Per què són importants els tipus d’interès quasi zero per a Bitcoin

La pandèmia COVID-19 ha desencadenat una de les recesions econòmiques mundials més greus en dècades.

Els responsables polítics de tot el món han pres mesures àmplies per contenir i limitar els danys econòmics derivats del brot viral. Aquestes mesures inclouen reduir els tipus d’interès a nivells ultra baixos i implementar programes de compra d’actius per valor de bilions de dòlars.

Tot i que s’espera que aquestes accions inflin encara més els preus dels actius a tot el món, què significa això per als actius criptogràfics com Bitcoin (BTC)?

Els tipus de la Fed es mantindran ultra baixos com a mínim fins al 2022

Les incerteses econòmiques dirigides per COVID han empès la Reserva Federal dels Estats Units a saltar una vegada més a la vaga d’oferir tipus d’interès gairebé zero. Dues retallades de tarifes no programades al març han reduït un total de 150 punts bàsics, situant el rang objectiu de la taxa entre el 0% i el 0,25%.

Els moviments van fer que la Fed es reincorporés als seus homòlegs del Regne Unit, la Unió Europea i el Japó com a part d’una acció coordinada a nivell mundial per amortir l’impacte econòmic negatiu de la situació del coronavirus..

Els funcionaris de la Reserva Federal també van presentar les seves perspectives de tipus d’interès en la reunió política de juny. La darrera trama de punts mostra que 15 participants al Comitè Federal de Mercat Obert (el comitè de la Fed encarregat de supervisar les operacions de mercat obert) no esperaven que el sistema bancari central nord-americà augmentés els tipus abans del 2022. Mentrestant, només dos funcionaris esperaven que augmentés els interessos tarifes el 2022.

Gràfic puntual que il·lustra que s’espera que es mantinguin taxes properes al zero fins al 2022. Font: Bloomberg

A més, va dir el president de la Fed, Jerome Powell, a la reunió política de juny declaració:

"El Comitè espera mantenir aquest rang objectiu fins que confiï que l’economia hagi resistit els esdeveniments recents i estigui en camí d’aconseguir els seus objectius màxims d’ocupació i estabilitat de preus “.

La situació de desocupació als Estats Units podria consolidar el cas de tenir taxes gairebé nul·les en els propers dos anys. Amb la taxa d’atur de maig asseguda en el 13,3%, que és lleugerament inferior a la taxa d’atur el màxim rècord del 14,7% a l’abril, els mercats tradicionals no esperaven que el nombre tornés als nivells anteriors al COVID aviat. El mercat laboral actual encara està molt lluny de l’objectiu de la Fed de tenir l’economia "en camí d’aconseguir la seva màxima ocupació," segons la declaració política de juny.

El balanç de la Fed augmenta

A més dels tipus d’interès ultra baixos, la represa del programa de compra d’actius de la Reserva Federal és una altra part clau del paquet global destinat a donar suport als mercats financers, i no és difícil notar la desesperació del banc central nord-americà en utilitzar el seu saldo. com a nova eina monetària per proporcionar liquiditat:

  • El 15 de març, la Reserva Federal va anunciar que es comprometria a comprar almenys 500.000 milions de dòlars en valors del Tresor i almenys 200.000 milions de dòlars en valors garantits per hipoteca.
  • El 23 de març, la Fed fet el programa va ser de composició oberta tot afirmant que “adquirirà les quantitats necessàries per donar suport al funcionament del mercat sense problemes i a la transmissió efectiva de la política monetària a condicions financeres més àmplies i a l’economia”.
  • El 15 de juny, el banc central inesperadament dit començaria a comprar bons corporatius a través del Fons de Crèdit Corporatiu del Mercat Secundari (vehicle de propòsit especial de la Fed per donar suport al mercat de bons corporatius en resposta al COVID-19) per tal d’augmentar la liquiditat del mercat i el crèdit disponible per als grans empresaris.

Amb la nova ronda de compres d’actius, el balanç de la Fed ha passat dels nivells anteriors al COVID de 4,1 milions de dòlars a més de 7,1 milions de dòlars a mitjans de juny.

El balanç de la Fed continua augmentant. Font: Bloomberg

Bitcoin es pot beneficiar de la intervenció del banc central

És probable que els tipus d’interès es mantinguin en nivells propers a zero en un futur pròxim i s’espera que els preus dels actius s’incrementin amb programes de compra d’actius no només de la Reserva Federal dels Estats Units, sinó també d’altres grans bancs centrals. Això podria beneficiar els actius criptogràfics, com ara Bitcoin, de diverses maneres.

Preus dels actius de bola de neu

Quan els diners continuen bombant-se al sistema, empeny els inversors a buscar actius amb rendiments més elevats en lloc de mantenir efectius. Això es deu al fet que l’augment de l’oferta monetària devalua la moneda i disminueix el poder adquisitiu.

Les accions i l’or han estat històricament alguns dels beneficiaris d’aquestes narratives de relaxació, i els actius criptogràfics com Bitcoin podrien ser un altre dels beneficis.

Inflació vs. deflació

A diferència de les monedes fiduciàries, que els bancs centrals poden imprimir a voluntat, l’oferta de Bitcoin és finita. Aquesta limitació de l’oferta proporciona a la primera i principal criptomoneda una propietat antiinflacionista que les monedes fiduciàries simplement no tenen. Això fa que BTC sigui més similar a productes bàsics com l’or.

A més, la xarxa de Bitcoin està descentralitzada i ofereix una major protecció als seus usuaris.

Aquestes funcions, en part, reforcen la narrativa de valor de la botiga de Bitcoin i les accions post-COVID dels bancs centrals mundials només poden enfortir aquesta proposta..

Els CBDC confirmen que Bitcoin va pel bon camí

Les monedes digitals dels bancs centrals, conegudes habitualment com a CBDC, s’han convertit en una paraula de moda important entre els observadors de blockchain i criptografia, sinó també del món tradicional de les finances en els darrers mesos..

Xina ha estat en plena acceleració a l’hora de crear el seu propi CBDC, el llançament del qual és segons se suposa a l’horitzó. Mentrestant, altres països i bancs centrals han estat recuperant el ritme.

Tant l’obertura creixent com el canvi d’actitud dels responsables polítics apunten cap a un panorama més favorable a la cadena de blocs, en què Bitcoin brilla com una alternativa descentralitzada als CBDC, que coopten la seva tecnologia subjacent..

La narrativa de Bitcoin es conformarà amb l’economia post-COVID

En un moment en què una segona onada potencial de la pandèmia COVID-19 està amenaçant qualsevol recuperació econòmica, s’espera que els bancs centrals de tot el món (inclosa la Reserva Federal dels Estats Units) mantinguin les seves narratives i polítiques de relaxació durant un període prolongat. Aquest podria ser un dels factors fonamentals més importants que configuren la narrativa del mercat d’actius digitals més ampli en la perspectiva a mitjà i llarg termini..

Tot i que els mercats financers esperaran que els Estats Units mantinguin tipus d’interès gairebé nuls en els propers dos anys, aquestes expectatives també estan sempre subjectes a canvis. A causa d’això, tant els macro-observadors com els comerciants de Bitcoin probablement continuaran prestant molta atenció als darrers desenvolupaments del COVID-19 i a la recuperació de l’economia real..

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner