2020: Година на крипто халвинг

Готови ли сте за едно от най-очакваните събития в крипто пространството тази година? Половяването на биткойни е само на 1 месец! За да освежите паметта си, ето кратко обобщение на историята, последиците и начините за търговия за това събитие, което се случва на всеки четири години.

Глобалното предлагане на биткойн

От момента, в който Сатоши Накамото създаде биткойн, има само 21 милиона биткойни, които могат да бъдат отключени общо. Следователно биткойнът е дефлационен актив, който е обратното на фиатната валута.

Глобалното предлагане на биткойн идва от процес, наречен майнинг, при който миньорите валидират записите на транзакциите на биткойн, като решават сложни математически въпроси. След като приключат, биткойн миньорите могат да получават биткойн награди.

В най-ранните дни майньорите могат да получат 50 нови биткойни всеки път, когато успешно са създали блок. Приблизително отнема около 10 минути за производство на нови биткойни. Към момента общото предлагане на BTC е около 18 милиона. Около 86% от биткойните вече са отсечени. Понастоящем обаче наградата е 12,5 BTC, поради събитие, наречено Bitcoin Halving.

Какво е биткойн наполовина?

Удвояването на биткойни е събитие, което намалява наполовина броя на наградите за биткойни на миньорите. Това се случва след създаването на 210 000 блока, което отнема около четири години. В миналото имаше две половинки биткойни. След всяко намаляване наполовина, миньорите получават 50% по-малко биткойни всеки път, когато произвеждат блок.

Източник: OKEx

Следвайки модела в горната графика, можете да видите, че с времето ще бъдат направени по-малко биткойни. В края на деня, след като бъдат отключени 21 милиона биткойни (вероятно през 2140 г.), общото предлагане на биткойни ще бъде изтеглено. Следователно дефлацията на биткойните създава недостиг и прави биткойните по-ценни.

Как наполовина биткойн влияе на цената на BTC?

Половяването на биткойни е важно събитие за търговците, тъй като историята доказа, че и двете събития наполовина в миналото са били последвани от значителен скок на цените на биткойните. Погледнете историческата статистика на цената на BTC:

Първото биткойн наполовина през 2012 г.

Ден на половината: $ 12,35

1 година по-късно: $ 1100

Второто наполовина биткойн през 2016 г.

Ден на половината: 650,63 долара

1 година по-късно: $ 2634,17

1,5 година по-късно: 20 000 долара

За да разберете причината за скока на цените на биткойните, трябва да знаете, че цената на биткойн е силно засегната от закона за търсенето и предлагането. Когато се случи наполовина биткойн, миньорите получават по-малко биткойн награди. По този начин сумата, която могат да продадат на пазара, намалява. Като се има предвид намалено предлагане, когато търсенето се увеличава или остава същото, цената на активите се увеличава.

Как да търгувате за биткойн наполовина

Ще достигне ли цената на BTC още един рекорд за всички времена? Този въпрос предизвика дебати сред крипто общността, особено след неотдавнашния спад на крипто и глобалния икономически пазар, причинен от глобалната пандемия. Ако не сте сигурни дали е подходящият момент за закупуване на биткойн, можете да опитате търговия с фючърси или опции, което не изисква задържане на актива. Можете да печелите, като спекулирате с промяната на цената на биткойн.

В търговия с фючърси, ако очаквате увеличение на цената на биткойн, можете да влезете в дълга позиция. Ако очаквате спад в цената на биткойн, можете да въведете къса позиция. Осигуряваме до 100 пъти лост, за да умножите и вашите печалби.

Можете също да помислите търговия с опции, популярен инструмент за хеджиране и арбитраж за професионални търговци. Когато очаквате, че цената на биткойн ще се повиши, купете опция кол. Напротив, ако очаквате цената да падне, купете опция пут. Ако се чувствате малко объркани, нашите Откриване на опции страницата ви води през различни стратегии за търговия с опции, които отговарят на вашите нужди и предпочитания към риска.

Още предстоящи събития наполовина

2020 е година на криптополовина, освен BTC през март, предстоят още събития за криптополовина, включително Bitcoin Cash (BCH) през април, Dash (DASH) през май, Zcoin (XZC) през септември и Zcash (ZEC) през октомври.

Нямаме търпение да видим как ще се разиграят всички тези събития и се надяваме, че това ще бъде плодородна година за всички вас. Междувременно ни кажете вашите мисли по тази тема и оставете вашите коментари в туита по-долу!

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner