Mirror Protocol intenta que les accions nord-americanes siguin accessibles al món DeFi

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi

El mercat de les finances descentralitzades va caure lleugerament aquesta setmana, ja que el valor total bloquejat en els productes DeFi va caure de 14.444 milions de dòlars a 14.12 mil milions de dòlars.

Maker va continuar el seu lideratge en l’àmbit DeFi amb un nivell de dominància del mercat del 18%. Compound, per la seva banda, va mantenir el domini del mercat en l’àmbit creditici amb una participació del 54%.

El volum mitjà setmanal de negociació d’intercanvis descentralitzats va augmentar un 2%, amb Uniswap ampliant la seva dominància del volum de negociació al 49%. Mentrestant, Curve es va mantenir com a grup de liquiditat més gran aquesta setmana amb 0,779 milions de dòlars (a l’hora de redactar aquest escrit).

El valor total bloquejat a l’esfera DeFi ha baixat lleugerament aquesta setmana. Font: DeFi Pulse i DeBank

Connectar DeFi i renda variable als Estats Units

Amb una friolera Capitalització borsària de 36,3 bilions de dòlars, les accions als Estats Units són una de les classes d’actius més atractives per als inversors mundials. Com que no hi ha requisits de ciutadania per tenir accions en empreses dels Estats Units, els inversors estrangers solen accedir a accions a través de bancs locals i empreses de corretatge internacionals. Tot i això, aquestes institucions financeres restringeixen els inversors fora de les seves jurisdiccions operatives i imposen requisits de compliment addicionals per als seus clients, com ara les dades del compte bancari. Aquests requisits fan que els 1.700 milions no bancaris no puguin accedir al mercat de renda variable nord-americana.

L’aparició de criptomonedes descentralitzades permet als inversors obtenir exposició a renda variable nord-americana. Per exemple, els usuaris de la plataforma Abra podrien subscriure contractes que proporcionessin una exposició sintètica als moviments de preus de les accions dels Estats Units. No obstant això, les ofrenes d’Abra fracassat per complir amb les lleis de valors dels Estats Units i la Comissió de Valors i Borses va imposar una ordre de cessament i abandó a Abra el juliol de 2020. Els usuaris d’Abra ja no poden comprar accions dels Estats Units mitjançant criptomonedes..

A part d’Abra, les borses de criptomoneda i les plataformes de negociació (com Currency.com, Bittrex i FTX) també proporcionaven negociació d’accions tokenitzada. Tot i això, aquestes plataformes estan centralitzades i no poden proporcionar serveis fora de les seves jurisdiccions.

Terraform Labs, creador de la stablecoin LUNA, va anunciar el llançament del Mirror Protocol el 4 de desembre. El protocol DeFi permet els actius sintètics proporcionant exposicions de preus en cadena a actius del món real, inclosos els títols de renda variable, productes bàsics i fons cotitzats als Estats Units..

Com a protocol descentralitzat, Mirror Protocol ofereix una porta d’entrada a accions dels Estats Units per a usuaris globals. Per fer-ho, Mirror Protocol permet als usuaris crear un actiu Mirror, o mAsset, un testimoni que fa un seguiment del preu de les accions basades als Estats Units, com Apple i Tesla. Mirror Protocol adopta l’oracle de preus de Band Protocol per fer un seguiment del preu de les accions amb seu als Estats Units cada sis segons. Tot i això, l’oracle de preus no actualitza el preu del mAsset fora de l’horari comercial de les borses nord-americanes.

Els usuaris estan obligats a dipositar fons com a garantia per emetre fons sintètics basats als Estats Units al Mirror Protocol. Per inventar aquest patrimoni net, els usuaris han d’apostar el 150% del valor de la garantia a les estables moneda LUNA o participar el 200% del valor de la garantia en mAssets. La ràtio de col·lateralització necessària a Mirror Protocol és molt inferior a la resta d’intercanvis sintètics. Synthetix, per exemple, requereix una relació de col·lateralització del 750% al seu testimoni SNX.

Arrington XRP Capital recentment publicat un informe d’investigació i esmentava dues raons per al baix valor de les garanties que requereix Mirror Protocol: la baixa volatilitat dels preus de la garantia i el fet que la garantia es pugui negociar en mercats líquids. Els preus de les monedes estables han mostrat una baixa volatilitat dels preus des de mitjan 2019, amb una desviació estàndard de 0,006. A més, l’estabilitat de preus de les monedes estables permet una menor ràtio de col·lateralització dels actius d’encunyació. A més, mAsset apareix a la llista i es negocia a Terraswap i Uniswap.

Principals diferències respecte a la compra d’accions borsàries

És important tenir en compte les diferències entre la compra de renda variable nord-americana al mercat de valors i la compra de contractes sintètics de renda variable nord-americana al Mirror Protocol. Els inversors tenen dret a reclamacions de propietat d’empreses cotitzades per les accions que van comprar a la borsa. No és el cas dels actius sintètics del protocol Mirror. A més, els inversors en Mirror Protocol no tenen dret a rebre dividends.

Mirror Protocol, però, ofereix l’exposició de la població no bancària a renda variable nord-americana. A més, els inversors poden subscriure contractes sintètics de renda variable nord-americana en unitats fraccionades, cosa que augmenta la flexibilitat de la inversió.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner