Прогноза за цената на Ethereum – Може ли Ethereum да разбие $ 1400 през 2021 г.? ETH Прогноза за цените

(Актуализирано на 14 февруари 2021 г.)Ethereum ще достигне половин десетилетие през идния юли от старта си и ако всичко върви добре, ще започне прехода си към ETH 2.0, който ще реши проблемите с мащабируемостта. Това ще бъде доста забележително за платформата, която донесе интелигентни договори и дапс към блокчейна. Напредъкът в неговото развитие ще събере огромната му общност и това ще има положителен ефект върху цената му, която е с недостатъчен резултат през последните две години. Засега виждаме доказателства за положителен импулс през 2020 г., тъй като няколко фактора предизвикват стимулиране на цената на ETH.

В тази прогноза за цените на Ethereum ще анализираме най-новите новини и разработки, ценовата история и развитието през последните две години и диаграмите на TradingView, докато се опитваме да разберем защо цената на Ethereum е вероятно да пробие 300 долара до края на година. Също така, ще включим някои експертни прогнози защо това е бича година за ETH.

Купете Ethereum на Binance днес!

Забележителни новини за Ethereum & Планове за 2021 г. и по-горе

Vitalik споделя своята визия за развитие на ETH 2.0 

В туит, направен миналия месец, Виталик Бутерин сподели своята визия и лична пътна карта за развитие на ETH 2.0. Туитът обхваща следващите пет до десет години от развитието на проекта. 

Съоснователят на Ethereum подчерта, че изследванията и развитието ще продължат въпреки последните предизвикателства. Според него, напредвайки, трябва да има по-малко страх от сложност с актуализацията на системата, тъй като предстоящите промени трябва да се отнасят до предишни проблеми. 

В туит той отбеляза:

Подходът „Квадратичното заличаване като край на историята“ гарантира, че няма да е необходимо по-нататъшно надграждане, толкова голямо, колкото eth1 -> ет2 един; по-скоро от eth2 нататък нещата ще станат много по-големи. “

Размишлявайки върху последните две години от развитието на Etherum, той добави, че:

„Като цяло, през последните ~ 2 години се наблюдава солидна промяна от изследванията на„ синьото небе “, опитващи се да разберат какво е възможно, към конкретни изследвания и разработки, опитващи се да оптимизират конкретни примитиви, за които знаем, че са изпълними и да ги приложат . “

По-рано миналия месец Виталик в разговор с публикация за крипто медии отбеляза, че основната цел на Ethereum за годината е да стартира Фаза 0 от ETH 2.0. след това ETH 2.0 ще започне като независима мрежа за доказателство за залог. 

Коментарите на Vitalik за напредъка дойдоха само месец след като Джъстин Дрейк, изследовател на Ethereum 2.0, информира обществеността чрез Reddit, че планира да надгради мрежата на нейната „пета годишнина, 30 юли 2020 г.“ Уверението от Vitalik и разработчиците помогна Цената на ETH, тъй като монетата е с 31% по-висока от началото на годината. 

Според Шаран Наир, главен бизнес директор в CoinSwithch.co и CRUXPay, „Инвеститорите вероятно са се възползвали от обещанието за ETH 2.0, за което се казва, че значително мащабира блокчейна Ethereum“. Също така, някои инвеститори може да са взели монети за залагане след надстройката на протокола. “

Ethereum Price получава тласък от растежа на DeFi

Данни от DefiPulse показва, че пространството на децентрализираното финансиране (DeFi) се е взривило през 2019 г. Общата заключена стойност (TVL) в протоколите се е увеличила от 320 милиона на над 670 милиона долара. 

Предвиждане на цената на Ethereum

А на 15 февруари TVL се повиши до рекордно висок размер от 1,219 млрд. Долара. Според Nair, „цифрите ни казват, че инвеститорите виждат DeFi наистина разрушителен и вярват, че може да замени традиционните финанси, което води до увеличено натрупване на етер“.

MakerDAO, платформа за кредитиране, в момента е най-големият проект на DeFi с 49,81% доминация. Повечето от популярните проекти в списъка се основават на блокчейна на Ethereum и това обяснява защо сме свидетели на нарастването на цената на ETH заедно с тази на DeFi. 

Също така броят на етерите, заключени в DeFi, се е увеличил от 1,912 милиона на 2,921 милиона между 1 януари 2019 г. и 31 декември 2019 г. Броят им нарасна допълнително до максимум от 3,192 милиона на 29,2020, преди да спадне до 2,71 милиона тази седмица.

Ethereum (ETH) 2018-2020 Исторически анализ на цените 

Графики на Ethereum 2018 – 2020 coinmarketcap.com

В началото на 2018 г. Ethereum достигна своя връх в цената, достигайки най-високия си рекорд на 14 януари от 1400 долара. Това обаче е толкова добро, колкото е постигнато, тъй като се наблюдава постоянен спад с висока волатилност на цените през годината. До 5 април 2018 г. цената падна до 370 долара, преди да се удвои до 790 долара до 5 май същия период. Но това би било последният път, когато цената на ETH ще достигне такива върхове като постоянен спад, при който монетата завършва годината на ниво от $ 137. (Изчислете%)

2019 беше по-последователна година за Ethereum, въпреки че имаше колебания на цените, което е често срещано в крипто; те бяха съвсем минимални. Цената успя да задържи между 130 и 300 долара през цялата година, като пикът от 332 долара беше постигнат на 27 юни 2019 г..

2020 г. започна на ниво от $ 130 и имаше постоянен подем в цената, завършил до пика на годината до момента от $ 280 на 15 февруари. Цената се задържаше над $ 200 в продължение на почти месец, преди да отпадне от зоната на 11 март. е записан на 12 март, като цената спада от 194 до 135 долара (изчислете%). Оттогава цената се задържа в диапазона от 130 до 170 долара.

С периода Ethereum загуби и си върна втората позиция по пазарна капитализация от XRP. 

Популярност на Ethereum 2019 спрямо популярността на Ethereum 2020 

Интерес към Ethereum от 2019 Google Trends

Разглеждайки тенденциите на Google, виждаме, че Ethereum изпитва пиков интерес през 2019 г. между май и юли. Имаше скок на интереса между 5 – 11 май, 9-15 юни, а най-голям интерес бе регистриран 30 юни – 6 юли. Лихвата съвпада с ценовия връх за годината преди рязък спад на интереса на 21-27 юли.

Предвиждане на цената на EthereumИнтерес към Ethereum по региони

Оттогава лихвата поддържа равномерно ниво до 26-1 февруари, ще достигне връх между 9-15 февруари, точно когато видяхме, че Ethereum записва най-високата си цена за годината.

Разглеждайки цифрите, става ясно, че тази година има по-голям интерес към Ethereum в сравнение с миналата година в същия период от време.

Ethereum 2019 Ценова еволюция 

Развитие на цените на Ethereum 2019 coinmarketcap.com

Цената на Ethereum беше по-малко волатилна през 2019 г. в сравнение с предходната година. Той успя да запази диапазона от 100 до 330 долара през цялата година. ETH започна годината от $ 140, преди да падне до $ 104 на 7 февруари, което бе най-ниската оценка на цената. Оттам имаше постоянен ръст, съчетан с минимални намаления, достигащи кулминация до пик от $ 336 на 27 юни. Но това е толкова високо, колкото достигна за ETH през 2019 г. Оттогава имаше постоянен спад до зоната от $ 200, където се задържа няколко седмици преди да падне под $ 190 до 15 август. Цената ще преразгледа временно територията от $ 200 между 20 септември – 24 септември, преди рязко да падне до зоната от $ 160. След това имаше незначителни увеличения и намаления с ETH, приключващ годината на $ 132

Прогнози за цените на Ethereum TradingView Анализ актуализиран на 14 февруари 2021 г.

ETHUSDT | Ежедневно S / R | Мечи ретест | .382 Фибоначи | Ценово действие от AzizKhanZamani На TradingView.com

За Ethereum, една от най-големите криптовалути на пазара, виждаме, че е имало импулсивно ценово действие. Анализаторът обаче смята, че е имало мечи изпитания. Нещо повече, той показва, че дневният S / R е текущата цел и отскачането също е много вероятно. 

Други показатели като MA и POC S / R се търгуват неутрално и би било възможно мечките да поемат контрола над този регион. Според анализатора е възможно да се създаде шорт с определен риск. Това обаче със сигурност не е инвестиционен съвет. 

Възможните нива на корекция включват $ 1,637, $ 1,682 и $ 1,717.

Възходящ триъгълник на Ethereum от thomasstrootman212 На TradingView.com

За двойката за търговия ETH / USDT виждаме, че виртуалната валута е намерила силно ниво на съпротива на около 1395 долара за монета. Ако обаче цената е в състояние да пробие това ниво на съпротива, може да е възможно тя да се придвижи към $ 2 063 ETH за монета. 

Това със сигурност може да е възможно за виртуалната валута, която през последния месец се е увеличила. Както обяснява анализаторът на TradingView, силно зависи от това как ще се държи Биткойн през следващите дни, за да разбере как се развива Ethereum. Той заяви, че търговците трябва винаги да следят BTC, ако целта е да търгуват модела, показан на диаграмата.

ETH бичи или мечи &# x1f914;&# x1f914;&# x1f440;&# x1f440; от Th57Trader На TradingView.com

За Ethereum (ETH / USDT) анализаторът показва, че ETH варира между $ 1,230 и $ 1,180. Ако цената е в състояние да пробие линията на тренда, тогава можем да видим областта за поддръжка номер 1 на около 950 USDT и 1000 USDT. Основната подкрепа е също във втората област близо до 850 USDT и 900 USDT за ETH. 

Ако в крайна сметка това не се случи (цифровата валута също може да се движи по-високо), следващата цел за анализатора е 1,298 USDT за монета. Това може да позволи на ETH да се приближи още повече до рекорда си за всички времена и в крайна сметка да го надмине през следващите месеци.

ЕТРЕЙ (ETHUSDT) ЕЖЕДНЕВНО ДЪЛГО&КРАТКИ ТЪРГОВСКИ НАСТРОЙКИ 2021/01/03 от cryptotrader2019 На TradingView.com

За ETH / USDT анализаторът вижда цената на ETH да се движи към $ 787 в близко бъдеще. Това беше силна линия на съпротива през последните седмици. Това вече може да се превърне в подкрепа и да помогне на ETH да продължи да се движи нагоре. 

Освен това, ако цифровият актив падне под линията на съпротива на $ 787, може да е възможно той да тества отново ценовото ниво от $ 760. Въпреки това нещата не са толкова ясни. Пазарът се движи много бързо нагоре и може да се наложи корекция. В момента анализаторът смята, че няма значителни модели на диаграми. Друга област на интерес може да бъде тази, близка до 200MA.

ETH продължава да се движи нагоре с възходящ триъгълник от TuTrieuTrading На TradingView.com

Анализаторът показва, че Ethereum (ETH) намира съпротива в 1-часовата графика на около 676 USDT за монета. Цифровата валута обаче е във възходящ триъгълник, което й позволи да продължи с възходящата си тенденция през последната седмица. 

Освен това има и ниво на поддръжка, разположено на 640 USDT за ETH. Това може да е линията, която ще позволи на ETH да поддържа текущите ценови нива. Възходящият триъгълник не може да се счупи нагоре три пъти. Ако е в състояние да го разбие, ETH ще премине директно към $ 700 и дори повече. Според анализатора в по-голямата времева рамка има силна съпротива около 800 долара.

Експертни прогнози за цените на Ethereum 

Coinswitch вярва, че 2020 ще бъде забележителна година за Ethereum и останалата част от крипто пазара. Цената може да достигне до $ 1600 до края на годината, тъй като SeeDaps преживява масово приемане през годината. 

Според Trading Beasts те очакват ETH да достигне $ 900 до края на 2020 г., със средно $ 650.

CoinKir, сайт за крипто прогнозиране, вярва, че Ethereum може да преразгледа най-високия си рекорд от 1400 долара до края на 2020 г. Независимо от това, през 2020 г. той може да бъде близо до 450 долара. 

