Redefinició de Safe Heaven: una mirada enrere en el temps

Visió general

Sembla que hi ha una ansietat creixent als mercats de criptomonedes després que els preus del bitcoin no mantinguessin per sobre dels nivells psicològics de 10000 al febrer. La decepció va arribar poc menys de tres mesos per davant de l’esperada reducció a la meitat de Bitcoin. Tot i que Bitcoin ha mantingut els seus guanys del 21% en QTD després de la muntanya russa de febrer, els esdeveniments macro recents s’han anat assenyalant als mercats tradicionals i criptogràfics i han afegit una capa d’incertesa addicional. No obstant això, quan mirem enrere en el temps, els inversors podrien trobar que les condicions actuals del mercat semblen una mica semblants al 2012. El 2012 i el 2020 són bitcoins a la meitat, amb algunes crisis mundials i els mercats de renda variable van ser turbulents. Pot la història revelar més detalls sobre la pre i la post-reducció a la meitat des d’una perspectiva macro?

Vendes impulsades per virus

Febrer va ser un mes difícil per als mercats de criptomonedes. Amb l’augment de les pors al brot de coronavirus, BTC els preus es van desplomar des dels nivells de USD10400 a mitjan mes i es van tancar a la zona de USD8500 al final del mes. El sentiment de risc també va ser elevat als mercats de renda variable mundials. El Dow va registrar una caiguda de 1190 punts el 27 de febrer abans que es produís el rebot inicial, la pitjor caiguda d’un dia de la història. Els productes bàsics també van tenir un fort cop amb WTI va baixar dels 50 dòlars EUA el barril.

D ‘altra banda, la demanda d’ un cel segur va augmentar, ja que el US10Y va tocar el mínim rècord de l’1,03% en un moment abans d’establir-se al voltant de l’1,08%.

Figura 1: Comprovació del rendiment de YTD de recursos creuats (font: TradingView)

Tot i que sembla que la reacció del mercat és més àmplia, s’ha descrit un panorama desolador i els mercats de criptomonedes no se’n van immunitzar. Alguns fins i tot van qüestionar la característica del cel segur de Bitcoin, ja que sembla que no es pot protegir contra les incerteses.

Trobeu-vos enrere en el temps

La propera reducció a la meitat de Bitcoin continua sent el focus principal de la majoria dels vigilants de criptografia malgrat la recent turbulència del mercat mundial. Mentre que la recent BTC les accions de preus i l’alta volatilitat en altres actius podrien posar en dubte alguns inversors criptogràfics a llarg termini, qüestionant-se si la reducció a la meitat és un autocomplaença o un factor alcista real a llarg termini

Potser puguem mirar l’any 2012, on el bitcoin va tenir la seva primera meitat i, al mateix temps, els mercats es trobaven en plena turbulència, en aquest cas, la crisi del deute europeu.

Va començar el 2009. Alguns comtats membres de la UE no van poder refinançar els seus deutes públics i alguns estats no van poder rescatar les seves institucions financeres profundament endeutades sense l’ajut del BCE o del FMI..

Taula 1: Els mercats de 2012 i 2020 comparteixen antecedents similars (font: OKEx)


Per descomptat, el mercat global de renda variable i l’espai de criptomonedes el 2012 eren molt diferents del que tenim actualment. No obstant això, el sentiment de risc, les perspectives pessimistes i les pors de tenir una recessió són comparables.

Figura 2: Rendiment de Bitcoin / STOXX50 / SPX el 2012-13 (font: Tradingview)

Curiosament, els preus del bitcoin van saltar al voltant del 160% el 2012 arran de la crisi del deute de la zona euro, i la majoria d’aquests guanys es van produir abans de la primera meitat, i els beneficis van ser encara més notables l’any següent a la meitat. En comparació, SPX va guanyar un 14,5% i SX5E va saltar al voltant de l’11,2% el 2012.

Després de tot, és una qüestió de divises

Hem continuat ressaltant la naturalesa de valor del bitcoin i creiem que el bitcoin és una cobertura ideal contra la inflació a causa de la seva oferta limitada. En altres paraules, el bitcoin podria ser una bona cobertura contra les depreciacions de la moneda fiduciària.

La crisi del deute europeu es va centrar en els problemes estructurals del sistema financer i les condicions de crèdit fàcils a principis dels anys 2000. Com a resultat, ha comportat un programa massiu de rescat i la reducció dels tipus d’interès, aquestes mesures han provocat una important depreciació de EUR. A finals del 2011, EURUSD es va negociar per sobre de l’1,4. A mitjan 2012, EURUSD ja va caure a la zona 1,20 abans de tornar a l’1,3.

Al cap i a la fi, la crisi del deute ha provocat una depreciació monetària significativa i Bitcoin va reaccionar a aquesta depreciació el 2012, fins i tot abans que es produís el primer esdeveniment a la meitat..

Ara, tenint en compte les incerteses en curs relacionades amb el coronavirus, és fonamentalment diferent de la crisi del deute. Tot i això, el que està experimentant el mercat és semblant al que hem viscut el 2012. Creiem que els mercats haurien de centrar-se més en la manera com els responsables polítics reaccionen al brot i les conseqüències econòmiques que en resulten..

La Fed dels Estats Units lliurat una reducció de la taxa de mig punt com a mesura d’emergència del brot de virus. DXY ha baixat de les 99 manetes superiors a les 97 zones baixes. Mercats esperar la Fed reduirà encara més els tipus a la reunió política de març. Al mateix temps, la narrativa d’alleujament d’altres grans bancs centrals té sorgit molt ràpidament. Aquests canvis poden provocar pressió G10FX, i això podria ser un factor beneficiós addicional per als preus de bitcoin a mitjà / llarg termini.

Quan es tracta de reduir a la meitat … tingueu paciència, recordeu-ho?

A la nostra publicació anterior “Reducció a la meitat de Bitcoin: el temps per aconseguir Bitcoin?“, OKEx Quant va assenyalar que la pujada del preu del bitcoin després de reduir-se a la meitat té tendència a perllongar-se cada cop, i no s’espera que aquest cicle de mercat finalitzi fins al 2022. Tot i que les recents accions de preus poden no semblar tan alcistes, OKEx Quant creu que el mercat es manté en un període ideal de HODL actualment, és probable que els inversors a llarg termini hagin de ser més pacients per veure els resultats.

Conclusió

El mercat de bitcoins encara era petit en el moment en què va esclatar la crisi del deute europeu, i encara avui és relativament petit en comparació amb altres grans classes d’actius. El Bitcoin i la criptomoneda poden no ser el millor instrument per protegir-se d’una recessió a escala mundial, ja que els Bitcoin HODLers podrien liquidar les participacions per compensar les seves pèrdues en altres actius o amortitzar els seus deutes. No obstant això, quan arriba una crisi i els responsables polítics tendeixen a recórrer a la relaxació, el bitcoin podria ser una cobertura ideal contra les devaluacions de divises. L’evolució del mercat mundial en aquest període previ a la meitat podria ser essencial per a tots els inversors en criptografia i la forma en què es desenvolupa podria ser un factor dominant en termes de futures assignacions de criptografia..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map