AMA Recap: Чат с HyperDAO, водещата платформа DeFi

2019 година беше невероятна за децентрализираните финанси. OKEx Jumpstart приветства десетата си продажба на символи HyperDAO (HDAO), ефективна, прозрачна и надеждна екосистема DeFi, която предлага универсална платформа за финансови услуги за глобални потребители.

HyperDAO има за цел да създаде цялостна екосистема DeFi, предоставяйки на глобалните клиенти стабилна инфраструктура DeFi. Както подсказва името, концепцията за DeFi се крие в откритост, справедливост и взаимосвързаност. Подкрепен от разпределена книга и блокчейн технология, HDAO се стреми към децентрализирана и управлявана от общността екосистема, в която процесите на вземане на решения са прозрачни за всички потребители и автономни.

Бяхме доволни от Райън Анг, съосновател и ръководител на операциите в HyperDAO.com на нашата сесия Ask-Me-Anything (AMA), която е разделена на две части. Райън беше помолен да сподели своята информация за HyperDAO и партньорството с OKEx в раздел, последван от поредица въпроси от нашата общност в раздел 2.

Секция 1

Въпрос 1: Защо Hyper DAO или Maker DAO се различават от USD Tether и защо методът DAO е по-добър или дори необходим?

A1:Hyper DAO Stablecoin System (SC) е много по-гъвкава от другите услуги за генериране на стабилни валути в смисъл, че потребителите имат право да обезпечават различни видове цифрови активи в замяна на Hyper, а самият Hyper може да бъде фиксиран към различни фиатни валути, не само щатски долари. Той също се различава от стабилните монети извън веригата, които съществуват като черна кутия, където не знаем вътрешната работа или дали наистина има достатъчно щатски долари за поддържане на тези стабилни монети. Те също така разчитат на традиционните банки, които държат резервите на стабилната валута, което създава риск от контрагенти и кредити. Тъй като стабилната система на HyperDAO е система, обезпечена с обезпечение, тя е много по-прозрачна. DAO е необходим за децентрализирана система като HyperDAO, тъй като при нестабилни пазарни условия, при които стойността на обезпеченията рязко спада, ще се секат и продават токени HDAO, за да се покрие загубата на стойност, в този случай притежателите на HDAO действат като „застрахователи“, които риск от разреждане на лицето. За да се поддържа баланс на системата, токените HDAO трябва да бъдат стимулирани под формата на премии (известни също като хипер лихвен процент) за поемане на този риск. Сега тези притежатели на токени HDAO също ще искат да оптимизират рисковите параметри по начини, които са им в най-голяма полза, и като притежатели на HDAO токени, те имат право на глас, което им позволява да гласуват по предложения, включително коригиране на параметри на риска, затова механизъм DAO необходимо е. Също така имайте предвид, че стабилната система на биткойн е един от аспектите на екосистемата на HyperDAO, но HyperDAO предлага и други услуги като обмен, управление на активи, краудфандинг, прогнозиране, електронно гражданство, микрофинансиране и банкиране.

Въпрос 2: Има ли някакъв механизъм за възнаграждение за държане на HyperDAO Token?

A2:Да, както споменах по-рано, HDAO токените се стимулират за поддържане на баланса в системата на стабилни монети чрез печелене на лихви. Но това не е всичко, тъй като HyperDAO е и цяла платформа на услугите DeFi, имаме три различни консенсусни алгоритма, PoW, PoS и PoV. За да отговорите на вашия въпрос, най-непосредственото възнаграждение за притежание на HDAO токени е залагането, при което притежателите на HDAO токени се възнаграждават за залагане на своите токени със системата.

Въпрос 3: Какви са предимствата, които HyperDao получава при използването на трите общи механизма за консенсус днес, PoS, PoW, PoV? Какви са предимствата и недостатъците на тези консенсусни механизми?

A3:Имаме три различни консенсусни алгоритми за HyperDAO, PoW, PoS и PoV. PoW е ​​главно за възлите, които отговарят за транзакциите и поддръжката на мрежата. Алтернатива на PoW е, разбира се, PoS, където притежателите на HDAO могат да залагат HDAO на платформата за награди. Включихме както PoW, така и PoS, защото първо искаме да въведем качествени валидаторни възли, които имат технически възможности да поддържат системата, докато расте. Те също така присъстват, за да намалят риска от централизация чрез PoS, където малко или един човек държи повечето от жетоните. И така, това е система за проверка и баланс между двата протокола. PoV или Proof of Votes по същество е механизъм за възнаграждение, който насърчава потребителите да гласуват по въпроси в DAO. Доказателството за гласове е проверка на PoW и PoS системите. Избирателите могат да гласуват по предложения за промени в системата, като правилата на консенсуса на мрежата, но не и PoW и PoS миньори, те също могат да гласуват срещу злонамерени и неефективни PoW и PoS миньори и да им попречат да получават награди. Позволявайки да се вземат решения от избирателите, избирателите се стимулират да поддържат мрежата под контрол и действа като механизъм за балансиране на системата.

Въпрос 4: Кои са основните характеристики на #HDAO и как е създаден за борба с пазара на магнати?

A4:На първо място, HDAO е управляващ знак на системата HyperDAO stablecoin. Може да се използва за гласуване на предложения като корекции на рискови параметри, както споменах. Той ще се използва и като знак за нашата борса като такси за транзакции. Може да се разбира като платформата на валутата на борсата. HDAO се използва и в функцията за краудфандинг като права на глас за нови проекти и т.н. В бъдеще също ще бъде част от наградния фонд в зоната за прогнозиране. Накратко, токените HDAO могат да се разглеждат като многофункционален маркер, който преминава през цялата екосистема HyperDAO.

Не съм напълно сигурен какво имате предвид под пазара на магнати, но предполагам, че се отнася до централизираната финансова система. Ние не сме тук, за да се борим или да изпреварим традиционната система, но виждаме, че DeFi може да работи успоредно с традиционната система в дългосрочен план. Мисля, че ако хората са имали възможност да разберат DeFi, те ще видят, че има много предимства, особено по отношение на спестяването на разходи. Тогава нашата роля е да улесним преодоляването на тази разлика между традиционната индустрия и блокчейн пространството. Вярваме, че с присъединяването на повече институционални играчи и засилването на интереса към сектора ще видим повече интеграция и по-лесен достъп до DeFi, така че това е един аспект, към който HyperDAO ще работи в дългосрочен план.

В5: Защо решихте да изберете OKEx като IEO? Какви са предимствата на OKEx за HyperDAO?

A5:OKEx отдавна е защитник на децентрализираното финансово пространство. По-рано миналата година OKEx стана първата голяма платформа, която интегрира Dai Savings Rate на Maker в своята платформа. Тази година OKEx обяви партньорството си с Hyper DAO като втори проект за децентрализирано финансиране, с който OKEx ще си сътрудничи. OKEx също беше щедър в предлагането на своите ресурси за нас и даде много насоки за развитието на нашия проект. Имаме страхотни работни отношения с OKEx и ще продължим да си сътрудничим с тях и в бъдеще.

Въпрос 6: Каква е основната разлика между HDAO и производителя Dao, бихте ли предпочели партньорство с тях или ги смятате за категорични съперници?

A6:Както споменахме, HyperDAO Stablecoin System (SC) е много по-гъвкава от другите услуги за генериране на стабилни долари в смисъл, че потребителите имат право да обезпечават различни видове цифрови активи в замяна на Hyper, а самият Hyper може да бъде фиксиран към разнообразие от фиатни валути, не само щатски долари. Черпихме много вдъхновение от Maker в нашия дизайн на символи и се надяваме да го развием допълнително. Имайте предвид, че HyperDAO не е просто система за стабилни монети, а също и цяла екосистема от услуги на DeFi, включително обмен, управление на активи, краудфандинг, микрофинансиране, електронно гражданство, банкиране и прогнозиране. Определено не ги смятаме за съперници, тъй като всички сме на една лодка и водим една и съща битка. Ще бъде чудесно, ако в бъдеще можем да си сътрудничим с Maker.

В7: Как #DeFi променя връзката ни с пари, инвестиции, кредити и дългове? Дали някой ден DeFi ще поеме традиционните финансови системи? Какъв проблем реши HYPERDAO?

A7:Мисля, че DeFi е свалил бариерите пред влизане във финансовите услуги в смисъл, че всеки може да получи достъп до услугите на DeFi с интернет връзка. Вярвам, че в момента има приблизително 1,7 милиарда души, които нямат достъп до основни финансови услуги, така че това е една област, в която ще видим много промени. DeFi е също така без доверие, което премахва услугите на попечител и солидните такси, които съответстват на това, а също така значително намалява риска от контрагента и няма нито една точка на провал. С DeFi хората си възвръщат контрола върху активите си и получават достъп до услуги с малка част от разходите. Не мисля обаче, че DeFi ще поеме традиционната система, очаквам, че тя ще работи заедно с традиционната система и ще работи по-тясно заедно в бъдеще във взаимно изгодни отношения.

В8: Какво мисли HYPERDAO за решаването на проблеми, които екосистемата DeFi все още не може да реши? Могат ли хората и машините да търгуват всеки ден чрез интелигентни устройства, които използват цифрови валути?

A8:Едно препятствие, пред което са изправени всички проекти на DeFi, а не само Hyper DAO, е липсата на ликвидност за разлика от централизираните услуги, например, ликвидността на DEX избледнява в сравнение с тази на централизираните борси и тъй като ликвидността естествено привлича повече ликвидност, цялата индустрия изпитва източване. По-рано споменахме, че видяхме голяма сегрегация между различни проекти на DeFi, нашата стратегия е да обединим ресурсите си, за да подобрим ликвидността на сектора. Ето защо агресивно създаваме партньорства и правим кръстосана интеграция между платформите. В момента на борда имаме повече от 10 партньори и непрекъснато добавяме нови партньори към нашата мрежа. Доставчиците на услуги за портфейли и други борси представляват особен интерес поради обема, който той носи в мрежата. Вярвам, че в момента хората и машините вече търгуват всеки ден чрез интелигентни устройства и HyperDAO също ще обслужва този пазар в същата степен.

В9: На кои целеви потребители се стреми да обслужва HYPERDAO? Дали технологията му ще бъде лесна за използване от участниците, но все пак ще гарантира отворен, прозрачен и равен начин?

A9:Ще кажа, че нашата цел е обикновеният потребител или инвеститор, който иска достъп до финансови услуги на една ръка разстояние и не иска да плаща солидни такси за транзакции за основни услуги. Ние също така разглеждаме пазари, които имат ограничен достъп до финансови услуги или имат твърди или монополизирани услуги, в края на краищата нашата цел е да консолидираме всички финансови услуги в една платформа за лесно използване и да станем алтернатива на традиционните финанси. И да, работим усилено, за да гарантираме, че потребителското изживяване е просто и безпроблемно и дава лесен достъп до информация по прозрачен начин.

В10: Какво е най-голямото предизвикателство на всеки потребител във вашия проект? и как HyperDAO прави, за да запази всички потребители да останат с вашия проект за дългосрочен план?

A10: Мисля, че най-голямото предизвикателство е да се създаде механизъм за стимулиране, който да отговори в достатъчна степен на проблемите на сигурността, но е достатъчно доходоносен, за да запази заинтересованите страни в дългосрочен план. Потребителите скоро ще осъзнаят, че докато навигират през платформата и използват различни услуги, ще видят, че HDAO токените се използват във всеки аспект на системата, така че има механизъм за дефицит, предизвикан от търсенето. Дори ако потребителите не използват системата, ние също така въведохме механизми, които ги задържат дългосрочно. Например, ние сме предоставили значителни правомощия на притежателите на токени по отношение на правото на глас върху управлението, тези притежатели на токени могат да работят като „застрахователи“ в стабилната система наcoin и да печелят лихви или да залагат своите токени за награди. А гласуването само по себе си има награди. Така че, както можете да видите, тези стимули са умишлено създадени, за да гарантират, че потребителите продължават да се наслаждават и да допринасят за платформата в дългосрочен план.

Q11: HyperDAO спечели "2019 Най-обещаващата платформа DeFi" Награда от Fruity Finance. Считате ли тази награда за постижение и смятате ли, че HyperDAO ще спечели повече награди в бъдеще?

A11:Спомням си деня, в който бях информиран, че спечелихме наградата. Екипът ни беше в различни части на света. Мисля, че по това време бях в Хонконг. Беше наистина сърдечно да се знае, че хората проявяват интерес към нашия проект и виждат неговия потенциал. Считам това за признание на усилията ни, но разбира се, не възнамеряваме да спираме дотук и ако нещо друго, наградата само накара екипа да иска да работи по-усилено, за да изтласка платформа DeFi, достойна за похвала. Определено се надявам да спечелим повече награди в бъдеще, но това, разбира се, ще бъде просто бонус, фокусът ни ще остане върху развитието на платформата.

В12: Как възникна идеята за HyperDAO?

A12: С Джейдън бяхме доста щастливи, че участвахме в много блокчейн проекти чрез нашия бизнес за управление на фондове преди основаването на HyperDAO. По това време видяхме добри проекти, но също така някои не действаха в най-добрия интерес на своите инвеститори. Ние вярваме, че DAO решава този проблем, тъй като отнема силата на отделни лица или потенциални злонамерени участници в ръцете на мнозинството. С подходяща система за стимулиране и внимателно планиран протокол за консенсус, заинтересованите страни в DAO могат да работят заедно, за да управляват общността честно и ефективно. Това беше, когато си помислихме да използваме нашата мрежа и ресурси във финансовото пространство, за да създадем платформа, която може да събере всички финансови услуги на едно място, които да бъдат разработени съвместно от общността. Предвиждаме прозрачна и интерактивна среда, в която потребителите открито споделят идеи и мисли и в процеса създават процъфтяващ финансов пазар и общност.

Раздел 2

В1: Кои са основните продукти на HyperDAO?

А1: Основните продукти на HyperDAO са обмен, управление на активи, краудфандинг, микрофинансиране, електронно гражданство, банкиране, прогнозиране и разбира се стабилкойн!

Въпрос 2: Кои са забележителните фондове, поддържащи HyperDAO? Има ли включени и традиционни фондове? В момента има много проекти за разработка на DEFI, така че каква е разликата между HyperDAO и тези проекти? Кои са конкурентите на HyperDAO? Четох, че HyperDAO ще създаде SC (Stablecoin), така че каква е целта му? И за какво се използва SC?

A2: Мисля, че имаме три предимства в сравнение с повечето проекти на DeFi. Ще ги опиша накратко. 1. Цялостна платформа за цифрово финансиране на едно гише. Ние не просто предлагаме една или няколко услуги, но възнамеряваме да развием нашата платформа, за да отговори на всякакъв вид финансови нужди.

2. Ние предлагаме много гъвкавост, както споменах по-рано, нашето поколение стабилни монети е доста гъвкаво от гледна точка на обезпечения и поколение стабилни монети. заинтересованите страни също получават голяма власт чрез гласуване.

3. Децентрализация, където е полезна. Притежателите на токени HDAO имат право да гласуват по много мерки за управление. Те дори могат да избират представители, да номинират проекти или мениджъри на активи, които да бъдат въведени в системата. Номинационната зона на общността HyperDAO, Дискусионният форум, Peer to Peer услугите, системата за микрофинансиране и системата за прогнозиране също са изцяло инициирани от потребителя, управлявани от потребителя.

Въпрос 3: Каква е ролята на HDAO в екосистемата HyperDAO?

A3: HDAO е управляващ токен в системата, може да се използва в стабилна система за управление (за коригиране на рискови параметри или гласуване на предложения), може да се използва и за нашия обмен за такси за транзакции, като токен на платформа, или в краудфандинга раздел като права на глас или в зоната за прогнозиране, като част от наградния фонд. наистина можем да направим много с токените HDAO.

В4: Когато отворите CDC, какво създавате? HyperDAO?

A4: CDC е дълговият ангажимент или обезпеченията, което се сече Hyper-Fiat, като Hyper-USD или Hyper-EUR. HDAO е управляващ знак за стабилната валута и това също е много неща, вижте по-горе.

В5: Какви са основните ви цели, които да постигнете през следващите 3-4 години? Какви са плановете ви да се разширите и да получите повече осиновяване? Как издигате разбирането на участниците в крипто за проекта?

A5:Започваме с HyperDAO 1.0, което е основните осем функции, които споменах, част от нашия план за развитие е също 2.0 (2B или 2 бизнес) и 3.0 (2G или за правителството). 2.0 е въвеждането на институционални играчи в нашата платформа, възможност за професионални мениджъри на пари да се свържат с обикновения инвеститор. и 3.0 е голямата цел да работим с правителствата и да им предоставяме блокчейн услуги.

В6: Какво задържа Дефи днес и могат ли тези бариери да бъдат преодолени? Къде виждате бъдещето на Дефи след 20 години?

A6: Мисля, че като цяло DeFi все още се сблъсква с проблеми с ликвидността, които съм разглеждал, другото нещо е осиновяването, отнема време на хората да приемат нова система, особено когато са били толкова запознати с традиционната система. Така че предвиждам, че ще отнеме известно време, когато хората възприемат крипто като подобен клас активи на капитала с фиксиран доход и т.н., тогава ще процъфтяваме. Виждам как работим заедно и по-тясно в бъдеще с традиционната система.

В7: Защо е важно HyperDAO да работи върху блокчейна?

A7: Hyper DAO е добре, децентрализирана автономна организация (DAO). По същество това е организация, управлявана от общността чрез консенсус на мнозинството, за разлика от традиционната, при която има мениджъри, които вземат решения от името на други заинтересовани страни. Този консенсусен протокол, разбира се, е възможен само чрез блокчейн технология, където записите са неизменни и позволява система за стимулиране, която насърчава хората да работят колективно за развитието на организацията. Така че естествено, за да работи всеки DAO, а не само HyperDAO, несъмнено е необходима блокчейн.

В8: Как HyperDAO избира компании за сътрудничество? Какви са ползите от сътрудничеството с HyperDAO ?

A8: Разглеждаме компании, които могат да осигурят повече ликвидност и да привлекат своите потребители на борда на нашата платформа, вярваме в споделянето на ресурси, така че ако можем да се интегрираме помежду си, това е печеливша победа.

В9: Какво се има предвид под PoV? И каква е разликата между PoW, PoS и PoV?

A9: PoV е доказателство за гласуване, което означава, че получавате стимул за гласуване по въпроси в системата. Обясних как PoW, PoS и PoV са работили заедно по-рано. можете да се върнете да четете.

В10: Как вашият екип ще гарантира, че HyperDAO ще остане най-добрата платформа и ще поддържа темпото пред конкурентите ви през следващите 5 години и след това? Защо сте уверени в създаването на своя собствена блокчейн, вместо да използвате съществуващ и доказан протокол на базовия слой?

A10: Имайте предвид, че в момента не създаваме своя собствена блокчейн, в момента сме на веригата ethereum. Въпреки това, ние разглеждаме публични вериги и може да мигрираме към такава с нарастването на нашата платформа и ако намерим такава, която ни подхожда.

Ние също имаме възможностите да развиваме свои собствени, ако не намерим такъв, който да отговаря на нашите нужди.

Имайте предвид, че в момента не създаваме своя собствена блокчейн, в момента сме на веригата ethereum. Въпреки това, ние разглеждаме публични вериги и може да мигрираме към такава с нарастването на нашата платформа и ако намерим такава, която ни подхожда.

Ние също имаме възможностите да развиваме свои собствени, ако не намерим такъв, който да отговаря на нашите нужди.

В11: Какви изисквания вземате предвид, за да могат банките да работят като партньор с вас?

A11: Работата с банки е огромна за нас и вече водим преговори с някои. Те могат да донесат много ликвидност на платформата. Въпросът е прозрачността и миграцията на активите по веригата, ако има такива. Все още трябва да се изгладят много неща, но ще бъде невероятно да ги имате на борда.

В12: Има ли бизнес или национално правителство, което иска да си партнира с HyperDAO?

A12:Да , имаме обширна мрежа от институции от традиционното пространство от предишната ни работа. Мнозина също са изразили интерес да работят с нас. Това е част от HyperDAO 2.0, която споменах, и да, водим преговори с правителствата, за да видим как можем да рационализираме процесите за тях и да помогнем при управлението и управлението на данни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner