YAM Finance intenta sortir de les cendres mitjançant el llançament de V3

El DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal del món de les finances descentralitzades.

Instantània del mercat DeFi

El mercat financer descentralitzat va recuperar el seu impuls positiu aquesta setmana, ja que el valor total bloquejat va passar de 6.800 milions de dòlars a 8.800 milions de dòlars. Aave va ocupar el primer lloc amb més valor en dòlars bloquejat i va assolir un domini del mercat del 15,3%.

En termes de préstecs descentralitzats, el volum total d’endeutament va assolir els 1.671 milions de dòlars, un 15% setmanal d’augment.

Els intercanvis descentralitzats han registrat una caiguda del 28% del volum mitjà setmanal de negociació, dominat per Uniswap.

En l’àmbit de l’agricultura de rendiments, Swerve va ser el grup de liquiditat més gran amb 9.01 milions de dòlars bloquejats.

Les mètriques clau del món de DeFi es van recuperar principalment aquesta setmana. Fonts: Pols DeFi i DeBank

Notícies de la setmana de DeFi

Aquesta setmana es van assolir dues fites importants a la comunitat DeFi:

  1. YAM Finances rellançat el seu protocol.
  2. Uniswap va llançar el seu testimoni de governança, UNI.

En aquesta edició del DeFi Digest d’OKEx Insights, aprofundirem en el rellançament de YAM Finance.

Estalviant les finances de YAM

Descrit com a "experiment monetari mínimament viable," YAM Finances és una moneda estable estable que busca innovacions en estabilitat i governança de preus. 

La seva característica més notable és la configuració del subministrament elàstic del seu testimoni, YAM. Això significa que el subministrament de YAM es pot expandir i contraure en resposta a les condicions del mercat. Per aconseguir l’estabilitat de preus, el 10% de cada expansió de subministrament de YAM s’utilitza per comprar yCurve, una stablecoin denominada en USD, i s’emmagatzema al tresor de YAM. El valor de cada YAM té com a objectiu 1 $. 

Per a la governança, YAM Finance adopta un govern en cadena, en el qual la comunitat pot determinar la funcionalitat del protocol YAM i gestionar la tresoreria de YAM.

YAM Finance es va llançar inicialment l’11 d’agost i la seva capitalització borsària es va disparar de zero a 57 milions de dòlars en dos dies. Tanmateix, el cofundador de YAM, Brock Elmore, va descobrir un error crític al protocol el 13 d’agost, cosa que va provocar una venda massiva de fitxes YAM i una caiguda del 90% del seu valor.

El preu de les fitxes YAM va caure en picat un cop es va descobrir un error crític. Font: CoinGecko

Segons un anunci oficial, l’error es va trobar al contracte de rebaixa de YAM i va enviar una gran quantitat d’excés de YAM a la reserva del protocol. L’error també va fer impossible el quòrum en la governança de YAM, el que significa que no es podrien dur a terme accions de govern i que els fons del tresor de YAM estaven bloquejats.. 

En un intent de salvar YAM Finance, l’equip va proposar un procés en dues fases per rellançar el protocol:

  1. La primera fase consistia a migrar de YAMv1 a YAMv2.
  2. La segona fase consistia a realitzar una auditoria completa del sistema YAM i redistribuir-la com a YAM V3.

La comunitat de Finances de YAM va acceptar la proposta i el protocol va tenir èxit migrat de v1 a v2 el 22 d’agost, cosa que permet la governança fora de la cadena de la comunitat. A la segona versió, es va llançar un fòrum de governança perquè els membres de la comunitat presentessin propostes. A més, els titulars de fitxes poden votar per les propostes mitjançant les seves signatures. A més, es va crear un nou testimoni YAMv2 ERC-20, que permet als titulars de tokens convertir les seves fitxes v2 al protocol YAM V3. 

Després del llançament de YAM Finance v2, l’equip va cooperar amb Peckshield Inc. per dur a terme una auditoria completa del protocol. L’auditoria completa s’ha realitzat amb èxit completat el 10 de setembre i no es van trobar errors crítics al protocol. Els 15 errors que es van trobar durant l’auditoria han estat solucionats per l’equip. Com a resultat, el protocol es redistribueix i la tercera versió es va llançar el 18 de setembre, tal com estava programat. 

La mineria de liquiditat YAMv3 pot augmentar encara més Uniswap

Com s’indica a un anunci, l’agrupació de proveïdors de liquiditat Uniswap YAM / yUSD és l’únic grup de recompenses incentivades de YAM Finance V3. Els usuaris poden subministrar el seu xifrat a la piscina i guanyar tokens YAM com a recompensa. yUSD serà l’actiu de reserva i la tresoreria de YAM comprarà yUSD al pool Uniswap LP.

El grup Uniswap LP YAM / yUSD mantindrà els beneficis de YAM / yUSD, que sumaran aproximadament 925.000 tokens YAM. Cada setmana es distribuiran 92.500 YAM, un 10% del total. L’oferta de recompenses disminuirà un 10% cada setmana següent. Amb el preu actual del token YAMv2 de 25 dòlars, el valor de YAMv2 distribuït la primera setmana ascendeix a 2,31 milions de dòlars.

Els usuaris poden guanyar YAM apostant per una de les vuit criptomonedes, com ara COMP, LINK i MKR. Aquesta flexibilitat va despertar l’interès de la comunitat DeFi i 500 milions de dòlars es van bloquejar al primer protocol YAM el primer dia de la seva publicació. Quan el protocol es va ensorrar a partir de l’error del contracte intel·ligent, també es va ensorrar el preu dels tokens DeFi compatibles amb YAM. Per exemple, Ampleforth va caure de 0,90 a 0,71 dòlars.

Seguint el horari anunciat de YAM Finance V3 el 15 de setembre, el preu de YAMv2 va tornar a augmentar de 24 a 33 dòlars. 

Preu de YAMv2. Font: Uniswap.info

Per a YAMv3, la recompensa agrícola de YAM es concentrarà a la piscina YU / yUSD Uniswap LP. És possible que els usuaris acumulin els seus fons a l’agrupació Uniswap LP per guanyar YAM, cosa que proporcionaria un altre impuls a Uniswap, després del llançament del testimoni de governança d’Uniswap, UNI.

Una stablecoin impulsada per la comunitat

YAM V3 continua sent un experiment per a les stablecoins dirigides per la comunitat. La comunitat YAM Finance va contribuir al govern del protocol votant sobre els paràmetres inicials de YAM V3. Aquests decisions va incloure actualitzacions per reservar actius, distribucions de recompenses agrícoles als titulars de tokens, la configuració de programes de recompensa d’errors i molt més.

En comparació amb Ampleforth, el rival estable de YAM amb un subministrament elàstic de criptomonedes, YAM Finance té un major grau de descentralització, ja que el procés de governança està dictat per la comunitat..

Recompenses i distribució de tokens YAM

El llançament de YAM Finance V3 va esbossar la distribució de recompenses de fitxes als titulars i delegats de fitxes.

Per als titulars de tokens YAMv2, poden migrar les seves fitxes a YAM V3 amb una proporció 1: 1, en qualsevol moment. Un cop migrades les seves fitxes, el 50% de les fitxes els estarà disponible immediatament, mentre que el 50% restant passarà al protocol YAM durant 30 dies..

Per als titulars de tokens YAM que han perdut la migració inicial de v1 a v2, l’equip de YAM crearà un multisig per ajudar-los a migrar els tokens a YAM V3. Aquesta ajuda no s’aplicarà a aquells que comprin tokens YAMv1 després de l’expiració de la finestra de migració.

Els delegats són aquells que emeten vots per facilitar la migració de YAMv1 a YAMv2. Per premiar els delegats, rebran una recompensa 1: 1 YAMv3 si tenen més de 27 vots. Aquells delegats amb igual o menys de 27 vots rebran una recompensa plana de 27 fitxes. Les recompenses es cobraran contínuament durant més de 90 dies.

IAM guardats

Des del començament del "Deseu el YAM" Com a iniciativa del recent llançament de YAMv3, és evident que YAM Finance està àmpliament recolzat per la comunitat DeFi. La comunitat activa de YAM Finance serà la clau del valor a llarg termini del testimoni YAM.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner