Скрити скъпоценни камъни на криптовалута # 5 – Perlin (PERL)

Скрити скъпоценни камъни на криптовалута # 5 – Perlin (PERL)

Perlin се превърна в един от най-обсъжданите проекти в крипто в последно време. Дискусиите се разгорещяват още повече, тъй като се очаква дългоочакваното пускане на монетата завършете своята ICO и стартирайте.

ог индекс изображение

Източник: https://www.perlin.net/

И така, какво изобщо е Перлин? Според наскоро качените Бяла хартия на уебсайта си Perlin Network е базирана на DAG разпределена книга, изградена върху консенсусния протокол на Avalanche – механизъм, който осигурява висока мащабируемост и производителност. В допълнение, проектът Perlin се фокусира върху изграждането на ненадеждна изчислителна среда, независима от контролирана от субекта автономна система.

Подробности за проекта

Мрежата Perlin е разпределена изчислителна платформа, изградена върху новия протокол DAG, който използва протокол, устойчив на византийски дефекти, базиран на метастабилен механизъм. Perlin също така включва разпределен изчислителен слой, наречен мрежа Perlin, който ще служи като пазар за изчислителни ресурси между доставчици и клиенти.

Мрежата се възползва от недостатъчно използваните изчислителни ресурси на своите потребители. Мрежата ще получи достъп до изчислителната мощност на празен ход на мобилни телефони, компютри и игрови конзоли и ще определи количествено ресурсите, достъпни за всеки участник, чрез криптографска хеш функция.

Целта е да направим суперкомпютрите жизнеспособни; като същевременно позволява на потребителите да краудсорсират своите технологии с цел печалба.

Какво се опитва да реши Перлин?

1. Мащабируемост

Понастоящем блокчейн транзакциите са бавни и скъпи. Повечето блокчейн мрежи не са в състояние да се справят с повишените пазарни изисквания. Средно популярните блокчейн платформи като Bitcoin и Ethereum могат да обработват приблизително десет транзакции в секунда. За разлика от тях, традиционните платформи за разплащане като Visa в момента обработват средно до 8 000 транзакции в секунда. Както можете да видите, блокчейните имат по-ниски скорости на транзакции от основните мрежи за плащания.

tps графика

Източник: https://www.perlin.net/

Perlin е един от новите блокчейн проекти, търсещи решение на този проблем. Той работи за осигуряване на мащабируема инфраструктура, така че блокчейн платформите да могат да станат основни след няколко години. След като това бъде постигнато, хората не само могат да използват блокчейн за финансови транзакции, но също така могат да изграждат мащабируеми и сигурни dApps върху тях.


2. Облачни изчисления

Излишно е да казвам, че има нарастваща нужда от изчислителна мощ. Изчислителната мощност е основата за всички наши съвременни дейности. Това е важна полезност, която е жизненоважна в ежедневния ни живот. Образователният сектор, здравната индустрия, социалното взаимодействие, развлеченията, новите медии и фондовия пазар са трансформирани от компютрите.

С пазара на облачни изчисления, доминиран от шепа дигитални конгломерати като Google и Microsoft, закупуването на услугите на тези компании стана скъпо. Perlin се стреми да предложи решение на този проблем, като изгради децентрализиран облачен пазар. Както споменахме по-горе, той използва неизползваната изчислителна мощ на устройствата по целия свят – свързани заедно от блокчейн мрежа.

Пазарът на облачни изчисления на Perlin е насочен към малки предприятия, стартиращи компании, независими разработчици и изследователи, наред с други.

Снимка на екрана 5 1

Източник: https://www.perlin.net/

Тримата участници

Миньори: Ролята на миньорите е да доставят изчислителна мощност. Те регистрират своите неизползвани изчислителни ресурси в мрежата. Майньорите получават възнаграждение въз основа на това колко време отдават под наем компютърната си мощност.

Клиенти: Клиентите са или обикновени хора, или компании, които искат да закупят изчислителни ресурси от миньори.

Валидатори: Това са възли. Те стигат до консенсус и валидират транзакциите между майнери и клиенти. На валидаторите се изплаща малък процент от таксите за транзакции въз основа на това какво и колко те валидират и излъчват.

Екип

Дорджи Сън (ръководител на проекта)

Sun е сериен предприемач, който привлече международно внимание след създаването на въглеродна защита, социално предприятие, което се занимава с транзакции с въглеродни кредити и се ангажира да защитава големи области от тропическите гори. Неговият предприемачески успех има дълга история, тъй като той продава четири от компаниите, които основава. Той е и консултант в Сантимент, Републикански протокол, и Локи.

Кента Ивасаки (главен технологичен директор)

Iwasaki има богат опит в разпределени системи и машинно обучение. Преди да се присъедини към Перлин, Кента е работила като изследовател на изкуствен интелект Naver Corp. и беше роботизиран инженер в DJI. Освен това е основател и главен изпълнителен директор на Дранитикс, която разработва система за онлайн маркетинг, оптимизирана чрез анализ в реално време и машинно обучение.

Мирза Удине (развитие на бизнеса)

Мирза е рисков капиталист, образован в Харвардския университет и специалист по технологии. Работил е като редактор в LinkedIn и Citi Investment Bankers. В пространството на блокчейн той е консултант за EdenChain и OneLedger.

Екипът на Palin включва и други талантливи разработчици като Jack Li, Joanne Huynh, Darren Toh, Heyang Zhou, Anup Malani, Trung Nguyen, Doug и Ajay Prakash.

Обобщение на проект

Предимства:

1. Perlin е разпределена изчислителна платформа, базирана на DAG и приема консенсусен метод, наречен лавинен консенсус. Този механизъм за консенсус на Avalanche е проектиран да предлага висока мащабируемост и бързи транзакции. Първоначалните резултати от теста показват 1600+ TPS на 2000 възела, според коинтелеграма уебсайт.

2. Мрежата Perlin има достъп до недостатъчно използвана изчислителна мощност, за да определи количествено ресурсите, достъпни за всеки участник.

3. Ниската цена на мрежата Perlin позволява на стартиращи компании, изследователи и други малки предприятия да използват изчислителна мощ.

4. Рейтинговата агенция Крипто брифинг даде на Perlin висок резултат от 9,6 (от 10), който е подобен на този, получен от Ethereum.

Недостатъци:

1. Няма публикувани конкретни разписания и подробности за символите.

2. Друга информация за членовете на екипа и инвеститорите не е разкрита. Тук има много мистерии, които някои инвеститори пренебрегват, след като видят позитивния ранен шум.

Финални мисли

Perlin е бил хипнотизиран от няколко институции, включително FBG, инвестиционни институции като Bitmain, най-големият миньор в света и F2Pool, Най-големият минен басейн в Китай.

В бъдеще целта на Perlin е да привлече повече нови потребители в икономиката на криптовалутите и да им позволи да свържат своите устройства към мрежата на Perlin и да спечелят PERL. Perlin също така преразпределя приходите и приобщаването на страните с по-ниски доходи на глава от населението, като същевременно отключва празните, неизползвани ресурси на изчислителния капацитет.

И все пак няма достатъчно информация за Perlin и специфичните технически подробности са трудни за проверка. Въпреки това, въз основа на това, което знаем, този проект има много потенциал и не е чудно, че е получил много внимание в последно време.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map