Litecoin: la plata a l’or de Bitcoin (primera part)

Resum: Tenim previst introduir Litecoin en tres articles per ajudar els nostres lectors a entendre Litecoin de manera exhaustiva. La primera part d’aquesta sèrie cobreix Litecoin des de la perspectiva de la seva història de desenvolupament i estat actual, centrant-se principalment en les fites assolides fins ara, l’algoritme de treball, la reducció de la recompensa per blocs, la tendència de preus, la distribució de grups miners, els compromisos de Github i la tendència de cerca de Google..

Jo. Introducció a Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC o Ł), va ser creat per Charlie Li, un antic empleat de Google, que es va dedicar a complir la seva visió de crear una versió més lleugera de Bitcoin (BTC). Tècnicament, Litecoin gairebé s’assembla Bitcoin.

Similars a Bitcoin, la creació i la transferència de Litecoin es basa en un codi obertprotocol criptogràfic i no està gestionat per cap autoritat central. Està previst que la xarxa Litecoin produeixi 84 milions de litecoines (LTC), és a dir, quatre vegades més unitats de moneda que Bitcoin, amb un subministrament en circulació actual de 61.276.211 LTC.

1. Crònica de fites de Litecoin

 • Litecoin es va llançar a través d’un client de codi obert a Github l’octubre de 2011.
 • El 26 d’agost de 2015, la recompensa del bloc Litecoin es va reduir a la meitat per primera vegada, amb la producció per bloc Litecoin reduïda de 50 a 25.
 • El 3 de juliol de 2016, el Associació Litecoin, que defensa Litecoin, es va associar amb l’equip de desenvolupament bàsic de Litecoin i va publicar un full de ruta 2016 que descrivia els seus plans per al futur. Una de les seves principals perspectives del seu full de ruta inclou el llançament d’una nova versió de Litecoin amb funcions de Segregated Witness (SegWit), Lighting Network i Smart Contract.
 • L’11 de maig de 2017, Segregated Witness (SegWit) es va activar al bloc 1.201.536th, i els hodlers de Litecoin van poder fer transaccions de Segregated Witness (SegWit) des de llavors..
 • El juny. El 21 de 2017, Charlie Lee va anunciar que es va llançar oficialment Lightning Network of Litecoin. La Lightning Network és una de les tecnologies més esperades per escalar els pagaments en un mètode sostenible i a llarg termini.

Litecoin (LTC) aprofita els valors subjacents de la infraestructura blockchain i gaudeix d’una profunda liquiditat al mercat criptogràfic. A més, el nombre de caixers automàtics de Litecoin (LTC) ha experimentat un creixement exponencial darrerament i ara ocupa el segon lloc només a Bitcoin (BTC) a nivell mundial.

Litecoin, també ha experimentat un impuls significatiu en el nombre de miners, les plataformes de transaccions de criptomonedes, els desenvolupadors, els comerciants que accepten Litecoins i els usuaris des de la seva evolució.

2. Litecoin vs Bitcoin: entendre la diferència bàsica

Sobrenomenat com “la plata a l’or de Bitcoin”, Litecoin és la primera moneda d’internet peer-to-peer basada en l’algorisme Scrypt. Tot i que les funcions de Litecoin són gairebé idèntiques Bitcoin, hi ha diferències destacables entre elles:

 • La xarxa Litecoin té com a objectiu processar un bloc cada 2,5 minuts, mentre que el temps de processament de Bitcoin és de 10 minuts. Per tant, els desenvolupadors afirmen que això permet a Litecoin tenir una confirmació de transacció més ràpida.
 • Litecoin té un límit de subministrament de 8.400, 4 vegades el límit de subministrament de Bitcoin.
 • Usos de Litecoin escriptura en el seu prova de treball algorisme, que requereix una funció seqüencial de memòria dura asimptòticament més memòria que l’algoritme SHA256 de Bitcoin poc dur a la memòria. La memòria dura escriptura l’algorisme de xifratge podria competir amb la capacitat dels equips professionals de mineria. Scripta l’algoritme recorda a les persones que han d’abordar els problemes de centralització de la computació hash, ja que impedeix el que es coneix comASIC de dominar el de Litecoin taxa de hash, impulsant així la indústria cap a una direcció més descentralitzada.

3. Mitja recompensa del bloc Litecoin

Litecoin se sotmet a una recompensa a la meitat cada quatre anys aproximadament, i la darrera es produeix el 26 d’agost de 2015, quan la recompensa de Litecoin es redueix de 50 LTC a 25 LTC. Teòricament, la generació de blocs a la meitat pot conduir a un subministrament desequilibrat & demanda i provoca un repunt de preus. Atès que el preu de Litecoin està influït en gran mesura per l’oferta i la demanda, alguns havien especulat que una reducció de l’oferta comportaria un augment posterior del preu de Litecoin. En realitat, però, es va produir una tendència inversa a mesura que havien entrat en joc més factors i variables. Les dades històriques del 2015 han demostrat que Litecoin ha vist caure el seu preu fins a cert punt després de reduir la meitat de l’esdeveniment. Segons l’anàlisi, els factors següents podrien haver contribuït a la seva tendència a la baixa:

Evolució del preu de LTC dos mesos després de la reducció a la meitat de la recompensa per blocs el 2015

 • En primer lloc, basant-se en el gràfic de tendències de preus de Litecoin el 2015, Litecoin (LTC) ha augmentat bruscament mesos abans de reduir a la meitat la recompensa, amb un màxim de 8.967 dòlars, superant amb escreix les expectatives del mercat.
 • En segon lloc, el valor total de la capitalització de mercat total de tot el mercat de criptografia era relativament petit i els casos d’ús reals encara eren limitats. Basat en la nostra investigació, el fort augment dels preus és una especulació més que el reflex real del seu valor.
 • En tercer lloc, la producció de blocs a la meitat també va obligar els miners a tancar els seus servidors a causa de la reducció de les recompenses i dels alts costos. No obstant això, la potència informàtica també va ser testimoni d’alguna disminució després de l’esdeveniment a la meitat, cosa que va empènyer el preu de Litecoin a la tendència a la baixa durant força temps. La dificultat de Litecoin va passar pel seu primer ajust el 27 d’agost del mateix any després de reduir-se a la meitat per mantenir el temps de generació de blocs a 150 segons, un 7,61% més baix

El mercat de criptomonedes ha estat testimoni de nombrosos bous i óssos des del 2015, igual que Litecoin. Litecoin ha avançat més ràpidament que moltes altres monedes importants en termes de tecnologia, construcció d’ecosistemes i altres aspectes.

II. Situació actual de Litecoin Fundamentals

 1. Fonaments actuals de Litecoin

Litecoin cotitza actualment al voltant dels 60 dòlars al moment de la premsa, amb un límit de mercat total de 3,67 milions de dòlars

2. Transaccions a la cadena Litecoin

3. Comparació de dades de transaccions de blockchains principals

El volum de negociació de la cadena Litecoin encara té una bretxa per reduir-se per posar-se al dia amb el de BTC i ETH. Tot i això, Litecoin continua sent resistent gràcies a la seva gran capitalització de mercat, la seva gran base d’usuaris i una cobertura del 5,51% de la capitalització de mercat total pel seu volum de negociació les 24 hores. A més, Litecoin té actualment 55.822 adreces actives. A més, a jutjar per la seva tendència creixent de comissions de transacció, Litecoin mostra un creixement estable i continu en el seu volum de transaccions.

4. Distribució LTC

5. LTC amb un percentatge de participació en comparació amb el límit de mercat total entre les deu primeres, les primeres 100 i les 1.000 principals adreces LTC

De manera similar a altres monedes principals, LTC també es concentra en algunes adreces principals. De fet, el valor dels actius de les 500 principals adreces només ha cobert més del 60% del subministrament total de LTC, incloses les adreces d’algunes borses centralitzades, que és el cas habitual d’altres monedes principals.

6. Piscina minera LTC

Distribució de piscines mineres LTC

La distribució de piscines mineres LTC és relativa fins i tot entre els grans jugadors, amb la F2Pool agrupació minera superior que cobreix el 20,45% de tota la producció minera, seguida de prop per altres agrupacions importants com Poolin, LTC Top i ViaBTC. La distribució relativament uniforme de piscines mineres ofereix una millor estabilitat i seguretat als seus miners. Tot i això, Litecoin encara té un llarg camí per recórrer a l’hora de millorar la seva potència de càlcul en comparació amb els 47,31 EH / s de Bitcoin i els 1,6EH / s de BCH.

Distribució de velocitat per hash dels darrers 100 blocs

7. Github de Liecoin compromet freqüència

Els compromisos de codi LTC a Github han estat actius contínuament. No obstant això, hi ha hagut un lleuger descens en els darrers tres mesos.

8. Google Trend

Google Trend de Litecoin Distribució de tendències de Google

Litecoin ocupa un lloc alt en la tendència de Google, ja que les dades mostren que l’interès per Litecoin és fort entre les principals monedes, concentrades a Amèrica del Nord i del Sud, especialment als països de Veneçuela, Amèrica i Canadà..

III. Conclusió

Com a quarta moneda criptogràfica més gran del món a CoinMarketCap, els paràmetres de Litecoin, com hem esmentat anteriorment, mostren el seu rendiment excepcional i resistent. La cadena de blocs de Litecoin ha estat completament funcional, cosa que s’acredita sobretot als seus sòlids avantatges tecnològics subjacents. Tanmateix, Litecoin també s’enfronta a certs punts dolorosos en comparació amb altres monedes principals, com ara la concentració d’actius a les adreces principals.

En el següent article, aprofundirem en el seu esdeveniment de reducció a la meitat de la recompensa per blocs i en els seus amplis impactes sobre l’ecosistema Litecoin.

Referències:

BitInfoCharts: https://bitinfocharts.com/zh/

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/

CryptoID:https://chainz.cryptoid.info/

BlockChair: https://blockchair.com/

CryptoMiso:https://www.cryptomiso.com/

Navegador LTC

Llibre blanc de Litecoin (LTC): https://cryptoverze.com/litecoin-whitepaper/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner