Tipus d’interès i crèdit: propera frontera per a Crypto

Punts clau

  • Els mercats de tipus d’interès i de crèdit podrien ser l’última peça del trencaclosques en completar tot l’ecosistema de criptomonedes.
  • Els derivats de tipus d’interès podrien ser la propera frontera per a la indústria criptogràfica, especialment per als intercanvis.
  • Els rendiments de participació podrien ser una de les mètriques per mesurar el risc i la volatilitat d’un testimoni específic.

Visió general

Els préstecs i les participacions en criptografia han rebut més atenció en el mercat aquests dies. Gràcies al ràpid creixement de DeFi i del producte innovació a partir d’intercanvis i carteres de criptografia, més participants del mercat de criptografia ara poden diversificar la seva cartera amb aquests productes o guanyar ingressos passius mitjançant participacions, estalvis i préstecs.

És possible que aquest segment de l’espai criptogràfic encara sigui verd i es trobi en una fase inicial d’adopció més àmplia. Tot i això, en última instància, aquest sector podria evolucionar cap a una de les parts més crítiques de l’espai criptoampli i proporcionar una informació vital als mercats, és a dir, els tipus d’interès..

És possible que els participants del mercat puguin fer una valoració i valoració més precisa de les monedes i els tokens en funció dels seus tipus d’interès, de manera similar al que hem estat fent als mercats tradicionals. Els tipus d’interès d’una empresa o d’un país són un indicador vital de la seva salut financera.

Els desenvolupadors de productes també poden crear nous productes derivats basats en els tipus d’interès, com ara opcions de EOSEl tipus d’interès, o swap de tipus d’interès, com el que s’ha cotitzat habitualment als mercats de renda fixa.

Aquest article explorarà l’etapa inicial de l’espai de tipus d’interès criptogràfic i el que ens podria dir aquest subsector de l’espai més ampli de criptomonedes. A més, imaginarem com un mercat madurat de tipus d’interès en criptografia podria modelar el futur del comerç.

El rendiment de les apostes criptogràfiques

El concepte d’obtenir interès amb criptomoneda no va sortir a la llum fins als darrers anys, i la participació és una de les maneres d’interessar i podria generar ingressos addicionals per als inversors. El 2019 va ser un any robust per apostar i aquesta tendència ha continuat abans de la caiguda del mercat al març. Ara, veiem que el mercat d’apostes s’ha anat recuperant gradualment.

Figura 1: límit de mercat de participació vs. límit de mercat global de criptografia vs. USD bloquejat en participació

Font: Staking Rewards

Tot i que els inversors poden trobar rendiments atractius contribuint a la xarxa PoS d’un actiu, augmentant l’eficiència de la cadena de blocs, no obstant això, el rendiment aquí pot ser diferent.

Figura 2: Les recompenses de participació anualitzades es comparen amb les seves relacions de Sharpe

Font: Staking Rewards; Messari

Curiosament, podem veure que els actius de major rendiment, generalment amb ràtios Sharpe relativament dèbils, significa que l’actiu en si té una rendibilitat ajustada al risc més baixa. Per exemple, el rendiment estacat de PERDUT ha assolit el 10,41%, cosa que podria resultar atractiva per a molts inversors. Tanmateix, tant les ràtios de Sharpe de 30 dies com de 1 any de PERDUT eren negatius. Al llibre de text, la ràtio Sharpe és negativa quan el retorn de la inversió és inferior a la taxa lliure de risc. Comparativament, XTZ ofereix una taxa de recompensa molt inferior (5,72%) que PERDUT, però tots dos XTZLes proporcions de Sharpe van ser almenys positives.

Per descomptat, altres factors podrien afectar el rendiment i els rendiments, com ara la taxa d’inflació, la volatilitat dels preus d’aquesta fitxa. Els inversors també poden voler considerar les condicions del mercat.

Els mercats de crèdit

El préstec criptogràfic és una altra àrea que ha cridat molt l’atenció. Una vegada més, els inversors poden trobar que els rendiments podrien ser molt diferents entre els proveïdors de serveis i, a continuació, es mostra només un dels molts exemples.

Figura 3: Tipus d’interès anualitzat d’ETH i BTC en diverses plataformes

Font: Loanscan

A més, aquests tipus d’interès flotaven. Vol dir que canvien de tant en tant segons les condicions del mercat. Aquests canvis poden ser fluctuants, fins i tot volàtils.

Figura 4: Tipus d’interès anualitzat d’ETH i DAI en diferents plataformes (YTD a 22 d’abril de 2020)

Font: Loanscan

Creiem que el mercat pot continuar veient aquestes fluctuacions de tipus en el futur, atès que la criptomoneda continua sent una classe d’actius relativament volàtil en comparació amb els actius convencionals (encara que oli ha assolit USD 0 abans BTC). No obstant això, des d’una perspectiva a més llarg termini, el mercat podria esperar que aquestes fluctuacions es desacceleressin gradualment, ja que el mercat de préstecs continua madurant i augmentant els participants en inversions criptogràfiques..

Mirant endavant

El mercat de criptocredits ha estat una de les àrees de més ràpid creixement dins de l’espai de criptomonedes. Informes de Credmark mostra que tota la indústria de préstecs criptogràfics es va expandir un 52% el 4T19 i el deute actiu va créixer un 474% el 2019.

Al mateix temps, els analistes creure que el fort rendiment del mercat d’aposta podria continuar fins al 2020, ja que s’espera que una àmplia gamma de projectes de cadena de blocs PoS arribi al mercat i la pròspera expansió de la infraestructura relacionada.

Preveiem que els mercats de tipus d’interès i de crèdit podrien convertir-se en un canvi de joc per a un espai de criptomonedes més ampli; el seu impacte podria ser en diverses capes.

  • Millor descobriment de preus – Al món financer tradicional, els mercats de deute i crèdit són alguns dels micro factors clau que afecten el descobriment de preus dels títols. Una empresa amb una qualificació creditícia inferior normalment només pot emetre bons d’alt rendiment, a causa del seu major risc d’incompliment. Els inversors podrien considerar aquest factor a l’hora de valorar l’empresa. En altres paraules, aquesta informació addicional podria millorar encara més el descobriment de preus de l’empresa. La mateixa idea també es podria comprar a l’espai criptogràfic. Si hem madurat els mercats de crèdit i de tipus d’interès en criptografia, és possible que els tipus d’interès puguin proporcionar als inversors una imatge completa a l’hora de fixar el preu d’una moneda / testimoni..
  • Derivats de tipus d’interès – Les cases d’intercanvi poden desenvolupar nous tipus de productes derivats basats en els tipus d’interès de la criptografia. Aquests productes permeten als comerciants cobrir o exposar-se al risc dins del protocol PoS i poden ajudar els estalviadors a protegir-se dels canvis de tipus d’interès.
  • Completa l’espai criptogràfic – El mercat del crèdit ha estat un dels elements més crítics del sistema financer modern i encara ho és avui. Un mercat de crèdit sofisticat en criptografia pot ser l’última peça del trencaclosques per completar la imatge criptogràfica, que podria justificar el creixement futur de la criptomoneda, independentment de la classe d’actius o de tot l’ecosistema.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner