Прогноза за цените на IOTA 2021 – бичи тенденции и експерти

(Актуализирано на 13 февруари 2021 г.) IOTA е разработена от немски екип и е създадена в подкрепа на революцията в Интернет на нещата (IoT), използвайки иновативна блокчейн система, наречена „заплитане“. Създаден е за подобряване на комуникациите, транзакциите и плащанията между машините (т.е. M2M взаимодействие).

Като се има предвид скоростта, с която изкуственият интелект придобива глобално възприемане, IOTA е и изпревари времето си, когато беше създадена. Част от уникалните характеристики на IOTA е, че това е един от малкото алткойни, които не могат да бъдат добивани, няма блокове и няма вериги. Той идва с безкрайна мащабируемост и много бързи времена на транзакции, което му дава предимство пред Bitcoin blockchain, например.

Купете IOTA на Binance днес!

И все пак IOTA е държана на същите капризи като останалите крипто пазари; голям размах през 2017 г. и началото на 2018 г. и след това голям спад надолу през последните четири месеца. Екипът продължава да добавя партньори и да използва случаи, които правят IOTA популярно заглавие на нашия сайт и други. И има много бичи технолози, които виждат технологиите на IOTA като по-добри от много други на пазара.

В момента IOTA е на 21 място в крипто класациите с пазарна капитализация от над 800 милиона долара. В момента неговата криптовалута се търгува на $ 0,29 след 12% промяна през последните 24 часа.

И все пак, за да може цената на IOTA наистина да се възстанови до върховете си през 2018 г. – там, където започна около 3,61 долара, е необходимо повече време. Партньорствата трябва да се обединят, а самата верига трябва да покаже своята лекота и скорост чрез милиони транзакции.

Тъй като IOTA все още е обвързана с биткойн и партньорствата в техния нововъзникващ етап, цената на IOTA вероятно няма да се повиши сама през 2019 г. След тази година тя може да направи вид промени в света на логистиката и IoT процесите, които претендира да бъде в състояние да направи. Но това гледа надолу по пътя.

Становище на експертите за това защо IOTA ще се повиши

През 2017 г. почти всички цифрови валути, включително IOTA, отбелязаха значителни печалби за кратък период. Например IOTA осигури 12500% възвръщаемост на инвестицията за по-малко от шест месеца. Въпросът, който сега е в съзнанието на всички, е какво има бъдещето за цената на IOTA. Нека разгледаме какво казват експертите относно бъдещата цена на монетата, за да отговорим на този въпрос. 

Има няколко експерти от бранша чиито мнения могат да окажат значително влияние върху цената на криптовалутите. Един от тези експерти в индустрията е Джон Макафи, който е дал няколко мнения за много криптовалути. Чрез туит MacAfee заяви, че IOTA ще преживее растеж, но това ще бъде бавно, с около 10% увеличение всяка година. Въпреки че това може да изглежда като оскъдна цифра, все пак показва, че цената на монетата ще продължи да расте. 

WalletInvestor очаква цената на IOTA да се увеличи до 0,446 долара през 2020 г., а след пет години цената може да бъде 2,232 долара.

TradingBeasts очаква цената на MIOTA да се промени леко през 2020 г., успявайки да достигне връх от $ 0,4347959. През следващите години обаче цената ще расте постепенно и до края на 2022 г. може да достигне връх от 0,625 долара.

Тим Фалк, експерт писател за Finder.com, заяви, че Интернет на нещата е показал потенциал за огромен растеж в бъдеще. Например, Google придоби Nest, компания за автоматизация на смарт телефони, за 3,2 милиарда долара през 2014 г. Това придобиване показва, че Google очаква индустрията на IoT да процъфтява скоро и тъй като IOTA е базирана на тази технология, може да преживее по-голямо приемане, което да доведе до увеличение на цената на монетата. 

Освен това социалната крипто платформа smartereum.com прогнозира, че MIOTA скоро ще достигне 5 долара. Според този източник прогнозата се основава на фактори като силата на екипа на разработчиците, техническите перспективи и непрекъснатото развитие. Като такава, цената на монетата ще продължи да расте. 

Няколко пъти сме виждали как IOTA успява да скочи стремително само за няколко часа. Това показва, че има голям потенциал за тази виртуална валута в бъдеще. Например, IOTA успя да се изкачи с над 15% с Tezos (XTZ) само преди няколко месеца. Един от основните въпроси, които общността прави, е дали ще бъде възможно IOTA да премине към $ 55 на монета. 


Купете IOTA на Binance днес!

Други фактори, движещи цената на IOTA включват;

Digital CarPass ще бъде пуснат на пазара през първото тримесечие на 2019 г.

Първият работещ продукт от сътрудничеството между IOTA и Volkswagen ще бъде пуснат до юни тази година за обществено ползване. Digital CarPass е практическо приложение на технологията IOTA за телематични данни на автомобила.

Новият продукт ще позволи на превозното средство да разкаже своята история като къде е отишло и как е било обработено. Също така, той ще предложи история на пробега, защитена от фалшифициране, и ще предпази от измами с километри в случай на автомобили втора употреба. Казано по-просто, Digital CarPass ще действа като справочен лист за автомобили на разпределената книга, за да гарантира, че данните, записани като пробег, са точни.

Според на Бенджамин Синрам, който е ръководител на блокчейна във Volkswagen, производителят на автомобили изследва технологията на разпределената книга и криптовалутите в унисон с екипи като IOTA и Energy Web Foundation.

Той добави, че визията на Volkswagen е да се фокусира върху автономни автомобили, които ще извършват транзакции от името на своите собственици, използвайки портфейли за криптовалута.

„Искаме да дадем възможност на нашите автономни автомобили да (предоставят) услуги за вас и да плащат автономно за тези услуги със собствени пари.“

Според Sinram продуктът ще бъде пуснат на пазара преди края на първото тримесечие и като се има предвид, че това е огромно за автомобилната индустрия, можем да очакваме много позитивен шум около IOTA и той трябва да рефлектира върху цената му.

IOTA се подготвя за бичия пазар

По време на мечи периоди крипто експертите съветват проектите да изграждат необходимата инфраструктура, за да направят продукта си приложим. И това правят IOTA и нейният екип.

В момента общността на IOTA работи усилено, за да стартира различни продукти. Да започна, Портфейл на Троица се използва и рекламира от ентусиасти на IOTA. Портфейлът Trinity работи за създаването на защитен портфейл за държане на монети; лесна рампа за бъдещите притежатели на инвестиции в IOTA. Това е допълнение към портфейла към вече установения метод за съхраняване на IOTA в портфейла Ledger, за който можете да намерите повече информация тук.

Вторият важен проект, който се разработва, е нов цифров идентификатор. Светът преминава към цифровизация на всичко, включително лична информация. Екипът на IOTA работи във важно решение за цифрови идентификатори, което ще използва своята технология „заплитане“. Въпреки че няма официален график за този проект, разработчиците прилагат Проверими протоколи за искания, за да подобрят своите услуги.

Captura de pantalla 2018 09 10 a las 16.08.10

ID проектът, който се разработва, е само един от няколкото проекта, които IOTA подписа с различни производители на автомобили.

Има няколко други проекта в произведенията, включващи IOTA. Например някои държави като Швеция и Холандия работят с IOTA за подобряване на различни административни процеси.

Шведската централна банка (Riksbank) например иска да пусне дигиталната версия на шведската крона. E-Krona ще се основава на IOTA и може да бъде пусната през 2019 г..

Освен това две компании в Холандия, ICTU и XURUX, инвестират в проект за проверка на правните документи в рамките на „IOTA Blockchain“.

Проекти като този засилват позицията на IOTA като един от най-„практичните“ и „приложими“ крипто активи. Технологията му е показала потенциални ползи за тези различни сектори и мечият пазар не спира IOTA да създава стойност.

ENGIE Lab

В друг скорошен ход, който си струва да се спомене, ENGIE Lab Crigen си партнира с фондация IOTA. Двете компании ще работят върху базирана на блокчейн интелигентна енергийна екосистема. В партньорството ENGIE ще използва своите компютърни и изкуствени науки, за да подобри заплитането на IOTA. Според an официален блог пост, екипът ще се учи един от друг чрез експерименти.

Постът на блога на IOTA разкри още, че двете фирми са подписали споразумение за сключване на споразумение за сътрудничество помежду им. Те ще инициират интелигентни енергийни системи, изработени от два основни инструмента. Първият, за управление на базирана на сървъра блокчейн инфраструктура и създаване на облачни базови системи. Другият фокус е върху подобряването на интелигентните договори.

Според съобщението, компанията е насочена предимно към азиатския пазар и възнамерява да въведе услугите преди следващата година. ENGIE ще разшири допълнително своите услуги в Южна Европа преди май 2019 г. Докато съобщаваше, Ив Льо Гелард, вицепрезидент на ENGIEs, изрази своето възхищение, като каза, че:

„Радваме се, че сме част от тази програма, която ще даде възможност на много участници да получат достъп до технологията блокчейн. Това е идеален пример да покажем как ENGIE преобразува цифрово обществото “

В съобщението, Филип Калвес, ръководител на лабораторни изследвания, коментира, че:

„Повечето доказателства за концепция и дейности вече са инициирани в лабораторията и затова очакваме да си сътрудничим с по-големи международни проекти. Партньорството ще освети повече хора за предимствата от използването на иновативни DLT технологии. “

Струва си да се отбележи, че IOTA си партнира и с Audi, един от най-големите производители на автомобили в целия свят.

Анализ на прогнозата за цените на IOTA (MIOTA) TradingView, актуализиран на 13 февруари 2021 г.

IOTA / USDT вече е стартирала фаза D и SOS е IN. от Mizo_Mizo На TradingView.com

IOTA успя да постигне 100% печалба през последните седмици. Сега може да е възможно IOTA да започне коригираща вълна, която може да тласне цената с 30% до 50% надолу. Въпреки че това не е потвърдено, анализаторът вярва, че това може да се случи. В допълнение към това в диаграмата беше показано предупреждение „SOS“, което показва, че може да е подходящ момент за продажба, а не за навлизане на пазара. 

Следващото ниво на поддръжка в момента е 0,56 USDT и цифровият актив в крайна сметка може да премине към тези нива. Независимо от това, крипто пазарът остава възходящ и все още може да не видим местен връх за него.

IOTAUSDT от Trader_OMS На TradingView.com

За криптовалутата IOTA, търговецът в TradingView показва различни нива на подкрепа и съпротива за тази виртуална валута в 4-часовата диаграма. Виждаме, че най-близкото ниво на поддръжка е 0.3909 USDT за монета. Междувременно най-близката цена на съпротива е 0,4185 USDT. 

Ако IOTA е в състояние да пробие това ниво на съпротива, то лесно може да премине до 0.457 USDT за монета. Ако вместо това разбие това ниво на поддръжка, следващото ще бъде 0,38 USDT или MA 223, който сега се движи по-високо. MA 34 току-що е преминал MA 89 надолу и това може да продължи, ако нивата на подкрепа не могат да поддържат цената на IOTA.

IOTUSDT прави почивка за това … от thedailychartist На TradingView.com

Както показва анализаторът на IOTA, на 3-дневния период има формиране на обратен модел на глава и рамене. Както виждаме на графиката, IOTA се опитва да пробие много важно ниво на съпротива, което е валутата, разположена на 0.4388 USDT.

Пробивът над това ниво може да бъде много положителен за тази виртуална валута. Всъщност това може да е следващият бичи ход за IOTA. Всичко ще зависи от това как свещта се затваря и възможностите, които трябва да остане над това ниво. Ако това се случи, многогодишното ниво на съпротива ще бъде напълно нарушено, което ще позволи на IOTA да започне да се движи по-нагоре на следващия бичи пазар.

IOTAUSDT от синаосиванд На TradingView.com

За двойката за търговия IOTA USDT анализаторът вижда, че има много силно ниво на дългосрочна поддръжка от около $ 0,2259 на монета. Това може да има много положителен ефект в подкрепа на цената на този цифров актив. Освен това има и възходяща линия на тенденция, която може да тласне цената на виртуалната валута през следващите месеци. 

Дългосрочният анализ на този търговец насочва IOTA към най-високата цена, регистрирана от бичия пазар през 2017/2018. Виртуалната валута може да достигне $ 0,5954 в средата на 2021 година. Освен това може да е възможно тази монета да се премести на 0,54 долара.

IOTAUSDT от hakem_30 На TradingView.com

IOTA може да се движи към 0,35 USDT в близко бъдеще. Виртуалната валута може да се движи към 0,39 USDT и да се движи по-високо до 0,4675 и да достигне 0,5910, ако пазарът продължи да се движи нагоре. Освен това те също представляват нивата на Фибоначи. 

Анализаторът смята, че този анализ няма да работи, ако цифровата валута падне под 0,2980 USDT. Това би тласнало IOTA до нива между 0,25 USDT и 0,28 USDT. Разбира се, целият пазар на криптовалути ще играе важна роля за разширяването на пазара на алткойни. Ако BTC се движи по-високо, тогава може да последва IOTA.

Купете IOTA на Binance днес!

Научете повече

Научете как можете да закупите MIOTA на Binance с информация в нашето ръководство, както и такава за това как да съхранявате MIOTA на Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map