AMA Recap: Браузър, фокусиран върху поверителността – Смел, дял от прозрение от Brendan Eich

На 6 март общността OKEx беше домакин на вълнуваща сесия Ask-Me-Anything (AMA) с Брендън Айх, съосновател и главен изпълнителен директор на Brave.

Brave Browser се фокусира върху поверителността на потребителите и преосмисля как трябва да работи онлайн рекламата, създаден е за премахване на онлайн реклами от уебсайтове, а бизнес моделът на своя производител разчита не само на блокиране на реклами, но и на замяна на надрасканите реклами с реклами от собствената си мрежа.

По време на AMA, Брендън Айх отговори на комбинация от въпроси за Brave Browser и разработката на Basic Attention Token (BAT) заедно с някои живи Q&A в края на сесията. Прочетете по-долу за нашите обобщени акценти от AMA с Брендън!

Секция 1

Q1: Какви бизнес модели може да приложи Brave Browser технологията? Бизнесът или държавните организации на вашия клиент ли са? U

Бизнес, от малки създатели в YouTube до най-големия издател на уебсайтове. Бизнес моделите включват съвети за фенове и месечни дарения, автоматични вноски от посетители в Brave, покупки на електронна търговия на първокласни цифрови и други продукти, преносима платена стена в браузъра, периодични абонаменти.

В2: Каква е вашата дългосрочна визия за индустрията, в която Brave работи? Страхувате ли се някой ден да има друг проект с по-иновативна технология, която може да замени Brave?

Brave е водеща в областта на продуктите за поверителност по подразбиране и нашият подход може да се мащабира както вертикално, така и хоризонтално: към видео, имейл, търсене; от малки сайтове и канали в YouTube до най-големите. Да бъдеш първи и да имаш лоялни потребители, макар да подкопаваш високите такси, като Google, е трайно предимство.

Въпрос 3: Кои са проблемите в индустрията, които #BRAVE иска да адресира иновативно?

Потребителска болка: реклами и проследяване на претоварване, изчерпване на план за данни, източване на батерията; Болка за създатели: борба за получаване на дори 30% от брутното от програмни реклами, без да влудява потребителите с лоши реклами; по-добри мащаби с директни рекламни продажби, с по-високи разходи за покриване; търсене и записване на клиенти или дарители, които трябва да вземат предвид много достойни получатели; уморени потребители на paywall, които няма да се абонират за 100 сайта, но може и за вашия, ако първо могат да купуват „от двора“. Brave решава всичко това чрез интелигентен браузър в стил супер приложение.

Q4: Какво е предимството на използването на Brave Browser от други браузъри като Google?

Google Chrome има вградено наблюдение: ако влезете в която и да е услуга на Google чрез gmail адрес или подобен ключ на акаунта, по подразбиране Chrome проследява вашата навигация за насочване на реклами. А в мрежата Chrome позволява скриптове за проследяване и „бисквитки“ да се справят с вас, за до 2,5 пъти изтощаване на батерията и съответно въздействие на страницата за зареждане и данни. Google не може да позволи тези тракери да бъдат блокирани или биха били съдени от акционери и клиенти (както и по-строго преследвани за нарушения на антитръстовото законодателство). Те са заседнали в ъгъла, който са нарисували, когато са придобили и обвързали търсене, YouTube, Doubleclick (реклами в страницата), AdMob (реклами в приложения, пълни с измами) и Google Play Store. Brave блокира всички режийни нужди на Google, за ясни ползи за потребителите и по-големи нетни приходи за издателите.

Q5: Какви стъпки предприемате, за да увеличите хората, използващи браузъра Brave?

Партньорската програма на адрес https://brave.com/refer помага на създателите да получават заплащане за всеки нов потребител, който ни доведат месечно. Също така рекламираме на големи платформи, за да спасим потребителите от лапите на собствениците на тези платформи, като ги отведем до Brave с включена поверителност по подразбиране и без проследяване след инсталирането. И накрая, работим със спонсори на популярни подкасти, които обичат Brave и го популяризират.

Q6: Ами ако уебсайтове като FB и Google решат да бъдат несъвместими с Brave или ако се опитат да откажат да играят заедно и по някакъв начин го блокират?

Brave e се основава на хром, така че това е трудно за тях на практика. Ние се крием в тълпата, базирана на хром, която е доминирана от Chrome. Те биха рискували да блокират собствените си потребители на Chrome. Опитът да вземем пръстови отпечатъци на нашите потребители по марка и модел на браузъра е възможен, но скъп, но и рисков (фалшиво положителен проблем, споменат в последното изречение). И накрая, Google е подложена на антитръстово разследване в САЩ, антиконкурентни практики в ЕС и нарушения на защитата на данните в различни юрисдикции. Всички тези съображения заедно категорично предполагат, че Google не може да опита да играе мръсно. Същото важи и за FB, въпреки че не ги приемаме директно (Brave не е социална мрежа или набор от социални приложения, базирани на мрежов идентификатор).

Q7: Приемането е един от важните фактори, върху който всички устойчиви блокчейн проекти трябва да се фокусират, за да бъдат по-привлекателни в очите на инвеститорите. Какво е направил и планира Брейв, за да постигне осиновяване в реалния свят?

Имаме 12,2 милиона MAU и 4 милиона DAU и нарастваме всеки месец от старта. Изграждаме браузър, който е 3-6 пъти по-бърз при зареждане на страници и подобни бенчмаркове от Chrome, който използва 40% от батерията на мобилни устройства спрямо Chrome (със съответните икономии на план за данни), и който предлага на потребителите начин да получат BAT до връщат на любимите си сайтове и канали.

В8: Един от най-големите проблеми с DApps е неактивното и безполезно състояние. Хората създават само DApps, но той няма случай на употреба или принос към екосистемата на блокчейн. За да предотвратите и разрешите този проблем, който може да възникне на платформата Brave, какво ще направи вашият екип?

Brave поддържа Dapps чрез вградения Ethereum Crypto Wallet на настолни компютри, който скоро ще бъде мобилен. Все още не се опитваме да подобрим семантиката на Dapp като цяло, но програмата за подобрение е възможна в бъдеще. Като цяло, наличието на супер-приложение или мускулест потребителски агент като Brave гарантира, че потребителите имат достатъчно независимост и суверенитет, за да очертаят своя собствен по-използваем курс, независимо от това, което Dapps изпълняват чрез други приложения, които се опитват да поддържат.

Q9: Колко безопасен е Brave? Достатъчно ли е да направим потребителите в безопасност, да намалим риска от загуба на пари и лична информация? U

Brave проследява много отблизо своите канали за освобождаване Chromium (проект с отворен код на Chrome) и WebKit (WKWebView, използван в iOS), така че да можем да пуснем корекции за сигурност в същия ден като Chrome. След това Brave добавя най-доброто в класа сигурност чрез най-добрите инженери и лидери като нашия CISO Ян Жу и партньори от доставчика на програмни програми за грешки HackerOne, до най-малкия орган за одитори на кодове, към топ партньори за крипто попечителски акаунт / обмен.

В10: Можете ли да говорите за модела за машинно обучение, който обслужва реклами? На какви функции е обучен моделът? Какъв процент от потребителите избират месечния стимул за плащане на НДНТ?

1. Моделът за машинно обучение се обучава от обобщени вектори на думи от страниците, които посещавате. Страниците са обобщени в параметри за Naive Bayes класификатори или Поддържащи векторни машини и са вградени в дългосрочен профил на вашите интереси.

2. Моделът се обучава в корпуси на уеб страници за различни езици, които са били ръчно етикетирани или етикетирани с полу-контролиран процес на машинно обучение. Включете се около 14% сега, нараствайки.

Сесия 2 На живо Q&A

Q1:Индия наскоро започна нов шум, като премести положителни разпоредби срещу Crypto. Какъв е положителният ефект от това за Brave и BAT?

А1: Ще работим, за да получим Brave осиновяване и частни реклами, поддържани от BAT, в Индия. Това беше страхотна новина.

Q2:Повечето инвеститори се фокусират силно върху цената на токена в краткосрочен план, вместо върху реалната стойност на проекта. Можете ли (от името на екипа на BAT) да споделите с нас какво трябва да очакват инвеститорите като инвестиция на мотивация и ползи в дългосрочен план?

A2: Възнамеряваме да разрастваме Brave колкото е възможно повече тази година, 20 милиона потребители или повече. Ще работим и с партньори, които могат да ни доведат до още по-висок мащаб. докато стандартизираме, очакваме да видим, че други приложения за внимание искат НДНТ, така че все още мислим как да направим стабилен и сигурен BAT SDK

Q3:Има ли Brave Browser възможност да получава реклами и да споделя тези приходи от реклами на тези, които държат монети BAT? Колко подобен е Brave за Android с настолната / лаптоп версия на Brave?

A3: Не е нужно да държите BAT, за да активирате Brave Rewards (кликнете върху логото BAT в лентата за URL адреси горе вдясно). Споделените приходи от реклами отиват при вас ежемесечно и без никакви допълнителни усилия можете автоматично да допринесете за най-добрите си проверени сайтове и канали, но можете също да давате бакшиши и да настройвате месечни вноски.

Brave за Android се основава на отделна хромова вилка, която стартирахме по-рано, но бета версията в Google Play на Brave за Android се основава на същата хромирана вилка с храбро ядро, която използваме на настолния компютър. Моля, помогнете да тествате тази бета версия, тя скоро ще замени по-стария браузър Android (седмици, а не месеци). Това след време ще доведе до налични разширения за Android Brave. Също така той трябва да работи добре като браузър с по-голям екран на Chromebook, чрез поддръжка на приложение за Android в Chrome OS.

Q4:Кои са основните предимства на BAT Ads за потребителите? Какви са проблемите в настоящата рекламна система, която не е положителна за потребителите?

A4: Днес рекламните технологии изискват широко разпространено проследяване, което засяга зареждането на вашата страница, плана за данни, батерията и безопасността (злонамереност = рансъмуер, маскиран като реклами). Освен това не плаща добре на издателите или създателите, твърде много посредници. И накрая, пренасочването не е просто зловещо или евентуално спойлер за подарък-изненада, когато получателят вижда пренасочена реклама за подаръка, който сте получили предната вечер – когато се основава на данни, взети без съгласие за произволни цели (както в почти всички онлайн рекламни технологии ) това е незаконно съгласно европейския GDPR и новите закони на други места, включително Калифорния, Индия, Бразилия и Китай. Рекламната технология се е развила опортюнистично и има големи т.нар "отрицателни външни ефекти" които се нанасят на много потребители с малки ужилвания (предимно рансъмуерът би бил изключение: много голямо ужилване)

Q5:Как Brave Browser ще бъде печеливш в дългосрочен план, след като предостави 4 $ за всеки реферал? Ще срещне ли BAT Token намаляването на цената? Какви са вашите възгледи?

A5: Очакваме стабилност на цените за 7,3 в нашата бяла книга, докато мащабираме. Представете си 20 милиона потребители или 100 милиона, дадени 1,5B НДНТ в обращение.

Q6:Какво прави Brave толкова нестабилен? Какви са някои от предимствата, които имате в сравнение с вашите конкуренти? Какви предимства има потребителят, когато използва BAT Token в Brave Browser ?

A6: Смелият поема големите популярни браузъри, особено Chrome. Всички, освен Apple Safari, се придържат към рекламните технологии и скриптове за проследяване, които блокираме, за 3-6 пъти по-висока скорост на зареждане на страницата, 2,5 пъти по-добър живот на батерията и др. Технологията е лесна за копиране, но конфликтите на бизнес интереси трудно могат да се разсеят. Попитайте Google.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner