SushiSwap va llançar un ambiciós full de ruta per frenar el domini DEX d’Uniswap

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi: augment dels volums DEX

Tot i la recent correcció del preu de BTC, el mercat de finances descentralitzat va augmentar un 3% aquesta setmana i el seu valor total bloquejat va arribar als 22.54 milions de dòlars. A més, el volum mitjà setmanal de negociació d’intercanvis descentralitzats va augmentar un 8% i es va situar en 2.01 milions de dòlars. Uniswap va continuar el seu lideratge en aquest segment amb una quota de mercat del 38%.

El volum total d’endeutament de l’esfera creditícia DeFi va augmentar un 8%, ja que Compound va mantenir el domini del mercat en aquest sector amb una quota del 49%. Curve va mantenir el seu lideratge com el grup de liquiditat més gran: va resultar en un augment setmanal del 38% amb un valor total bloquejat de 1.132 milions de dòlars.

El volum total d’endeutament de DeFi va superar els 4.000 milions de dòlars per primera vegada aquesta setmana. Font: DeFi Pulse i DeBank

El programa d’ampliació de liquiditat de SushiSwap

SushiSwap, el principal competidor de l’intercanvi descentralitzat líder Uniswap, va revelar les seves fortes ambicions per a aquest any amb la publicació del seu darrer full de ruta. El pla cobreix les diverses visions de SushiSwap: expansió de la liquiditat, interoperabilitat i escalabilitat, governança de la comunitat i molt més.

Mirin

El Proposta de Mirin és un component bàsic de la proposta d’actualització de SushiSwap que té com a objectiu augmentar la liquiditat del protocol entre 10 i 20 vegades. Això es pot aconseguir mitjançant el programa d’ampliació de fons de liquiditat de SushiSwap, anomenats grups de franquícies.

El concepte de grups de franquícies és un intent d’integrar intercanvis centralitzats i descentralitzats. Les agrupacions franquiciades consten de MainPool i SubPool. En grups de franquícies, els intercanvis centralitzats poden oferir als seus usuaris l’opció de convertir-se en proveïdors de liquiditat SushiSwap. Quan s’afegeix un nou parell de liquiditat a una plataforma de tercers, es crea una SubPool i s’afegeix al conjunt de liquiditat global de SushiSwap, MainPool.

Doble rendiment

El doble rendiment és una altra característica clau del programa d’expansió del proveïdor de liquiditat de SushiSwap.

Com a socis franquiciats associats de SushiSwap, la SubPool que apareix a les borses centralitzades pot oferir rendiments de SUSHI i el seu propi testimoni de governança. Els tokens de governança dels CEX es poden triar entre els actius criptogràfics existents o els tokens de nova creació.

Per exemple, imaginem que OKEx va llançar un grup de liquiditat SUSHI / OKB com a SubPool al programa SushiSwap. Els usuaris del grup podrien duplicar els seus beneficis obtenint rendiments tant de SUSHI com d’OKB. [Aquest és només un exemple i no s’ha d’interpretar com un pla definit.]


Un benefici per a SushiSwap i intercanvis centralitzats?

El programa d’expansió del proveïdor de liquiditat de SushiSwap pot ser un producte atractiu per a borses centralitzades que vulguin mantenir-se per davant de la competència.

La introducció de la mineria de liquiditat i els fabricants de mercats automatitzats han conduït al ràpid creixement del volum de negociació de les borses descentralitzades. Per fer front a la ferotge competència dels DEX, els CEX han començat a associar-se amb els protocols DeFi per diversificar les seves ofertes de criptografia..

Les agrupacions franquiciades de SushiSwap serveixen de porta d’entrada per als CEX per oferir tokens d’alt interès per als seus usuaris. Com a soci agrupat franquiciat, un CEX pot cobrar comissions de transaccions dels usuaris entre el 0,05% i el 10% com a font d’ingressos addicionals. Per als CEX, els ingressos per comissions de transacció serveixen com a protecció contra la pèrdua de liquiditat des que els usuaris retiren els seus fons de la SubPool. A més, els rendiments dobles proporcionats a la SubPool ofereixen una atractiva opció de participació per als HODLers a llarg termini de la borsa.

D’altra banda, SushiSwap pot aprofitar la reputació i la profunda liquiditat dels intercanvis centralitzats amb el seu programa d’expansió LP. Amb el llançament de SubPools en diversos intercanvis criptogràfics, s’espera que la liquiditat total de SushiSwap augmenti en múltiples..

Per exemple, suposem que MainPool de SushiSwap té una liquiditat de 1.000 milions de dòlars. Si SushiSwap s’associa amb CEX A i CEX B per llançar SubPools amb liquiditats de 10.000 milions de dòlars cadascuna, la liquiditat total de SushiSwap augmentarà massivament fins als 21.000 milions de dòlars..

Tot i que els CEX poden oferir fitxes amb més interès per als seus usuaris, els parells comercials de SushiSwap seran més accessibles als mercats més líquids. El programa d’expansió de LP sembla ser mutu beneficiós tant per a SushiSwap com per a CEX.

Transferències d’actius entre cadenes mitjançant Rune i Moonbeam

SushiSwap també planeja millorar encara més la seva interoperabilitat i escalabilitat. Un fabricant de mercat automatitzat de cadenes entre cadenes millora la interoperabilitat de SushiSwap en permetre transferències d’actius sense problemes a través de múltiples cadenes de blocs. L’intercanvi descentralitzat treballa cap a aquest objectiu connectant-se amb la Runa de THORChain i el Raig de Lluna de Polkadot.

En el cas de Rune, a Pont de les runes s’utilitza per permetre als usuaris transferir els seus actius directament a THORChain i Ethereum. Per facilitar la transferència d’actius entre cadenes, es crea una versió ERC-20 del testimoni Rune per representar els actius de la cadena THOR.

SushiSwap també està considerant la millora de la seva escalabilitat mitjançant l’adopció de solucions d’escala de segona capa. Actualment, el protocol prefereix paquets acumulatius de coneixement zero per comunicar-se millor amb aplicacions descentralitzades a l’ecosistema yearn.finance.

La rivalitat amb Uniswap continuarà el 2021

Els debats entorn d’Uniswap i SushiSwap continuen escalfant-se, sobretot després que el fundador de finances de yearn. Andre Cronje va publicar un publicació al bloc sobre els riscos dels competidors que esborren els seus codis. Ashleigh Schap, líder de creixement d’Uniswap, atropellat per afirmant la fusió SushiSwap de yearn.finance és contradictòria amb la queixa de Cronje. L’inventor d’Uniswap, Hayden Adams, llavors reclamat que els comentaris no representen la visió de tot l’equip Uniswap.

Tot i que Uniswap encara supera SushiSwap en termes de valor total bloquejat, l’últim full de ruta de SushiSwap mostra signes de fonaments sòlids en la innovació DeFi, la governança comunitària i l’escalabilitat del protocol. 

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map