Прогноза за цената на биткойн – Може ли биткойн да разбие 50 000 долара през 2021 г.? Прогноза за цените на BTC

(Актуализирано на 14 февруари, 2021) Обявен за най-добре представящия се актив за десетилетието, Биткойн е изминал дълъг път само за няколко години. Въпреки че пандемията на коронавируса привлича вниманието в световен мащаб, биткойнът все още предизвиква интерес по целия свят, особено със събитието наполовина на хоризонта.

Търгувайки на около 7 200 долара към момента на писане, той отчете над 9 000 000% печалби от юли 2010 г. През същия период S&Р просто се е утроил. Златото е само с 25%, а някои от най-добре представящите се акции на Russell 3000 са се увеличили само с около 3000%, което бледнее в сравнение с последното чудо на финансовия свят.

В тази статия ще разгледаме всички най-нови новини и планове за биткойн, които вероятно ще увеличат цената му над 50 000 долара. Също така ще анализираме интереса към монетата и нейните минали показатели, съчетани с анализ на диаграми и експертни прогнози, за да видим дали тази цел е възможна за BTC през 2021 г..

Купете биткойн на Binance днес

Забележителни биткойн новини & Планове за 2021г 

Инвеститорите може да натрупват биткойн, докато очакват наполовина

Прогноза за цената на биткойн

Според Glassnode, блокчейн разузнавателна фирма, на 14 април 2020 г. седемдневната плъзгаща се средна от общия брой BTC, държани в адреси за обмен, е спаднала до 2 214 365. Средната стойност е спаднала с почти 8% от максимума от 2 404 786, регистриран на 17 януари 2020 г..

Фирмата смята, че намаляването на валутните баланси предполага, че има преминаване към дългосрочни стратегии за задържане. Оказва се, че инвеститорите обикновено изтеглят монети от борсите и ги държат в лични портфейли, когато очакват цената да се повиши. И обратно, те са склонни да преместват монетите на борси, докато се подготвят за продажба, когато усетят, че ценовият срив е на хоризонта.

Вярваме, че повишените нива на задържане могат да бъдат свързани с възходящите очаквания, свързани с намаляването наполовина на наградата за добив на биткойни, която трябва да се случи някъде през май.

Процесът е предназначен за контрол на инфлацията и ще намали печалбите за добит блок от 12,5 BTC на 6,25 BTC. 

Развитието на биткойни по-здравословно от всякога

С нарастващия брой институции и компании, които разглеждат BTC като съществена част от инфраструктурата, когато става въпрос за бъдещето на финансите, изглежда, че Bitcoin преживява нарастване на броя на субектите, които финансират развитието му.

Това е според изследване, проведено от BitMEX. Докладът публикувано на 28 март показва, че блокчейн фирмите Lightning Labs и Blockstream в момента имат най-голям принос за развитието на проекта. От друга страна, биткойн изследователската фирма Chaincode е най-големият финансов поддръжник на разработката на софтуер на Bitcoin Core.

Изследователи от BitMEX използваха публично достъпни данни и информация от участващите хора, за да създадат това, което те определят като най-изчерпателната картина на финансирането на разработчици на Bitcoin с отворен код. 

В доклада се отбелязва:


„Заключваме, че ситуацията е по-здравословна, отколкото в миналото, по отношение на наличността на финанси, прозрачността и степента на разпределение между финансовите осигурители.“

В Blockstream и Lightning Labs работят 8 разработчици, следвани от Square Crypto, като 7 работят за Bitcoin. Свързан с 6 разработчици, всеки е Chaincode, Purse и MIT’s Digital Currency Initiative (DCI). Пълният списък може да се види по-долу.Прогноза за цената на биткойн

Изследователският екип също разгледа дейността в хранилището на Bitcoin Core, за да идентифицира най-добрите участници и да определи техния източник на финансиране. Те откриха, че 11 от 33-те най-активни разработчици са независими, като 7 са платени от Chaincode и 3 от Blockstream. 

Наскоро видяхме и Square Crypto да се присъедини към борбата, а компанията, собственост на основателя на Twitter, също подкрепя развитието на Bitcoin с безвъзмездни средства.

Биткойнът е различна криптовалута. Той е уникален. Докато са създадени други решения, Bitcoin остава най-добрият дигитален актив за устойчивост на цензура. Например, stablecoin Tether (USDT) може да бъде полезен, но транзакциите могат лесно да бъдат обърнати. Това не е добре за криптосистемата; и тук биткойнът играе важна роля.

Цената на биткойните също може да се повиши и да достигне 60 пъти, ако следва пазарната капитализация на златото в бъдеще. Това е според скорошен доклад, публикуван от Galaxy Digital.

Биткойн (BTC) 2018-2021 Исторически анализ на цените

Движение на цените на биткойни от 2018 coinmarketcap.com

Свежият си рекорд през декември 2017 г., Биткойн започна през 2018 г. от $ 13 848 след хак, който засегна борсата Coincheck в Япония. След това хакове да окажат влияние върху цената на биткойн, като например хакването на криптообмен KuCoin през 2020 г.. 

Щеше да последва постоянен ръст, който да достигне връх до 17 057 долара на 6 януари. Това би било най-високата точка, до която би стигнала цената. Последва постоянен спад, но цената успя да се задържи над $ 10 000 до края на януари. В началото на февруари обаче биткойнът се счупи под $ 10 000 до нивото от 8 200 долара до 2 февруари. Цената щеше да танцува около 8 200 и 10 000 долара през следващите три месеца, преди да спадне до диапазона от 7 500 долара до 25 май. Следващите шест месеца видяха цената на BTC около нивото от $ 6,000 до 14 ноември, когато мечият пазар настъпи. Цената имаше рязък спад, натрупвайки се до нивото от $ 3,316 на 14 декември. 

BTC ще издържи диапазона от $ 3000 за следващите 3 месеца, преди да се пробие над границата от $ 4000 на 16 март 2019 г. Следва стабилно покачване на цената и за първи път през 2019 г. BTC пробива границата от $ 10 000 на 24 юни. На 10 юли , BTC достигна $ 12 967, което отбеляза най-високата точка, която цената получи за годината. Биткойн завърши годината на 7 277 долара. Волатилността на биткойните също може да бъде свързана с по-голям интерес от страна на участниците на пазара.

През 2020 г. BTC започна годината с постоянен ръст, като цената успя да премине границата от 10 000 долара до 9 февруари. Позицията обаче не продължи толкова дълго, че се върна в диапазона от 9 000 долара за следващия месец до пробив надолу на 8 март. Има рязък спад, който достигна дъно на 16 март до 4626 долара на фона на разпространението на коронавируса по целия свят и крипто и традиционните пазари усещат въздействието на пандемията. 

Тъй като цената се възстанови със стабилни печалби и успя да пробие границата от 7 000 долара на 7 април. Мнозина смятат, че цената на Биткойн може да продължи да расте, тъй като Междуконтиненталната борса (ICE) планира да предлага нови продукти и услуги на инвеститорите на пазара. 

Биткойн 2019 Популярност срещу Биткойн 2020 Популярност 

Прогноза за цената на биткойнБиткойн лихва между от 2019 г. насам.

Разглеждайки цифрите от Google тенденции, виждаме, че интересът е бил нисък в началото на 2019 г., което е разбираемо, като се има предвид, че бяхме на мечия пазар. Първият скок на интереса беше между 31 март и 6 април. Имаше устойчив интерес между 12 май – 18 май и това съвпада с поскъпването. Интересът към биткойните достигна своя връх на 23 – 29 юни, период, в който монетата регистрира най-високата си цена за годината. Оттам нататък тя непрекъснато намаляваше да се изравнява през следващите месеци, докато цената му съответстваше. 

Биткойн интерес по региони

Като се вземе предвид факторингът през същия период, през 2020 г., биткойнът отбеляза по-голям интерес в сравнение с предходната година. Това се подкрепя от цифрите, които достигнаха връх между 1 и 21 март. По някаква причина по-голямата част от интереса идва от Африка, като три от 5-те най-големи търсения по държави са базирани на континента. 

Тъй като интересът към Биткойн продължава да нараства, преди няколко седмици цената на Биткойн успя да надхвърли 11 550 долара, помагайки на алткойните да регистрират и големи печалби. В допълнение към това цената на биткойн остана над 10 000 долара за повече от 63 дни, прекъсвайки предишната 62-дневна серия между 2017 и 2018 г..

Развитие на цените на биткойн през 2019 г.

Прогноза за цената на биткойнРазвитие на цените на биткойн 2019 coinmarketcap.com

2019 г. беше сравнително бичи пазар в сравнение с 2018 г., където цената на биткойните потъна до нивото от 3000 долара. BTC започна през 2019 г. от $ 3 739. И се задържаше на това ниво до 21 февруари малко преди да се върне на нивото от 3000 долара до 1 април. Оттам нататък имаше постоянен ръст през следващите няколко месеца, който достигна връх до 13 793 долара на 26 юни. Това би представлявало най-високото ниво на цената достигна през 2019 г. Следващите пет месеца видяха цената около $ 12 000 и $ 7 000 до 25 ноември, когато спадна до $ 6 728. Това не продължи дълго, тъй като се върна на нивото от 7 000 щатски долара през по-голямата част от оставащия период, успявайки да завърши годината на 7 293 щатски долара, увеличение с почти 200% от мястото, в което започна в началото на годината. 

Трябва също да вземем предвид, че биткойн китовете движат пазара, което със сигурност е нещо, което може да промени начина, по който биткойн се държи. Всъщност, когато по-голям брой биткойни бъдат преместени на борси, това може да означава, че по-голямо движение може да се получи от цената на биткойн.

Масивните покупки на биткойн лесно биха могли да имат дълбок ефект върху цената на биткойн, което също може да повлияе на финансовите пазари. Някои експерти смятат, че голям срив на цените на биткойн може да засегне цялата световна икономика. Важно ниво, което трябва да се види за биткойн, е 12 000 долара. Ако се движи по-нагоре, тогава можем да помислим, че цифровият актив може да продължи своята възходяща тенденция.

Например, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп направи положителен тест за COVID-19, цената на биткойните падна с над 2% само за 30 минути. Въпреки това, през третото тримесечие на тази година Биткойн успя да регистрира печалби, равни на 18%.

Регулаторните въпроси също ще бъдат важни, за да помогнат на криптовалутите да се разширят по целия свят. Без ясна правна рамка иновациите могат да бъдат силно засегнати.

Прогноза на цените на биткойни – анализ на TradingView – актуализиран на 14 февруари 2021 г.

Биткойн: Обръщане от 50 000 $ и Моят план за търговия от Д.Л.Авров На TradingView.com

Този анализатор показва, че BTC не е далеч от достигане на 50 000 долара. Той обаче смята, че със сигурност е важно да се види как ценовото действие се развива на 50 000 долара. Според него в момента пазарът е свръх закупен и скоро може да има корекция. Линията RSI също е достигнала зоната на свръхкупност.

Той също така разглежда хистограмата MAXD и я сравнява с върха на бичия пазар за 2017 г., когато BTC достигна 20 000 долара. Той смята, че BTC в крайна сметка може да се върне от $ 50 000 на $ 30 000 и да отвори суинг и дългосрочни сделки след корекцията, използвайки различни сигнали за обръщане.

Bitcoin Psycology Cheat Sheet “Popped The Bubble” от АрШевелев На TradingView.com

Според анализатора е необходимо криптовалутните търговци да разберат, че може да сме на нов мечи пазар. Той показва как биткойнът е достигнал връх от $ 41 700 и след това стартира нова меча тенденция, която може да продължи не само няколко седмици, но и през останалата част от годината. 

Търговецът показва, че неотдавнашното увеличение на цените до $ 38 000 беше моментът, в който биткойнът достигна фазата „обратно към нормалното“ и може да преминем към нов голям срив. Това може да се случи през 2021 г. или дори през 2022 г.. 

Както казва анализаторът, най-доброто е винаги да бъдете смирени, когато търгувате с криптовалути и да следвате финансов план.

Нива на удължаване на BTC Fibo, 46K първа цел от ПАДТА На TradingView.com

Както показва анализаторът в този анализ на цените, биткойн се търгува в симетричен триъгълник, започнал през декември 2020 г. През последните часове виртуалната валута е близо до долния ред на този триъгълник. 

Ще бъде много важно виртуалната валута да се движи нагоре, за да продължи с тенденцията си. Ако не, можем да видим BTC да се счупи по-ниско. Анализаторът смята, че следващата цел е през следващите седмици биткойн да премине към ценовото ниво от 46 000 USDT. Това би се случило, ако BTC се откъсне от триъгълника, в който в момента се търгува.

Пропастта се увеличава! от mira000 На TradingView.com

Както съобщава анализаторът, BTC / USDT смята, че може да е възможно да влезете в линията за поддръжка, която в момента е около 25 000 долара. Както той обяснява, това може да е добра възможност за закупуване на повече BTC. В момента Биткойн току-що надмина 34 000 долара и може да продължи да расте през следващите месеци. 

В допълнение към това той обясни, че тъй като няма корекция през последните месеци, следващото падане на крипто може да се случи през следващите месеци. Това изглежда много нездравословно за пазара, което означава, че би било необходимо BTC спешно да се върне в съответствие с истинския растеж.

BTC прогноза от Forex_Fox На TradingView.com

Forex Fox вижда, че биткойн за втори път докосва върха на голяма възходяща и разширяваща се структура на триъгълник. Това е подобно на предишното ценово действие, което анализаторът показва на графиката. Тъй като виждаме, че това вече се е случвало в миналото, анализаторът смята, че този път може да бъде най-вероятният, който Биткойн следва. 

Той също така заяви, че цифровата валута се движи по съпротивлението на горния триъгълник до прилично проследяване, за да тества линиите за подкрепа. Голямото движение към 28 000 USDT обаче може да дойде в близко бъдеще и много търговци не могат да бъдат подготвени за това.

Експертна прогноза за цените на биткойни 

Според Адам Бек, изпълнителният директор на Blockstream Bitcoin може да надхвърли рекордното си ниво от 20 000 долара до края на 2020 г., като се има предвид наполовина и както се появяват други основи на технологиите. Той е оптимист, че може да достигне до 100 000 долара. Това не е първият път, когато $ 100 000 е основната цел за цената на биткойн в бъдеще. Други експерти смятат, че биткойнът може да достигне 50 000 долара след съкращаването наполовина през 2020 г.. 

Changpeng Zhao, по-известен като CZ, главен изпълнителен директор на Binance, вижда, че индустрията се увеличава в дългосрочен план и това вероятно ще тласне цената по-високо. Той смята, че нарастващият интерес от институционални играчи означава бичи пазар през 2020 г..

Паоло Ардоино, главен технологичен директор в Bitfinex, казва, че не очаква Bitcoin да падне под $ 6,000 през 2020 г., въпреки че бихме могли да станем свидетели на FUD преди събитието за наполовина. Като цяло той вижда цената поне да достигне $ 20 000 до края на деня. 

Марк П. Бернегер, който е финтех инвеститор в Crypto Finance, вижда, че цената на биткойните достига до 55 000 долара и достига 22 000 долара до края на 2020 г. Той вижда предстоящото наполовина и притока на институционални фондове като ключови двигатели. Въпреки това Тим Дрейпър вярва, че наполовина биткойн няма да бъде основният катализатор за скока на цените на Биткойн през следващите години или месеци. 

Алехандро Де Ла Торе, вицепрезидент на Poolin, предлага скромна прогноза между 5000 и 14 000 долара до края на годината. 

Артър Хейс, главен изпълнителен директор на BitMEX, вижда, че Биткойн преразглежда рекорда си за всички времена от $ 20 000 и дори пробива, докато инфлацията и съхранението на стойност нараства. Ако обаче се върнем към територията на мечките, цената му ще бъде около 3000 долара.

Алекс Машински, главен изпълнителен директор на Целзий, вижда цената на биткойните да надвишава 25 000 долара няколко месеца след наполовина. След като беше обявен за най-добре представящия се актив през последното десетилетие, главният изпълнителен директор не вижда причина, поради която Биткойн да не доминира в следващото.

Иван от Tech, влиятел на YouTube, вижда, че биткойнът постига минимум $ 3400 и максимум $ 200,000. Хей, всичко е възможно в крипто!

Никълъс Мертен, основателят на DataDash, канал в YouTube, вижда, че биткойн постига минимум от $ 16 000 и максимум $ 24 000 до края на 2020 г. Той цитира наполовина увеличенията на институционалните инвеститори, а PlusToken завършва продажбата на своите BTC и ETH като главни шофьори.

Никлас Николайсен, основателят и председател на Bitcoin Suisse AG, вярва, че никой не може да предскаже точно цената на Bitcoin; Въпреки това, 2020 ще бъде като 2016, където ще видим положителна тенденция да започне и цената може да се доближи до рекорда си за всички времена. Имайки това предвид, максимумът му за годината е $ 17 000 и минимум $ 5 900. 

Никълъс Мертен смята, че е възможно Биткойн в крайна сметка да достигне 200 000 долара на монета.

Има много анализатори, които вярват, че биткойнът може да достигне нови върхове в бъдеще. Всъщност анонимен анализатор смята, че биткойнът може да нарасне до 500 000 долара през следващите години.

Често задавани въпроси за биткойн (ЧЗВ) 

Кой е създал биткойн?

Биткойнът е създаден от човек или група лица под псевдонима Сатоши Накамото. 

Кога беше стартиран биткойн? 

Домейнът bitcoin.org е регистриран на 18 август 2008 г. Два месеца по-късно, на 31 октомври, към пощенския списък за криптография е публикувана връзка към бялата книга Bitcoin. На 3 януари 2009 г. стартира мрежата на Биткойн с Nakamoto, копаещ първия блок.

Децентрализиран ли е биткойн?

Биткойнът е децентрализирана криптовалута без един администратор или централен орган на власт.

Биткойн доказателство за залог? 

Не, биткойн използва алгоритъма за консенсус Proof of Work (PoW), който изисква възелът участник да доказва извършената работа и изпратената от тях ги квалифицира да получат правото да добавят нови транзакции към блокчейна.

Биткойнът е добра инвестиция?

Ако искаме да използваме солидни факти, тогава възвръщаемост от над 9 000 000% за десет години означава, че това е най-добрата инвестиция наоколо! Цената на биткойните ще се покачва само в бъдеще, тъй като предлагането намалява и крипто набира популярност сред масите. Дори коронавирусът повиши осведомеността за виртуалните валути, тъй като хората и правителствата осъзнават необходимостта от виртуални валути в сравнение с докосването на хартиени пари. 

Ще се повиши ли биткойнът? 

С намаляването наполовина зад ъгъла и въз основа на рекордите, ние вярваме, че цената на биткойните ще се повиши през 2020 г. Нашата прогноза е най-малко около 15 000 долара, но не изключваме възможността монетата да надмине рекорда си за всички времена. 

Къде да купя биткойн?

Като най-популярната криптовалута, има няколко начина за закупуване на биткойн, включително използване на кредитни / дебитни карти на Coibase, Coinmama, CEX.IO, BitPanda и много други. 

Можете да закупите Bitcoin с помощта на банкова сметка / превод на Coinbase, Coinmama, BitPanda и много други.

Можете да закупите биткойн, като използвате пари в брой на LocalBitcoins, BitQuick и Wall of Coins.

BTC могат да бъдат закупени на биткойн банкомати, които се намират на различни места по целия свят с над 5000 машини.

Възможно е също така да закупите биткойн чрез PayPal, въпреки че включените такси са доста високи.

Купете биткойн на Binance днес

Биткойнът мъртъв ли е?

Въз основа на доказателствата от последните десет години, откакто Биткойн стартира, ние казваме, че той е жив и ритащ, и няма причина да не продължи дълго време.

По-добър ли е биткойн от Ethereum? 

Максималистът на биткойн ще каже „да“, а Ethereum ще каже, че Etherum е по-добър. И двете обаче са чудесни технологии, които предлагат различни предимства на потребителите.  

Ще се провали ли биткойн? 

Неуспехът на биткойните е малко вероятно, тъй като видяхме, че неговото развитие и финансирането е по-здравословно от всякога.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map