VIX és el nou amic de Bitcoin

Aquest indicador de volatilitat us pot ajudar a trobar el vostre camí al mercat d’actius digitals

Punts clau

  • Les dades mostren que la correlació entre BTC preus i VIX és a prop d’un any de màxima.
  • Les incerteses mundials van impulsar el VIX superior, podria crear oportunitats addicionals per a criptomonedes.
  • Els inversors haurien de fer referències creuades de les dades de correlació abans de prendre qualsevol decisió comercial.

Visió general

Fins ara, l’agost ha estat un mes volàtil tant per als mercats financers com per a les criptomonedes. Declinacions a llaç rendiments i les corbes de rendiment invertides han estat àmpliament discutides els darrers dies, i les preocupacions per una possible recessió als Estats Units van provocar alguns canvis importants a nivell mundial renda variable i FXi productes bàsics preus. És clar, BTC i criptogràfic no eren una excepció.

A més de correlacions elevades entre BTC i Or, la criptomoneda líder també ha mostrat relacions amb la CBOE VIX, i aquest empat s’acosta més.

Darrere de la guerra comercial EUA-Xina, el Saga del Brexit, i la tensions geopolítiques creixents a tot el món, és vàlid suposar que la volatilitat té un major biaix a l’alça a curt / mig termini. Com podríem aprofitar aquestes correlacions per millorar-les BTC decisió d’inversió?

Què és VIX?

L’índex de volatilitat o VIX és creat per Chicago Board Options Exchange (CBOE), és un índex de mercat en temps real que fa un seguiment de la volatilitat implícita de 30 dies d’una cistella de S.&Opcions d’índex P 500. També es coneix com a “Indicador de la por“O”Índex de la por”.

  • Un més alt VIX suggereix que els comerciants esperen el S&P 500 per esdevenir més volàtil i estressant.
  • Un menor VIX indica que les opcions esperen els comerciants S&P 500 ser menys volàtil i més estable.

El VIX va augmentar el passi 24 a principis d’agost a causa de les altes tensions de la disputa comercial EUA-Xina i les preocupacions de la recessió, la VIX després va tornar cap als 18 més tard, al costat de l’optimisme comercial i la conversa mundial sobre estímuls.

Figura 1: Índex CBOE VIX

Correlació entre Bitcoin i VIX i altres

Anteriorment, hem estudiat la correlació entre BTC i or, la característica distintiva de la criptomoneda líder la converteix en un actiu de refugi segur i una protecció contra les incerteses del mercat i creiem que la naturalesa específica de BTC va estar almenys parcialment darrere de la recent concentració de BTC.

A més or, també hem observat que el VIX s’ha correlacionat cada vegada més amb BTC. La figura 2 mostra les dades històriques de la correlació entre 90 dies BTC i la VIX, i el coeficient de correlació s’acosta a +0,2. Tot i que el nombre no és òptim en aquest moment, però, és possible que el trencament es pugui convertir en una nova tendència de correlació positiva, atès l’entorn altament incert. El nivell de correlació entre ambdós s’acosta al nivell més alt des del gener de 2017. El coeficient de correlació ha superat els 0,3 a finals de desembre de 2015, que va ser el moment en què S&Pàg va arribar als nivells de 1880 i BTC va augmentar de 300 a gairebé 500.

Figura 2: correlació de retorn de BTC-VIX (90 dies)

Malgrat els llaços entre BTC i la VIX està cada vegada més a prop, BTCLa correlació amb l’or es va mantenir alta. La figura 3 compara les correlacions entre BTC/VIX, BTC/or, i BTC/DXY (índex de dòlars nord-americans). Les línies blaves i vermelles es van situar principalment a la zona positiva el 2019, mentre que DXY ha mostrat una correlació principalment negativa o nul·la amb BTC.

Figura 3: BTC-VIX (vermell) / BTC-daurat (blau) / BTC-DXY (gris) Correlació de retorn (90 dies)

Font: coinmetrics.io

Tot i que és massa aviat per convèncer a tots els inversors avers al risc que BTC és una inversió segura, recentment el veterà inversor Mark Mobius creu l’augment de la criptomoneda reforçarà la demanda d’actius forts com l’or. Mobius, que una vegada va titllar el bitcoin de “veritable frau”, però va canviar la seva posició abans i creia que el bitcoin i les criptomonedes seran “viu i bé” en el futur.

Figura 4: gràfic d’un any VIX, BTC, Gold i DXY

Font: www.tradingview.com

Tradicionalment, DXY i or tenen una relació inversa, i aquest és el mateix cas que el VIX i productes bàsics, que també tenen una correlació negativa. Però BTC i criptogràfic com a àmplia classe d’actius, és relativament nova per als mercats, encara no s’han determinat les seves correlacions a llarg termini amb els actius tradicionals. No obstant això, en el món de la inflació baixa i del creixement estancat, és cada vegada més difícil per als gestors de diners tradicionals buscar rendiments d’inversió més alts, i molts d’ells van recórrer a la criptomoneda. És just dir que és probable que els actius criptogràfics i tradicionals s’acostin més que no pas, de fet, els bancs d’inversió han posat la criptografia sota els seus radars.

A finals de gener de 2018, Masao Muraki, estrateg financer mundial del Deutsche Bank, va destacar la creixent correlació de les criptomonedes i la VIX. En una nota als seus clients, Muraki va dir: “La correlació es relaciona amb un entorn de baixa volatilitat que va animar els inversors a passar a actius més arriscats com les criptomonedes, per aconseguir rendiments dignes de les seves inversions”.

Examen de les vostres dades

És possible que noteu que BTCVIX la correlació que es mostra a la figura 2 canviava constantment, fins ara havia baixat de -0,2 fins a +0,3, cosa que podria significar que els inversors no sempre haurien de veure les coses en una perspectiva o confiar en la mateixa correlació per prendre decisions comercials. Per exemple, moltes vegades això BTC i la VIX es trobaven en una correlació inversa el 2018, i la manera com es relacionen entre ells ha anat canviant regularment. Per tant, l’estratègia ideal seria utilitzar dades agregades, com ara les combinacions d’altres correlacions i dades d’intercanvi / flux d’actius, per aconseguir resultats positius..

Conclusió

Al món on els tipus d’interès són extremadament baixos i la incertesa del creixement global sostenible és elevada, és raonable esperar que la volatilitat del mercat augmenti. Hem revisat la correlació entre VIX i BTCi va comparar la connexió amb altres actius i índexs, el VIX podria ser un altre BTC una referència que podria ajudar els inversors i els comerciants a l’hora de descobrir la tendència de la criptomoneda, però, l’aparent BTCVIX la relació no és una crida a sortir i comprar BTC, més aviat és un dels signes que indiquen que el comerç de criptomonedes i la inversió són cada vegada més dominants.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner