. Сред некитайските предприятия IBM оглавява диаграма с 251 подадени патента за блокчейн.

Важно е да се прави разлика между заявки за патенти на блокчейн или декларации и действително присъдени патенти за блокчейн. Присъденият блокчейн патент означава, че блокчейн патентът е одобрен от регулатори, като Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Китайската асоциация за патентна защита освободен докладът за глобално разрешение за патенти на Blockchain за 2020 г. в началото на юли. Докладът включва най-добрите световни предприятия по отношение на присъдени блокчейн патенти. Според доклада Alibaba остава лидер в блокчейн патентите с 212 награди, докато IBM е на второ място със 107 наградени блокчейн патента.

Ключови продукти за внос

  • Понастоящем Alibaba е лидер в патентите на блокчейн, както по отношение на заявките за патенти на блокчейн (1 457), така и по отношение на присъдените патенти на блокчейн (212).
  • Присъдените блокчейн патенти се различават от блокчейн патентните заявки, тъй като първите са одобрени от регулаторите.

Извличането на ликвидност на Yearn.finance стимулира огромния китайски шум на пазара на DeFi

След шума на Compound и Balancer в DeFi през последния месец, нарастването на yearn.finance беше широко обсъждано сред китайската общност.

Копнеж за финансиране е децентрализиран кредитен агрегатор което позволява на потребителите да избират доставчици на заем DeFi, като Compound и Aave. Създателят на протокола, Андре Кроне, съобщи пускането на неговия токен за управление, YFI, на 17 юли.

Разпределението на YFI следва механизъм за добив на ликвидност, позволяващ на потребителите да печелят допълнителни единици YFI, като осигуряват ликвидност на платформата yearn.finance. Копаенето на ликвидност се отнася до ситуация, когато фермер за добив участва в създаването на пазара, за да допринесе необходимата ликвидност към конкретна монета или жетон – и по този начин печели нормата на възвръщаемост в допълнение към допълнителна единица от токена на протокола.

Моделът за копаене на ликвидност на yearn.finance доведе до масивна дейност по отглеждане на добив от притежателите на YFI. Според Uniswap, YFI в резултат в възходяща възвращаемост от 35 000% през първата седмица от публикуването му. Копнейте и за финансиране получени огромен тласък на общата стойност, заключена от 18 юли, от 9,3 милиона на 345 милиона на 26 юли.

Въпреки пазарния шум, цената на токена YFI може да се определя от цената на символите на платформите за кредитиране DeFi, налични на платформата yearn.finance. Например, ако има значителен спад на стойността на Compound и Aave жетоните, стойността на YFI токена може да отчете и голям спад.

Ключови продукти за внос

  • Копнеж за финансиране е децентрализиран кредитен агрегатор което позволява на потребителите да избират доставчици на заеми DeFi, като Compound и Aave.
  • Yearn.finance придоби популярност сред китайската общност със своя модел за извличане на ликвидност. Следователно YFI скочи нагоре от 35 000% през първата седмица от включването в Uniswap.
  • Цената на YFI токена може да се определя от цените на токените, присъщи на платформите за кредитиране на DeFi, налични на yearn.finance.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner