Binance съди Forbes, биткойн миньорите са изоставали, OKEx възобновява тегленията

Най-големите истории от седмицата от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Докато много погледи бяха насочени към впечатляващото рали на BTC, индустрията за блокчейн и криптовалути продължава да наблюдава големи събития на фронта на новините. Например, една водеща борса е завела дело за клевета срещу Forbes, докато данъчният орган на САЩ обмисля различни подходи за отношението си към криптовалутата. Също така има голямо търсене на нов хардуер за добив на биткойни, който доставката не може да изпълни в момента.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много други, в изданието на OKEx Insights за новини от седмицата на OKEx Insights.

Binance завежда дело срещу Forbes за клевета

Binance заведе дело в Съединените щати срещу Forbes Media и двама нейни журналисти, Майкъл дел Кастило и Джейсън Брет, във връзка със статия, че криптовалутата обменя твърденията е клеветническа

Компанията, основана от главния изпълнителен директор Changpeng Zhao през 2017 г., иска обезщетение за щети, след като Forbes публикува доклад в края на миналия месец на "тай чи" документ, който уж подробно описва усилията за умишлено измама на американските регулатори.

Ключови продукти за внос

  • “Форбс” не е премахнал статията и се придържа към доклада, според коментар от главния комуникационен директор на компанията до Cointelegraph.
  • Това не е първият път, когато Binance, нито неговият главен изпълнителен директор заплашват съдебни действия срещу медия. По-рано Джао заплаши да съди криптовалутния блок за новини The Block.
  • Мнозина в криптовалутното пространство не очакват победа на Binance, като се има предвид, че историческият прецедент демонстрира трудностите при доказването на злоба или пренебрегване на истината.

Биткойн миньори от Bitmain се поръчват обратно до май 2021 г.

Ако искате да направите групови предварителни поръчки за продуктите за копаене на биткойни AntMiner S19, S19 Pro или T19 на Bitmain, може да нямате късмет. Според доклад от The Block подобни поръчки за водещите в индустрията машини за добив са вече изоставени до май 2021 г..

Ключови продукти за внос

  • Дългият списък с чакащи за водещите продукти за копаене на Bitmain изглежда сигнализира за изключително силен интерес от страна на институции и големи минни компании.
  • Търсенето на поръчки на едро е увеличило премията за поръчки на дребно от дистрибутори.
  • Китай отдавна доминира в индустрията за добив на биткойни, но настоящото търсене на машини изглежда показва нарастваща конкуренция от страна на миньори в други страни и континенти.

Японски фирми и банки ще изпробват частна цифрова валута

Както обяви DeCurret, японска борса за криптовалута, повече от 30 японски фирми и банки са планиране на изпитание за цифрова валута през 2021 г. Целта на общия, частен проект за цифрова валута е да подобри плащанията и да подпомогне по-нататъшното развитие на икономиката на страната.

Ключови продукти за внос

  • Членовете на процеса включват трите най-плодотворни банки в Япония: MUFG, Sumitomo Mitsui и Mizuho.
  • Както често се случва с новите и частни проекти за дигитална валута, двуслойната дигитална валута конкретно няма да влиза в конфликт с кредитни карти, дебитни карти, съществуваща централизирана платежна инфраструктура или потенциални дигитални валути на централната банка (обикновено наричани CBDC).

IRS обмисля различни подходи за крипто данъчно облагане

Съобщава се, че Службата за вътрешни приходи на САЩ обмисляйки различни подходи към данъчното облагане на криптовалутата, според старши съветникът на Министерството на финансите на Ерика Неженхуйс.

Ключови продукти за внос

  • Данъчното облагане на криптовалутите в САЩ отдавна е облачен, но задължителен процес. Изявлението на Nijenhuis изглежда предполага, че IRS е наясно с това и се интересува от изясняване на начина, по който трябва да се облагат с данъци.
  • IRS също изглежда по-внимателно от всякога, като се увери, че не се избягват данъци, включващи криптовалути.

OKEx ще отвори отново тегленията до 27 ноември

За последната новина от тази седмица OKEx има удоволствието да съобщи, че тегленията на нашата борса ще бъдат възобновени на или преди 27 ноември. По време на разследването от властите беше потвърдено, че компанията не е участвала в незаконни дейности или неправомерни действия. 


Потребителите ще могат да изтеглят 100% от средствата си, без никакви ограничения – тъй като OKEx винаги е гарантирал 100% резерви.

В опит да се извини за неудобството, причинено от временната пауза на тегления, OKEx ще предлага бонуси и награди за лоялност за своите потребители. Моля, следете OKEx за повече информация – и искрена благодарност за търпението през този период.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map