Брайън Шустър, основателят на Ark Capital LLC, е доста бичи по отношение на цената на ETH в дългосрочен план. Той вижда, че монетата достига пет хиляди долара за пет години, като се има предвид, че криптото ще замени златото.

TieuLong FX, търговец на валута, смята, че Ethereum може да достигне $ 1365 до края на годината.

Според PriReis, уважаван анализатор на търговския изглед, Ethereum може да завърши годината на $ 320, което е съвсем реалистично. 

Преминавайки от реалистична към по-нереалистична прогноза, имаме Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, който вярва, че Ethereum може да завърши годината на 2500 долара. Той вижда нарастващото използване на интелигентни договори, повишеното търсене на криптовалути и децентрализацията на облачните изчисления като основни двигатели на цената.

Често задавани въпроси за Ethereum (ЧЗВ)

Кой е създал Ethereum?

Vitalik Buterin създава Ethereum заедно с Anthony Di Iorio, Mihai Alisie и Charles Hoskinson. По-късно д-р Гавин Ууд и Джоузеф Любин бяха добавени към екипа от разработчици.

Кога беше стартиран Ethereum? 

Бялата книга на Ethereum беше пусната през 2013 г. и описва нов протокол с отворен код, предназначен за създаване на децентрализирани приложения. През юли 2014 г. се проведе тълпа, където бяха продадени 60 милиона токена. Платформата стартира година по-късно на 30 юли 2015 г..

Децентрализиран ли е Ethereum?

Ethereum е децентрализирана платформа за разпределени изчисления с отворен код, която позволява създаването на децентрализирани приложения, известни още като dapps и интелигентни договори.

Доказателство ли е за Ethereum? 

От април 2020 г. Ethereum използва консенсус за доказателство за работа (PoW), въпреки че на 30 юли 2020 г. ще стартира първата фаза на преход на мрежата към доказателство за залог (PoS).

Етериум добра инвестиция ли е?

Има причина Ethereum да е втората по големина валута по пазарна капитализация. С подобрения на мащабируемостта по пътя и нарастването на пространството DeFi, можем уверено да очакваме цената на ETH да расте в бъдеще; по този начин би било разумно да вложите парите си за този проект.

Ще се покачи ли Ethereum? 

Да, очаквайте стойността на ETH да се повиши през 2020 г. и следващите години въз основа на многото вълнуващи събития, които се случват и докато криптовалутите придобиват масова популярност.

Къде да купя Ethereum?

Има много начини за закупуване на Ethereum, включително използване на дебитна или кредитна карта на крипто борси като Coinbase, Coinmama, Bitpanda и CEX.io. Можете също така да закупите ETH с помощта на банкова сметка или да прехвърлите на Coinbase, Bitpanda, Kraken, Gemini, Bitstamp и CEX.io. Има възможност да закупите Ethereum с помощта на биткойн или да обмените BTC за ETH на борси като Binance, Changelly и Coinbase Pro. 

Няма лесен начин да закупите Ethereum с помощта на PayPal, но можете да закупите Bitcoin с помощта на PayPal на платформи като LocalBitcoins и да ги замените за ETH.

Купете Ethereum на децентрализирани борси на Ethereum, като разменяте монети и токени ERC20. Някои от най-децентрализираните борси за ETH включват ForkDelta, ERC dEX, IDEX и RadarRelay.

Въпреки това, не забравяйте, преди да започнете да купувате Ethereum, имате нужда от добро и безопасно място за съхранение на вашите монети. Следователно не би навредило да се хванете за хардуерен портфейл като Ledger Nano X, Trezor T и Ledger Nano S.

Купете Ethereum на Binance днес!

Мъртъв ли е Ethereum?

Не, Ethereum се справя доста добре сега, когато ETH 2.0 е на път. Проектът ще се подобрява само с времето.

По-добър ли е Ethereum от биткойн? 

Това не е лесен въпрос за отговор, тъй като и двете са прекрасни технологии. Освен подкрепата за транзакции, Ethereum поддържа интелигентни договори и създаването на децентрализирани приложения (dapps).

Ще се провали ли Ethereum? 

Като се има предвид размерът на разработката и поддръжката, възможността Ethereum да се провали е почти нула. Няма причина този проект да не може да продължи в обозримо бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner