Прогноза за цената на Ethereum – Защо експертите вярват, че ще нарасне

Ethereum е втората по големина криптовалута и стартира през 2015 г. от руско-канадския разработчик Vitalik Buterin. Блокчейн протоколът на монетата позволява на хора от цял ​​свят да изпращат и получават средства, без да са необходими трети страни. 

Въпреки това, за разлика от Биткойн, блокчейнът на Ethereum прави не само финансови транзакции. Блокчейнът е домакин на технологията за интелигентни договори, която позволява на хората да сключват споразумение, без да е необходима трета страна. 

Интелигентните договори преместват средства от едно лице към друго, когато са изпълнени определени условия от споразумението. Освен това всяка транзакция в мрежата се вижда в публичната блокчейн, за да се осигури прозрачност. 

Освен това технологията може да потвърждава транзакции за около 16 секунди и да извършва 15 транзакции в секунда. Платформата обаче има планове да увеличи тази скорост. 

Цената на Ethereum достигна най-високия рекорд от 1400 долара през декември 2017 г., по същото време, когато биткойнът достигна 20 000 долара. Независимо от това, оттогава цената спадна от рекорда си досега и не е ясно кога – или дали – цената на монетата отново ще достигне тези високи висоти. 

Така че сега, след като знаете какво е Ethereum и какво може да постигне, нека обсъдим бъдещата цена на монетата и факторите, които ще повлияят на цената. 

Купете ETH на Binance днес!

Реални събития на Ethereum 

По-горе обсъдихме, че Ethereum може да обработва 15 транзакции в секунда. Независимо от това, това е предизвикателство за мрежата, тъй като тя трябва да се подобри, за да се справи с глобалното търсене. 

Например в края на 2017 г. ново децентрализирано приложение CryptoKitties обработва толкова много приложения и почти смазва. Това беше само едно приложение, така че представете случай, в който dApps стават по-популярни. 

Някои хора забелязаха това предизвикателство и започнаха да създават нови блок-вериги за интелигентни договори, които биха могли да се представят по-добре. Добър пример е NEO, който може да обработва хиляди транзакции в секунда, а има и други, които твърдят, че могат да обработват милиони транзакции в секунда. 

Екипът за разработка на Ethereum обаче вече е разпознал този проблем и е зает да работи по решение. Ако успеят успешно да мащабират мрежата, може да видим, че цената на монетата достига нови висоти. 

Предупреждение за ценови прогнози 

Смятаме, че е добра идея бързо да подчертаете някои неща, които трябва да имате предвид, преди да прочетете статия за прогнозиране на цените.

 В действителност никой не може да предскаже бъдещето на Ethereum. Докато някои хора го разбират правилно, има други, които го разбират погрешно. 


Не се гарантира, че дадена прогноза ще стане вярна поради фактори като регулации, подобрена технология, бъдещо развитие и партньорства. 

Тези фактори определят цената на монетата, така че най-добре е да прочетете тази прогноза с отворен ум. 

Експертни прогнози за цената на Ethereum

Според Стивън Нерайов, Съосновател на Ethereum, цената на монетата ще достигне големи висоти през 2019 г., тъй като капиталът за развитие е вкаран в екосистемата Ethereum. През януари миналата година, когато направи тази прогноза, цената на Ether беше над 1000 долара. Той обаче се срина от тази точка и в момента се търгува на $ 210.37. Но е лесно да се разбере защо Nerayoff е толкова бичи по отношение на цената на ETH, като се има предвид, че ключовите подобрения, насочени към мащабируемостта на мрежата, са на път. Тази година бичият пазар също е друга причина да останем положителни по отношение на цената на ETH.

Друга прогноза за цената е направена от CoinKir, сайт, който използва технически анализ на цените, за да прави прогнози за бъдещи цени. Това включва разглеждане на историческите тенденции и прогнозиране на тенденциите, които могат да се случат в бъдеще. 

Ethereum Price

Това е популярна стратегия, използвана от реалните финансови пазари. Независимо от това, тези пазари разглеждат данни от над 50 години, които липсват на пазара на криптовалути. Според този сайт обаче цената на монетата ще се справи много добре през следващата година. 

От графиката по-горе анализаторите очакват цената на Ether да бъде около $ 720 в началото на 2020 г., след което да се покачи бавно. До края на следващата година цената на монетата ще се удвои до 1 488 долара. Това е доста интересно, тъй като сайтът не очаква да достигне рекордното си ниво до ноември 2020 г.. 

Ако цената на Ethereum наистина достигне $ 1488, тогава общата пазарна капитализация ще бъде около $ 148 милиарда. Ако тази прогноза е вярна, това би означавало, че Ethereum ще се нуждае от близо 2 години, преди да е готов да тръгне на голям ценови цикъл. Това може да е вярно, имайки предвид бъдещите разработки, по които работи екипът на Ethereum. 

Други положителни експертни мнения включват Jospeh Raczynski’s, иноватор и основател на различни компании, включително JoeTechnologits.com. Рачински вярва, че цената на монетата ще достигне $ 1200 през тази година, въз основа на идеята, че през 2019 г. ще се наблюдават много развития в мрежата Ethereum, което ще има положително въздействие върху цената на Ether. 

Друга оптимистична прогноза беше направена от deVere Group, компания, която предлага финансови консултантски услуги на много различни компании по света. Найджъл Грийн, изпълнителният директор на компанията наскоро спомена, че цената на Ethereum може да скочи до 2500 долара до края на 2019 г. Грийн добави, че подобна оптимистична прогноза се дължи на все по-широкото използване на облачни изчисления и интелигентни договори заедно с появата на нови криптовалути. 

Нещо повече, Боби Юлери, онлайн анализатор на цените вярва че Ethereum ще държи 25% от целия крипто пазар, което според него ще има обща пазарна капитализация от 4,5 трилиона долара до 2020 г. Това означава, че цената на Ethereum ще достигне $ 11 000 до края на 2020 г.. 

Въпреки това, други експерти смятат, че цената на монетата няма да достигне големите висоти, които очакваме. Например A.T.Kearney, една от водещите световни консултантски компании, наскоро публикува доклад за анализ. В анализа компанията заяви, че до 2019 г. биткойнът ще доминира над други криптовалути по отношение на пазарната капитализация, което ще се отрази негативно на цената на повечето от тях. 

Друга негативна прогноза направи ръководителят на Digital Capital Management Тим Енекинг, който заяви, че увеличението на цените на Ethereum е малко вероятно, тъй като няма причина за същото. Като такъв той заключи, че 2019 може да е обещаваща за други цифрови валути, но не и за Ethereum. Съдейки по това, което видяхме досега, той може да греши.

Какво да направя от горните прогнози за цените на Ethereum  

От горния анализ става ясно, че прогнозата за цените на Ethereum е по-скоро положителна. Въпреки предизвикателствата пред платформата и постоянно променящата се криптовалутна среда, повечето експерти вярват, че цената на монетата ще достигне по-големи височини в близко бъдеще. Тези прогнози могат да се сбъднат, предвид бъдещото развитие, което очакваме в блокчейн Ethereum, както и масовото приемане по целия свят. Независимо от това, предстои да видим дали цената на Ethereum ще се повиши според очакванията. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map