Okcash срещу Reddcoin – Битката за PoS криптовалути

Криптовалутите с доказателство за залог (PoS) имат много технически предимства. Сега те набират популярност поради нарастващите опасения за околната среда около добива на криптовалути.

Някои PoS валутите също така осигуряват на инвеститорите дивиденти от държането на монетите, което ги прави доста печеливши. Трябва само да държите някои PoS токени в портфейла си, за да печелите пасивни доходи.

Две от най-популярните PoS монети са OkCash и ReddCoin – и двете имат известен ценови успех през последните няколко седмици. Както Okcash, така и Reddcoin са изградени върху механизма за консенсус Proof-of-Stake.

Това са изключително различни проекти, но си струва да се претеглят техническите характеристики за тези, които искат да инвестират в PoS монети.

Какво е OKCash?

В информационната ера, когато цифровите данни могат да бъдат изпращани навсякъде по света почти моментално, няма причина трансферът на цифрови активи да бъде бавен и скъп.

625-тата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация (към момента на писането), OkCash е вилица на Litecoin, и е една от най-подценяваните PoS цифрови валути. Валутата може да се похвали с по-високи нива на потвърждение от повечето други цифрови активи.

Снимка на екрана 6

Източник: http://okcash.io/

OKCash е криптовалута с отворен код, която се гордее, че е напълно децентрализирана. Това означава, че всеки може да допринесе за софтуерния код на OKcash.

Може да се използва безпроблемно в социалните медии. Например можете да изпращате токени OKcash на всеки в Twitter или Reddit, дори ако получателят няма портфейл.

Блокчейн мрежата на OKCash е лесна за използване и специално създадена, за да улесни нещата за всички.

Монетата също е изградена по такъв начин, че хората да могат да спечелят повече жетони, като просто държат известно количество монети в своите портфейли OKcash. Токените се залагат и започват да печелят повече монети с фиксиран процент, без да се изисква притежателите им да купуват оборудване за добив. Други предимства включват факта, че OkCash няма изисквания за долна граница и че прагът за влизане е много нисък.

Снимка на екрана 7

Източник: http://okcash.io/

OKcash може да се купи с GiroPay и СОФОРТ. Освен това в момента се търгува на Криптопия, Bleutrade, и Bittrex.

История на OKcash

Криптовалутата OKcash стартира през 2014 г. от анонимен водещ разработчик, наречен OKToshi. Започна като POW / POS кръстосан модел, но в момента е POS модел. В момента в обращение са 75 милиона монети OKcash.

Какво е ReddCoin?

Reddcoin има за цел да бъде валута за промяна на социални платформи като Twitter, Reddit, Facebook, YouTube, и Потрепване. Това е виртуална валута, предназначена да се интегрира с големи социални мрежи и платформи. Според разработчика тя трябва да отвори място за широк спектър от приходи от съдържание, задвижвани от харесвания, коментари, споделяния и други материали за оценка, публикувани в социалните мрежи.

Снимка на екрана 8

Източник: https://reddcoin.com/

Например, ако приемем, че наистина харесвате и харесвате публикация в Twitter, можете да добавите малко ReddCoin към плаката с 0% такса за транзакция.

Собствениците печелят награди за залог

Reddcoin използва PoS, а не алгоритъм Proof-of-Work (PoW), за да разпространява цифрови токени в мрежата. Потребителят може да печели монети чрез залагане, а не чрез копаене.

Доказателство за скоростта на залагане (PoSV)

Криптовалутата се основава на специална PoSV Алгоритъм (Доказателство за скорост на залог). Алгоритъмът е комбинация от доказателство за риск и работа. Той насърчава потребителите да държат и търгуват с монети. Накратко, изглежда така: точно както в случая с алгоритъма „доказателство за собственост“, колкото повече монети притежава потребителят, толкова повече шансове има той или тя да потвърди транзакциите. Той се опитва да премахне хеширащата сила от ръцете на миньори – които постепенно са превърнали блокчейна в централизирана система.

Снимка на екрана 9

Източник: https://reddcoin.com/

История на развитието

Проектът стартира през 2014 г. чрез Първоначално предлагане на монети (ICO), като събра около 100 000 долара. По това време пазарът на криптовалута едва започва да се развива. Известни виртуални валути като Ethereum, Монеро, и Тире вече бяха на пазара. Основният разработчик на проекта е програмистът Лари Рен. Досега Reddcoin разработи платформа, която се интегрира с Twitter, Twitch.tv и Justin.tv.

Обменният курс на криптовалутата Reddcoin

Reddcoin е виртуална валута с ниски цени. През 2014 г., малко след стартирането на проекта, цената на RDD беше под $ 0,00005 в САЩ. Reddcoin преживя първото си значително увеличение в началото на лятото на 2017 г., когато обменният курс остана за период от 0,001 щатски долара. Reddcoins могат да се търгуват на големи борси за виртуални валути, като например UpBit, Bittrex, и Криптопия.

Коул е писател на свободна практика, фокусиращ се върху криптовалутата и нововъзникващите технологии. Предишни статии за Masternodes бяха представени на водещи крипто сайтове и цитирани в Whitepapers.

Снимката е предоставена от BitcoinIsle.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner