Най-интересните изводи от доклада на CoinGecko Q1

CoinGecko, крипто оценка и сайт за класиране наскоро пусна доклад анализирайки как се развива пазарът на криптовалути през първото тримесечие на 2019 г..

Миналата година може да е била изпълнена с рязко падащи цени на виртуалната валута. От доклада обаче 2019 г. започна на правилната основа с основателите на CoinGecko, които прогнозират положително настроение през първите три месеца.

Въпреки че вибрацията е очевидна на пазара на крипто активи, има няколко вълнуващи неща, които се случиха по това време. Без повече шум, нека да разгледаме някои от вълнуващите събития до момента;

Протоколът MimbleWimble намира домакин

MimbleWimble е протокол, насочен към криптовалута, ориентирана към поверителността. През първия месец на 2019 г. протоколът MimbleWimble се използва от две монети; Усмивка и лъч. Начинът, по който протоколът е изпълнен върху една от монетите, обаче е различен.

Например, Beam използва C ++ кодова основа, докато Grin използва Rust кодова база. Общността на криптовалутите очакваше с нетърпение официалното стартиране на Grin повече от Beam.

Една от причините, поради които Grin настила Beam, беше, че Grin майньорите получават 100 процента от изплащанията, докато Beam майньорите получават само 80 процента от изплащанията.

Още преди да бъдат пуснати тези две монети, дискусиите вече се засилиха около това защо MimbleWimble е най-добрият протокол за cypherpunk, съществувал досега.

Но защо MimbleWimble?

Този протокол, за разлика от други протоколи, използвани от монети, фокусирани върху поверителността, не се нуждае от допълнителни слоеве върху основния протокол, за да инициира ефекта на поверителност. Добавките се елиминират, тъй като протоколът е уникална комбинация от различни нововъведения в криптографията. Те включват, но не се ограничават до транзакции, съвместни и поверителни транзакции.

Стартирането на първоначални предложения за обмен (IEO)

В края на януари стартираха и IEO. Приемането им беше невероятно. Например BitTorrent издаде първоначално предложение за размяна и в рамките на 15 минути беше разпродадено.

IEO се различават от ICO (първоначално предлагане на монети) в много отношения. Например IEO използва уебсайта на борсата за продажба на токени, докато ICO използва уебсайта на емитента, контрагентът на IEO за краудсейл е борсата, докато за ICO това е издателят на токени, IEO се проверява на борсата, на която се издава, докато ICO не преминава през скрининг. В допълнение, IEO токенът е незабавно включен в борсата, докато ICO токенът трябва да изчака списъка без гаранция за включване в списъка.

Binance LaunchPad

Binance, водещата борса за криптовалута с коригиран обем, създаде платформа, посветена на издаването на първоначални предложения за обмен, наречена Binance LaunchPad. BitTorrent се възползва от стартовата площадка, която видя, че токенът Bittorent се продава в рамките на рекордните петнадесет минути.


BitTorrent е отпуснал близо 60 милиарда (59,4 милиарда) токена за продажба на Binance LaunchPad. Продажбата събра 7,2 милиона долара. Други фирми, които оттогава използват платформата за издаване на IEO, включват Fetch и Celer. Fetch събра 6 милиона долара за 22 секунди за продажба на 69,2 милиона токена, докато Celer продаде 597 милиона токени за 17 минути, привличайки 4 милиона долара.

Успехът на IEO на LaunchPad накара други борси да се опитат да възпроизведат същото.

Например водещи борси за криптовалути като Huobi и KuCoin вече са разработили и издали IEO на подобни платформи.

Ефективността на първоначалното предлагане на борса се забелязва и при по-новите стартови площадки. Например, веригата Top издаде IEO за Huobi, привличайки 3,4 милиона долара за 19 секунди. Освен това IEO на KuCoin беше разпродаден в рамките на седем секунди и събра 3,6 милиона долара.

Мълниеносната мрежа получава тласък

Мрежовата мрежа също е включена в доклада на CoinGecko за първото тримесечие на 2019 г. Мрежата е изградена като допълнителен слой върху блокчейн. Неговата основна функция е да улесни незабавно транзакциите с ниска цена. Това се разглежда като опция за мащабиране на Bitcoin и Litecoin.

Мълниеносната мрежа набра скорост към средата на януари 2019 г., когато Ходлонаут стартира кампания в Twitter, за да разкрие предимствата на мрежата. Кампанията беше наречена Lightning Torch. Ходлонаут се справи с факлата, като изпрати 100 000 сатоши. Според правилата, щом получиш факлата, трябваше да добавиш 10 000 сатоши и да го предадеш на друг човек. Следващият човек на опашката обаче беше определен от човека, който в момента държи факела.

Lightning Torch е известен също като Lightning Network Trust Chain. От 19 януари до 11 април 2019 г. факелът е регистрирал 291 хмела, 282 уникални получатели и е обиколил 56 държави.

Сред най-добрите фигури в индустрията за крипто активи, които получиха и предадоха, факелът включва главния изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, основният разработчик на Monero, Рикардо Спани, изпълнителният директор на Shapeshift, Ерик Вурхис и главния изпълнителен директор на Binance, Чангпенг Жао CoinGecko също беше сред получателите.

В края на три месеца от кампанията Ходлонаут отбеляза:

„Пътуването надмина най-смелото ми въображение и смятам, че е показало прекрасния характер на общността. Той също така показа какво може да е най-голямото обещание на BTC / LN да сближи хората по целия свят. “

Къде стоим след три месеца според Coingecko

Докладът CoinGecko Q1 рисува картина на съживен пазар. След три месеца на 2019 г. общата пазарна капитализация се е увеличила с 16,23%, като март е най-добрият месец. Пазарът отчита стабилни печалби без диви колебания в цените. Обемът на търговията също нараства.

Най-добре представилите се бяха водени от Litecoin (LTC), EOS (EOS), Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH), които записаха съответно 103%, 66%, 11% и 8% печалби.

От доклада алткойните се представят по-добре от биткойните с доминиране на BTC на пазара, намалявайки с 1,5%. Доминирането на пазара на първите три монети е спаднало с около 5%. Въпреки това, през първото тримесечие на 2019 г., десетте най-големи криптовалути запазиха 91% доминиране на пазарната капитализация.

Заключение

От интересните похвати на CoinGecko е очевидно, че първоначалните предложения за размяна се оценяват поради ниските им нива на риск в сравнение с първоначалните предложения за монети. Наличието на надеждна платформа за издаване на IEO като Binance LaunchPad се оказа решаващо за успеха на IEO.

Мълниеносната мрежа е уловена от доклада като така необходимата опция за мащабиране на биткойн. Ако текущият пазарен статус продължи със същия импулс, 2019 ще бъде страхотна година, за да станете част от крипто общността.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map