Прогноза на цените на Litecoin за 2021 г. – Експертни прогнози и технически анализ

(Актуализирано на 13 февруари 2021 г.) Миналия август видяхме, че Litecoin преминава наполовина, където неговото възнаграждение за блок намалява от 25 LTC на 12,5 LTC. Преди дългоочакваното събитие цената на LTC успя да организира своеобразен рали, тъй като инвеститорите купуваха, тъй като очакваха цената да нарасне, след като събитието се намали наполовина.

Обаче се случи обратното. Litecoin успя да достигне своя връх на около $ 140 през юни и оттогава е в постоянен спад.

Но напоследък LTC работи по няколко инициативи, които непременно ще повишат цената му през 2020 г. Те включват въвеждането на поверителни сделки, които ще помогнат за износването на проблема с заменяемостта. Това е ход, който ще помогне на LTC да излезе от сянката на BTC, като създаде своя собствена идентичност.

Също така наскоро платформата навлезе във филантропия и като се обедини с детската мощ на УНИЦЕФ, програма, която показва на децата, че имат потенциал да направят разлика. Знаем, че това не е свързано с цената, но е положително за имиджа на LTC.

В тази статия ще разгледаме няколко експертни прогнози, новинарски събития и анализ на класациите, за да видим защо 2020 г. изглежда обещаваща за LTC.

Купете Litecoin на Binance днес!

Прогноза за цената на Litecoin – Какво вярват експертите относно цената на Litecoin? 

Litecoin е седмата по големина цифрова валута на пазара с пазарна капитализация от над 4,9 милиарда долара. Монетата е създадена през 2011 г. и е изградена върху същата блокчейн като BTC. Освен това LTC може да се използва за извършване на плащания.

Най-голямото предимство на LTC пред BTC е скоростта. Той се нарича „Lite“, защото е четири пъти по-бърз от BTC.

Крипто прогнозирането на цените не е толкова лесно, предвид нестабилната природа на пазара. Това обаче не пречи на хората да се опитват да предвидят каква ще бъде цената, използвайки различни показатели.

Според техническия анализ, направен от TradingBeasts, те виждат монетата след две или три години като добра инвестиция, която ще донесе красива възвръщаемост.

Уебсайтът за крипто прогнозиране Coin Price вярва, че 2020 г. ще бъде основен пазар за всички криптовалути и въз основа на това те виждат цената на LTC до ниво от $ 124.

Положителната прогноза се подкрепя от DigitalCoinPrice, който вижда LTC търговия на около $ 106 до края на тази година.

Не всеки е много оптимистичен по отношение на цената на LTC, тъй като Wallet Investor вижда обрат в състоянието на LTC. Те прогнозират, че монетата ще завърши годината на $ 22, което би означавало загуба от над 50% спрямо текущата й цена. Но ние вярваме, че това е малко вероятно, тъй като Litecoin работи по няколко инициативи, които вероятно ще повишат цената му.

Джордж Тунг, прогноза за LTC от $ 1500 до края на годината, беше подкрепен от Джон Макафи, който заяви, че монетата може да се повиши точно толкова, ако не и повече, отколкото BTC.


След като Чарли Лий, изпълнителният директор на платформата Litecoin, напусна LTC за Coinbase, след което отново се върна в LTC, мнозина вярват, че цената на цифровата валута има светло бъдеще.

Освен това техническият анализ е уловил няколко възможности, при които цената на Litecoin може да бъде сред най-големите печалби до края на 2019 г. Други графики показват увеличение на цените на LTC, което се очаква да се разпространи до 2020 г. и след това.

Печалба поверителна & Кели

Преди известно време имаше прогноза за цената на лайткойн, която ни привлече погледите. Ценовата прогноза беше от Кели, управител на BK Capital Management LLC, която заяви Litecoin може да достигне 500 долара. Прогнозата за цените беше публикувана през 2017 г. през декември, но все още сме на път да достигнем тази сума. Трябва обаче да го направим стъпка по стъпка с постоянен растеж. Това е добра прогноза за цените на лайткойн за 2025 г., но не и за тази година.

Купете Litecoin на Binance днес!

Litecoin Partnerships през 2020 г.

В опит да засили приемането на Litecoin като начин на плащане по света, петата по големина криптовалута си партнира с две влиятелни организации. Партньорствата бяха обявени на 27 февруари в рамките на 24 часа, което доведе до вълнение в LTC общността. Първият партньорство беше с Glory, международна компания за промоция на кикбокс, която е основана през 2012 г. Въпреки че това може да не повлияе твърде много на прогнозата ни за цените на лайткойн, хубаво е да се види, че LTC придобива все по-голяма видимост.

 Сътрудничеството ще доведе до това, че Litecoin ще се превърне в първата официална криптовалута на премиерната лига за издигане. Според споразумението феновете на Glory kickboxing вече ще имат достъп до Litecoin като опция за плащане в онлайн платформата за мърчандайзинг на компанията GLORYshop.com

Другият партньорство беше с C&U Entertainment – продуцентска компания на K-Pop. LTC ще бъде популяризиран в предстоящия концерт „Feel the K-Pop“, който трябва да се проведе на 6 април в университета Джордж Менсън.

Според съобщението ще има ULTRA VIP билети, които ще бъдат закупени в LTC. Билетите ще предлагат най-добрите места за сядане и опит. Фондацията Litecoin също ще има екип на място, който ще обучава посетителите на концерти за силата на LTC.

И двете партньорства са огромни и трябва да повлияят положително на цената на LTC през следващите няколко месеца.

Технология Litecoin

Litecoin е предназначен за решаване на проблеми, които пречат на биткойн мрежата. Следователно е направено да не наследява проблемите с мащабируемостта на Биткойн. Казва се, че Litecoin е четири пъти по-бърз от Bitcoin по време на транзакции въз основа на блоков дизайн.

Подобни качества правят завистта на търговците, които искат да добавят опция за крипто плащане за своите клиенти. В крайна сметка това предимство ще доведе до масово приемане, което ще тласне цената на Litecoin още по-високо.

Като проект с отворен код, Litecoin има достатъчно място въведете свежи идеи в платформата, което му позволява да заеме по-висока позиция като избрана монета.

Litecoin използва подобрен алгоритъм Proof-of-Work (PoW), който от своя страна опростява операцията по добив.

В допълнение, технологията му също е видяла Litecoin да начислява оскъдни такси за транзакции в сравнение с конкурента си, биткойн. Той харесва Litecoin на повече хора, които искат да спестят от такси за транзакции.

Причината, поради която цената на Litecoin се увеличи през 2019 г., беше поради Сътрудничество на Litecoin с Beam. Както заявиха в статията:

Започнахме проучване за добавяне на поверителност и заменяемост към Litecoin като позволява преобразуване на редовни LTC във верига в вариант на LTC на Mimblewimble и обратно. При такова преобразуване ще бъде възможно да се извършват транзакции с Mimblewimble LTC при пълна конфиденциалност.

Litecoin вече е полезна криптовалута, съчетаваща Litecoin с mimblewimble’s протоколът за поверителност може лесно да подобри стойността, приемането и полезността на Litecoin. Litecoin показва повишена употреба заедно с Ethereum, който преживява разширяването на DeFi. Само преди няколко дни внедряването на Litecoin MimbleWimble бе възобновено, за да могат нови потребители да тестват платформата.

Купете Litecoin на Binance днес!

Поверителни транзакции и ползваемост на Litecoin

Litecoin също ще въведе поверителни транзакции през тази година. Поне това иска да направи екипът зад Litecoin. С това изпълнение общността Litecoin ще има възможността да защити неприкосновеността на личния си живот и да има заменим дигитален актив за извършване на транзакции. 

Съобщението беше направено от Чарли Лий, основателят на Litecoin, по-рано тази година в Twitter. Той каза, че заменяемостта е единственото свойство на здравите пари, които липсват в биткойн и лайткойн. 

https://twitter.com/SatoshiLite/status/1089935081337085952?s=20

Възможно е да обменяте фиатни валути с различни лица, без да се притеснявате дали средствата ще бъдат приети или не. Това обаче е нещо, което в момента не е възможно в различни цифрови активи, тъй като всички транзакции се регистрират в блокчейна. Ако има цифрови активи, използвани от перачи на пари или наркодилъри, те няма да бъдат приети от много борси и други потребители. 

Когато съобщението беше официално обявено от Чарли Лий, няколко дни след това, Litecoin скочи от 32 до 45 долара само за няколко часа. Оттогава виртуалната валута скочи до 140 долара, преди отново да спадне.

Litecoin цената много пъти се е държала странно. Всъщност той наруши прогнозите на цените на всички анализатори и се придвижи нагоре. По този начин можем да очакваме това и за LTC в бъдеще, след като бъде внедрена гъвкавостта.

Струва си да се спомене, че Чарли Лий, създателят на Litecoin, вече е и съветник на HTC Exodus. Това може да е много възходящо за виртуалната валута и нейното участие в силно видими проекти. В допълнение към това, Litecoin сега е домакин на една от най-добрите ролеви блокчейн игри в своята блокчейн.

Litecoin (LTC) Предсказване на цените TradingView Анализ Актуализиран на 13 февруари 2021 г.

#LTCUSDT план за търговия! от VS_trading На TradingView.com

Litecoin показва, че е имало силно ниво на съпротива от $ 186 на монета. През последните дни анализаторът показва, че цифровата валута се е опитала да пробие това ниво. Сега LTC се премести нагоре и се насочи към 220 USDT за монета. 

Докато Ethereum и други цифрови валути се движат нагоре, LTC изостава. Това може да е възможност за виртуалната валута да покаже, че е готова да се движи нагоре през следващите дни и седмици.

Според анализатора винаги е важно да търгуваме с нашите системи и да спираме. В диаграмата той споделя 186, 146 и 125 са много важни нива на подкрепа и съпротива.

LTC – 4h. Цената достига критичния диапазон от 145-150 $ от P_S_trade На TradingView.com

Според анализатора виждаме края на корекцията на пазара Litecoin (LTC). Той показва, че е имало ниски обеми продажби по време на вълната за падане на цените на LTCUSDT. Освен това той споменава, че след рязък спад на търговската двойка LTCUSDT на 10 януари купувачите започнаха да изграждат нова зона на ликвидност между 125 USDT и 130 USDT. Това може да е добра зона за поддръжка за виртуалната валута. 

Освен това, с това ценово действие на LTC пазара, пазарът вече принадлежи на купувачите. Следващите цели могат да бъдат между $ 170 и $ 175 за LTC монета. Разбира се, това ще зависи от представянето на Биткойн през следващите дни.

Lite Coin (LTC) – 16 януари от readCrypto На TradingView.com

За криптовалутата Litecoin (LTC) спрямо USDT, анализаторът смята, че е възможно LTC да докосне точката 123.25 USDT, ако виртуалната валута падне от 145.90. Това е много важно ниво на подкрепа, за което вече сме виждали, че работи като подкрепа и съпротива в миналото. 

Други важни нива, които анализаторът посочи в диаграмата, включват 170.07 и 182 USDT за LTC. Целта на LTC инвеститорите ще бъде да следват тенденцията на тази виртуална валута чрез канала за изкачване, който анализаторът показва в диаграмата. Разбира се, биткойн (BTC) може да окаже голямо влияние върху LTC през следващите дни.

LTC-3h. Възможна е локална корекция до $ 112-115. от P_S_trade На TradingView.com

За този анализатор LTC не успя да тества критичното ниво от $ 145, което беше много важно ниво на съпротива за цифровата валута. Той смята, че продавачите се опитват да вземат въпроса в свои ръце и да поемат контрола над LTC. 

Нивото от $ 131 също е под контрола на продавачите според анализатора. Той смята, че може да е възможно те да придвижат цената към 112 и 115 долара от сегашните нива от 130 долара. Освен това той вярва, че ако купувачите не запазят диапазона от $ 112 и $ 115, корекцията на LTC може отново да увеличи цената до $ 100.

LTC Лоялният последовател на биткойн!! от HamadaMark На TradingView.com

Според анализатора може да е възможно двойката за търговия LTC / USDT да се върне към предишните местни върхове при $ 150 за LTC. Това ще позволи на цифровата валута да се възстанови от последната меча тенденция, преживяна от 2019 г., и да премине към предишния си рекорд от 375 долара за някои борси. 

Анализаторът също така показва нивата на Фибоначи за LTC и как тази виртуална валута може да последва ценовата експанзия, преживяна от Биткойн през последните месеци. Това ще позволи на виртуалната валута да се движи по-високо и да възстанови нивото на цените, което е достигнало по време на бик 2017, когато Биткойн надмина 19 000 долара за първи път.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Кой е създал Litecoin?

Бившият инженер на Google Чарли Лий създаде Litecoin. Въпреки това той продаде и дари целия си холдинг през 2017 г., за да избегне конфликт на интереси, докато ръководеше платформата.  

Кога беше стартиран Litecoin?

Litecoin стартира през октомври 2011 г. под лиценза MIT / X11, служещ като ранен spinoff на Bitcoin. Това обаче намали времето за генериране на блокове до 2,5 минути и увеличи броя на монетите в мрежата до 84 000 000. Той също така използва различен алгоритъм за хеширане, известен като scrypt, докато Bitcoin използва SHA-256.

Децентрализиран ли е Litecoin?

Подобно на биткойните, Litecoin е напълно децентрализиран, без нито един авторитет.

Доказателство ли е за Litecoin? 

Litecoin използва Scrypt, алгоритъм за доказателство за работа. 

Добра инвестиция ли е Litecoin?

Вярваме, че LTC все още е добра инвестиция и в краткосрочен план не виждаме маркера да губи своята стойност. Можем да очакваме да видим как цената му нараства с времето, тъй като криптовалутите придобиват популярност сред масите. 

Ще се покачи ли Litecoin? 

Нашият анализ показва, че цената на LTC скоро ще се повиши въз основа на техническите основи и многото положителни развития около платформата Litecoin.

Къде да купя Litecoin?

Купете Litecoin с помощта на кредитна или дебитна карта на Coinbase, BitPanda, Coinmama и CEX.io. Можете също така да закупите LTC, като използвате банкова сметка или банков превод в Coinbase, BitPanda и CEX.io. 

На Coinbase американците могат да използват ACH трансфер с 5-7 дни изчакване, докато европейците могат да използват SEPA с 1-3 дни изчакване.

Няма лесен начин да закупите LTC с помощта на пари в брой или PayPal и първо трябва да закупите валута като Bitcoin и след това да я замените с Litecoin. Това може да се направи на Binance, Changelly, Poloniex и много други.

Също така можете да закупите LTC чрез Skrill, тъй като BitPanda приема плащания от Skrill.

Важно е да се отбележи, че таксите варират в зависимост от опцията, която сте избрали, така че може да искате да проверите това, преди да започнете да купувате Litecoin. Освен това, най-важното, имайте портфейл, в който можете да съхранявате вашите монети след закупуването им, тъй като не е препоръчително да съхранявате монети на борсите. Някои от най-добрите налични портфейли включват Ledger Nano S и Trezor.

Мъртъв ли е Litecoin?

Не, Litecoin е много жив и ритащ. Както видяхме в тази статия, проектът е зает да подписва нови партньорства и работи по по-нататъшни подобрения. 

Litecoin е по-добър от Bitcoin? 

Litecoin е известен като среброто, като Bitcoin е Gold, поради многото прилики и факта, че е вилица на Bitcoin. Това, което Litecoin подобри, беше времето за транзакция, което го намали от десет минути на около две минути и половина.

Дали Litecoin ще се провали? 

Litecoin съществува отдавна и е една от най-ранните криптовалути и с течение на времето успя да запази статута си на една от десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. Като се има предвид, че нейният основател и фондация Litecoin винаги работят усилено за поддържане на мрежата и подобряването й, вероятната качулка на Litecoin да се провали е крайно малко.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map