4 Изисквания Блокчейн проектите трябва да отговарят на изискванията за IEO

Тази година сме свидетели на голяма промяна в начина, по който компаниите събират средства за своите проекти. Откакто Binance обяви, че ще поддържа токен всеки месец чрез своя Binance Launchpad, сме свидетели на други борси, които бързат да пуснат подобни платформи. Тласъкът е вдъхновен от успеха на базираната в Малта борса с неговата платформа.

До момента три проекта; BitTorrent, Извличане на AI и Мрежата на Celer са успели да съберат над 17 милиона долара чрез Binance Launchpad. Не желаещи да бъдат изоставени, като Bittrex, Huobi, KuCoin, Liduid, CoinBene, ProBit и много други стартираха своите платформи за продажба на символи..

Няколко фактора подтикнаха борсите да пуснат свои собствени IEO, включително; необходимостта да предлагат на своите потребители допълнителна стойност, като им позволяват да набират средства за различни проекти, да повишават ликвидността, а също и осъзнаването, че първоначалните предложения за обмен бързо заменят първоначалните предложения за монети като доверен начин за набиране на средства в криптовалутното пространство.

Защо трябва да се безпокоят проекти, базирани на блокчейн?

С проекти, които отговарят на всички изисквания, за да се предложи IEO, гарантирано бързо и лесно да се съберат пари, не може да се приеме за даденост като добре подготвен. Борсите имат строги изисквания по отношение на IEO и най-доброто за всеки проект, за да се гарантира, че има най-добрия шанс да се класира за такъв.

След анализ на последните три успешни IEO, които се проведоха на платформата Binance тази година, ние идентифицирахме четири фактора, които са от решаващо значение, ако даден проект има шанс да се класира за IEO. Без повече шум, нека да започнем:

1. IEO солиден бизнес модел, подкрепен от силен екип

В миналото сме виждали много измамни ICO да събират огромни суми от наивни инвеститори. Обменът обаче е по-взискателен и не може да подкрепи проект, който няма стабилен бизнес модел. Те трябва да видят ясен път към успеха и за да се случи, проектът също трябва да има способен екип, който може да изпълни плана.

Екипът на BitTorrent се ръководи от Джъстин Сън, който е и основателят на TRON. Като цяло проектът има деветнадесет членове на екипа, като всички те са експерти в различни области, включително дванадесет разработчици.

Екипът зад мрежата на Celer е съставен от притежатели на PHD от MIT, Princeton, UIUC и UC Berkeley. Той има общо шестнадесет членове на пълен работен ден, които имат дългогодишен опит в индустрията, работещи за топ технологични стартиращи компании като Amazon, Google, HP и много други.

Също така, Fetch.AI има около тридесет и един членове на екипа, които са експерти в различни области.

2. Продукт, който решава проблем

Важно е да се отбележи, че продуктът вече може да съществува преди провеждането на IEO или може да бъде в процес на разработка, както е в случая с Fetch.AI, чийто IEO се проведе почти година преди стартирането на неговата Mainnet. Токенът FET има за цел да помогне за свързване на агенти към мрежата и също така да им помогне да обменят стойност.

Когато се проведе продажбата на жетони на Celer, те имаха минимално жизнеспособен продукт (MVP). Celer разработва платформа за мащабиране на слой 2, която ще помогне на разработчиците да изграждат и работят бързо мащабируеми dapps. BitTorrent е платформа за споделяне на файлове, която има огромна потребителска база. Токенът BTT има за цел да помогне на тези потребители да го купуват, продават или дори търгуват за по-бързо време за изтегляне.

3. Задайте ниска твърда капачка


Отминаха дните, когато проектите лесно биха могли да имат за цел да съберат десетки милиони долари чрез продажби на символи. Понастоящем би било неразумно компаниите да определят такива високи лимити, като много от тях рядко надхвърлят границата от 5 милиона долара.

Тъй като се появяват повече проекти, които са готови да наберат средства чрез IEO, очакват да се наблюдава спад в твърдата граница. Разглеждайки нашите три примера, BitTorrent имаше най-голямата твърда граница от $ 7.2 милиона, последвана от Fetch. AI на 6 милиона долара и Celer на 4 милиона долара.

4. Създаване на голяма и активна база на общността

Предимството на IEO е, че помага да се изложи проект на нови потребители. Ако обаче проектът има шанс с размяна, той трябва да може да генерира достатъчно обществен интерес сам.

Според Артър Бойцов на Priority Token, компания, която помага на проекти с IEO, за да гарантира, че ще бъдат включени директно в борсите, тези платформи е малко вероятно да подкрепят проект, който не е изградил голяма и активна общност от потребители.

Преди своя IEO BitTorrent вече имаше над 100 милиона потребители по целия свят. На всичкото отгоре тя имаше над 110 000 членове както в своите Telegram, така и в Twitter акаунти.

Fetch.AI имаше около 20 000 членове в своите английски и китайски канали Telegram. Що се отнася до Celer, неговият Telegram канал имаше над 27 000 членове и още 7500 членове в Twitter. Всички прилични номера, макар и не толкова големи, колкото тези на BitTorrent.

За да се създаде огромна потребителска база, новите проекти могат да започнат чрез създаване на акаунти в социалните медии, където те могат да разкрият същността на проекта, развитието на продукта и активното участие на екипа чрез маркетинг в социалните медии.

Заключение

В заключение, горните четири фактора са от решаващо значение, но не са единствените изисквания. Борсите ще се нуждаят от уверение, че проектът не предлага маркер за сигурност и това може да дойде само от доверена юридическа компания. Освен това ще им е необходима бяла книга, която да се занимава с токеномиката, финансовия модел на проекта, случаи на употреба на продукта, потенциалния пазар на продукта и неговите конкуренти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map