AMA Recap: Нека вземем технически – Ravencoin на OKEx

Бяхме толкова щастливи, че имахме възможността да поканим Tron Black, водещ разработчик в Ravencoin да се присъедини към нашата сесия Ask-Me-Anything (AMA) и да проведем задълбочен чат с нас. Въз основа на обширното разработване и тестване на протокола Bitcoin, Ravencoin (RVN) има за цел да разработи блокчейн, който е оптимизиран специално, за да позволи безпроблемно прехвърляне на активи, както физически, така и цифрово, от един притежател на друг.

Тук можете да прочетете резюмето на всичко, което сме обсъждали по време на сесията! Това AMA е разделено на две части, където Tron беше помолен да сподели партньорството на Ravencoin с нас, последвано от Q на живо&А в нашата група.

Сесия 1

В1: Какъв е вашият опит и как стигнахте до идеята да създадете RVN проект?

А1: Аз съм само малка част от Ravencoin и има някои невероятни разработчици (Джереми, Марк, Кейд и Корбин), които са донесли новите възможности на mainnet. Основната идея за привличане на активи към блокчейн платформа, получена от биткойни, дойде от Брус Фентън, бивш изпълнителен директор на фондация Биткойн с дългогодишен опит в традиционния финансов и борсов брокерски свят. Medici Ventures позволява на някои от своите разработчици да допринесат за проекта. Имах късмета да имам подходящия опит да помогна с този проект. Имам CS степен, умения за кодиране на C ++, икономически опит, ранен предприемачески успех, преподавателски опит, MBA и горяща страст към криптопространството и как то може да промени света към по-добро.

В2: Защо кръстихте проекта Raven? Какво е създаден Raven за решаване? Какъв е бизнес моделът на проекта?

A2: Името идва от Брус Фентън. Гарваните са умни птици с богата история. Ravencoin улеснява създаването и прехвърлянето на ваш собствен актив. Няма бизнес модел за проекта. Това е подарък за света в духа на биткойн. Medici Ventures позволи на някои от най-добрите разработчици да допринесат с време и усилия за проекта. Medici Ventures притежава някои копаещи RVN, така че може да е печеливша.

В3: За какво се използват $ RVN токените? Какво му придава стойност?

A3: Благодаря, че попита. RVN токените се използват за закупуване на ваш собствен токен на платформата Ravencoin. Тези RVN са изгорени. RVN се използва и за стимулиране на миньорите и осигуряване на веригата. RVN се използва и за такси за транзакции за прехвърляне на RVN или създадени от потребителя активи.

В4: Според вас кое е уникалното "продажба" точка или най-добрата характеристика на Ravencoin?

A4: Това е все едно да те питат "кой е любимото ти дете?", но отговорът не струва на децата хиляди терапия, така че ще го опитам. Най-добрата характеристика на Ravencoin с най-неочаквани резултати е връзката му с IPFS. Първоначално това беше направено, за да се гарантира, че метаданните за даден токен няма да се загубят както на други платформи като Counterparty. Връзката с IPFS е разширена, за да включва съобщения и бележки. Вече можете да включвате информация, дори PDF или видеоклип към всяка транзакция. Това е мощно и нямам търпение да видя как ще се използва.

В5: Какви са предимствата на използването на Ravencoin за токенизация на активи в сравнение с други блокчейн протоколи?

A5: Откъде да започна? Първо, метаданните за маркера могат да бъдат записани чрез IPFS, така че всеки да знае какво представлява символът. Второ, маркерът има уникално име, което може да помогне за предотвратяване на фалшиви символи със същото име и позволява човешки четлив корен на доверие за маркера, който не е само 40 символа шестнадесетичен (ERC-20). Има изследователи за активи като https://ravencoin.asset-explorer.com (https://ravencoin.asset-explorer.com/) и https://www.mangofarmassets.com/assetviewer (https: // www .mangofarmassets.com / activviewer). Портфейли като RVN Wallet, MangoFarms Wallet и Zelcore портфейл поддържат Ravencoin активи.

Въпрос 6: Дали изцяло управляваната от общността блокчейн има своите недостатъци за rvn? Знаете ли, волунтаризмът означава никакъв маркетинг или юридически екип.

A6: Да, има недостатъци, но ползите далеч надхвърлят недостатъците. Това е просто технология, която хората избират да използват. Ravencoin привлича правилните хора, включително дарена правна помощ, когато е била необходима. Липсата на маркетингов бюджет забавя информираността. В някои отношения това е добре, тъй като търсенето на RVN не зависи от промоцията. Тъй като други проекти спират промоцията или изчерпват маркетинговите си средства, те са изложени на риск. Ravencoin просто расте бавно и стабилно, тъй като повече хора научават за съществуването му. Помислете за късмет, че сте научили за Ravencoin рано.

Въпрос 7: Ябълка ли е, ако кажа, че ravencoin ще наруши Уолстрийт точно както Bitcoin нарушава централното банкиране?

A7: Ravencoin ще ви помогне да покажете начина, по който токенизацията може да подобри капиталообразуването. От останалите зависи да се възползват от тези нови инструменти, технологии и функции. Това може да се случи първо в други страни, различни от САЩ. Погледнете историята на Blockbuster Video (бивш лидер в наемането на видео) и Netflix (настоящ лидер на видео стрийминг), за да видите какво може да се случи в бъдеще. Уолстрийт ли е новото видео на BlockBuster? Виждам подобни модели на арогантност, но само времето ще покаже.

В8: Как Ravencoin ще защити разпределението на хешрейта (алго въпрос), ако на тази платформа има емитирани важни ценни книжа (атака с двойно харчене)?

A8: Ravencoin не се организира отново след 60 блока, което помага за предотвратяване на атаки с двойно харчене – функция, наречена NLR. Освен това трябва да знаете, че в повечето случаи токените се осребряват от издател, което премахва стимула за двойно харчене. Да приемем, че символът е дял от недвижими имоти. Законите на юрисдикцията на недвижимите имоти ще се прилагат при изкупуване за дивиденти и др. Също така, ако издателят използва функцията Ограничени активи на Ravencoin, които имат токени, които започват с $, тогава откраднатите токени могат да бъдат замразени от издателя в очакване на разследване. Забележка: Редовните активи (които не започват с $) не могат да бъдат замразени, но издателят на маркера трябва да посочи как се обработва осребряването.

В9: Как работи RVN? Какъв проблем реши RVN? Как работи Tokenomics?

A9: RVN работи като BTC, защото е кодова вилица на BTC.

RVN ви позволява да създадете свои собствени токени за по-малко от минута. Лесно е!!!

RVN се изисква, за да създадете свой собствен маркер. 500 RVN изгорени, за да се създаде корен актив с уникално име. 100 RVN се изгарят, за да се създаде под-актив (под основен актив). 5 RVN се изгаря, за да се създаде уникален актив (NFT). 1000 RVN изгори, за да бъде квалификант. 1500 RVN изгорени за създаване на ограничен актив със специални суперсили. 0,1 RVN изгорени, за да прикачите маркер към адрес на Ravencoin. Използва се малко количество RVN, но не се изгаря за прехвърляне на активи.

В10: Безопасността и сигурността винаги са най-важните неща. И така, какъв е механизмът за сигурност на RavenCoin, за да се гарантира, че потребителските активи не стават обект на хакери?

A10: Ravencoin има силна мрежа от миньори. По-голямата част от оригиналния код е от Bitcoin, който е може би най-провереният код в света. Изпълнихме награда за грешки, за да се надяваме да намерим някакви недостатъци преди пускането в mainnet. С всичко казано, няма гаранции, тъй като това е само безплатен код, който хората избират да стартират. Ако имате нужда от уверение, тогава трябва да възложите одит на кода. Няма компания Ravencoin, просто хранилище на GitHub и много страстни поддръжници.

В11: В днешно време повечето инвеститори $ RVN просто се фокусират върху цената на токена в краткосрочен план, а не върху реалната стойност на проекта. Можете ли да ни кажете за мотивацията и предимствата на инвеститор $ RVN в дългосрочен план?

A11: Не мога да говоря за мотивацията на отделните инвеститори. RVN е страхотен знак с добра ликвидност. RVN се използва за стимулиране на миньорите и помага да се защити платформата за активи на Ravencoin, така че има случай на употреба. RVN може да бъде съхранение на стойност и средство за размяна. Едно от любимите ми неща за Ravencoin е, че е трудно да се класифицира, тъй като има толкова много приложения. Обичам да виждам как хората изграждат, използвайки тази технологична платформа. Ravencoin прави възможни нови неща.

В12: Кои са вашите конкуренти и как възнамерявате да процъфтявате сред тях?

A12: Това може да звучи странно, но не виждам алтернативни крипто технологии като конкуренти. Крипто пространството е малко в сравнение със старите системи, които сме имали през последните петдесет години, така че разглеждам всеки проект като начин да привлечем нови хора в крипто-екосистемата. Ако добавим стойност, функции и възможности, тогава повече хора ще научат за платформата Ravencoin и какво може да направи за тях. Интелигентният договор ERC-20 е алтернативна опция за издаване на активи, но Ravencoin е много по-добър за повечето приложения, така че е необходимо повече образование.

Q13: Каква е уникалността на жетона Raven? Защо инвеститорите (включително аз) трябва да инвестират в Raven?

A13: Ravencoin е платформа. Трябва да оцените възможностите на платформата Ravencoin и да се запитате дали тя ще се използва и дали добавя стойност към други платформи като ETH, EOS или TEZOS. Съвет: Има. Опитвам се да не предоставям инвестиционни съвети, така че направете свое собствено проучване.

Започнете тук: https://ravencoin.org (https://ravencoin.org/) и тук: https://medium.com/@tronblack (https://medium.com/@tronblack)

Въпрос 14: Какви са вашите планове за глобална експанзия, фокусирате ли се само върху пазара в момента? Или да се съсредоточите върху изграждането и развитието или получаването на клиенти и потребители или партньорства? Можете ли да обясните това?

A14: Ravencoin вече е глобален феномен. Южна Корея е на Ravencoin от известно време и аз имах възможността да говоря на южнокорейска среща Ravencoin, която изпълни Art Hall със списък на чакащите. Поради OKEx тази информираност ще се разшири и към Китай. Нашият фокус е върху изграждането и образованието за Ravencoin. Няма маркетингов бюджет и не събрахме средства. Успехът до момента е напълно органичен и Ravencoin има най-добрата общност от всички монети, навсякъде.

В15: Какви са вашите надежди с $ RVN листинг на OKEx напред?

A15: Надявам се, че списъкът с $ RVN носи информация за Ravencoin в нови части на света. Проектът е по-способен, отколкото повечето хора знаят, и тъй като е стартиран без набиране на средства, няма маркетингов бюджет. Интелигентните хора трябва да разберат какво може да направи Ravencoin и да използват технологията за създаване на нови компании и нови проекти.

Сесия 2

В1: Защо Ravencoin се нуждаят от 2 изследователи на активи и го правят по различен начин?

А1: Има много начини да разгледате активите. Надяваме се да има много повече изследователи. Точно както има десетки изследователи на блокчейн за BTC, вероятно ще има много повече начини за разглеждане на транзакциите с активи на Ravencoin.

Въпрос 2: Техническото развитие на проекта не винаги може да бъде отразено в цената на неговия токен. Има ли Ravencoin стратегия за поддържане или повишаване на цената на RVN токена?

A2: Съгласен съм. И мисля, че това е особено вярно в случая с Ravencoin. Истинската стойност може да не бъде отразена в краткосрочен план. Проектът Ravencoin не е компания. Ще отнеме време. Няма отдел за маркетинг или бюджет, но чрез събития като тези, подкасти и блогове и нови проекти, изграждащи се на върха на Ravencoin, мисля, че стойността в крайна сметка ще бъде отразена.

Въпрос 3: Можете ли да ни предоставите някои добри причини, поради които хората трябва да купуват RVN жетони, докато стотици проекти са се провалили и са фалирали или дори разработчиците дават гаранция, когато събират милиони и милиарди средства?

A3: Мнозина изгоряха по време на лудата ICO фаза на 2017 г. Ravencoin не участва. Ravencoin е технология и страстна общност. Ако утре ме удари автобус (не дай боже), проектът ще продължи, защото е безплатен, с отворен код и всеки може да го продължи, или да допринесе, или да го използва, или да го копира. Ravencoin не може да стигне до фалит. Това е код и не взема назаем, или няма дълг. На някои от основните разработчици, включително и аз, е позволено да работят по проекта, докато работят за Medici Ventures. Това е чудесно споразумение.

Въпрос 4: Как Ravencoin оценява важността на потребителската общност? В близко бъдеще RAVEN има ли някакви специални планове за привличане и разширяване на общността ?

A4: Общността на Ravencoin е най-важната и ценна част от проекта. Вече има клонинги на кода, но не и на страстната, полезна и отдадена общност. Каним ви да станете част от него и да помогнете за разширяването му в Азия.

Въпрос 5: RVN е съвместим с регулаторите проект за токенизация на активи в САЩ, което означава, че активите, издадени в протокола RVN, са в съответствие с американските власти?

A5: Ravencoin предлага функции, които помагат на американските издатели да останат легални съгласно съществуващите американски правила. Писах за това как това може да се направи, но винаги бих препоръчал плановете ви да бъдат прегледани от компетентен адвокат. Правилата на САЩ са сложни и от различна епоха.

Въпрос 6: Ravencoin винаги търси изключителни партньори и потребителите непрекъснато растат. Бихте ли споделили с нас каква е тайната на този темп на растеж?

A6: Една жизнена и приветлива общност. Технология, която решава реални проблеми с токенизацията. Лесен за използване, така че всеки може да участва. Не стартира като ICO, така че е справедливо за всички.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner