Les eleccions presidencials nord-americanes posen el focus en els mercats de predicció descentralitzats

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi

El mercat de les finances descentralitzades va retrocedir aquesta setmana, ja que el valor total bloquejat en els productes DeFi va passar d’11.04 milions de dòlars a 12.01 milions de dòlars.

Uniswap va mantenir la seva posició com a líder del mercat amb una quota de mercat del 24% del valor total en dòlars bloquejat. L’intercanvi descentralitzat també tenia el fons de liquiditat més gran, però va reduir la dominància del volum de negociació del 65% al ​​44%.

El volum de negociació mitjà setmanal de DEX va caure un 115% aquesta setmana. Tanmateix, això es deu al fet que el volum de negociació s’havia distorsionat la setmana passada després del hack de Harvest Finance.

En l’àmbit dels préstecs descentralitzats, Compound va continuar liderant amb una quota de mercat del 54%.

El valor total bloquejat a DeFi va augmentar un 8,8% mentre que el volum de negociació de DEX va baixar. Fonts: Pols DeFi i DeBank

El més destacat és que aquesta setmana els mercats predictius de criptografia van tenir el protagonisme en l’esfera DeFi enmig de les eleccions presidencials en curs als Estats Units. Els mercats de prediccions descentralitzats Augur i Polymarket van registrar volums de negociació rècord de 8,5 milions de dòlars i 8,6 milions de dòlars, respectivament.

A més dels DPM, els participants en criptografia també van apostar per les eleccions en forma de contractes de futurs, com ara Trump 2020, a l’intercanvi de criptomonedes FTX.

Les fitxes electorals nord-americanes van experimentar canvis salvatges en els preus i en els volums comercials a mesura que es continuaven comptant els vots. Font: CoinGecko

Mercats de predicció centralitzats vs. descentralitzats

En un mercat predictiu, la gent aposta pel resultat de futurs esdeveniments.

Abans de l’aparició de la tecnologia blockchain, els mercats de predicció estaven centralitzats i tenien diverses limitacions. És a dir, els mercats de prediccions centralitzats estan subjectes a les regulacions locals i són gestionats per operadors de plataformes. Això impedeix als usuaris crear els seus propis mercats. A més, els usuaris sovint han de pagar comissions de negociació i comissions de retirada per les seves apostes.

La tecnologia Blockchain va provocar l’augment de mercats predictius descentralitzats. En comparació amb un CPM, un DPM és més resistent a la censura. Un DPM és operat per contractes intel·ligents i no es pot tancar arbitràriament. Els usuaris poden personalitzar els seus propis mercats i estan sota la custòdia dels seus propis fons.


Descobriment de preus en mercats de predicció descentralitzats

En un mercat de predicció descentralitzat, els inversors fan les seves apostes i reben fitxes que representen tots els resultats possibles. El preu de cada testimoni representa la probabilitat del resultat de l’esdeveniment i està determinat per la dinàmica del mercat de l’oferta i la demanda. Per exemple, a la de Polymarket "Guanyarà Trump les eleccions presidencials dels EUA del 2020?" mercat de predicció, el "Sí" El token té un preu de 0,69 dòlars, cosa que significa que el 69% dels participants del mercat esperen que Trump guanyi les eleccions presidencials. (Nota de l’editor: aquest percentatge és un exemple i totes les xifres següents probablement han canviat des del moment de la redacció d’aquest article).

Tot i que el resultat de l’esdeveniment és anunciat pels operadors de la plataforma en CPM, no hi ha cap actor que anuncie el resultat de l’esdeveniment per a DPM. Per tant, els DPM solen utilitzar oracles per alimentar informació del món real en contractes intel·ligents i verificar el resultat de l’esdeveniment. Per millorar la precisió de la informació, alguns DPM també proporcionen incentius a la comunitat. Per exemple, el mercat de prediccions descentralitzades Augur adopta un sistema de resolució comunitària incentivat: les persones interessades en el resultat precís reben recompenses addicionals d’aposta, que, al seu torn, incentiven la presentació d’informes honestos.

Elecció presidencial dels Estats Units i mercats de predicció

Les eleccions presidencials dels Estats Units van ser una competició entre el republicà Donald Trump i el demòcrata Joe Biden. Les eleccions han portat els mercats de predicció a l’atenció del públic principal, ja que la gent estava interessada en apostar pel resultat i va expressar la seva postura en diverses enquestes. Es nota que, si bé l’enquesta preelectoral en els mercats centralitzats va afavorir els demòcrates, els dels PDM semblaven afavorir els republicans.

Els resultats de les preeleccions en els principals mitjans de comunicació i els mercats de predicció descentralitzats van divergir. Font: CNN, Explorador de prediccions, OKEx Insights

Segons els principals mitjans de comunicació, com CNN i The New York Times, Biden va tenir més suport que Trump en un moment aproximat del 10%. Les taules es van girar als mercats de predicció descentralitzats. Per exemple, els participants a Catnip.exchange van donar suport a Trump sobre Biden amb una diferència del 8%, en el moment d’escriure. A més, el 69% dels participants de Polymarket van afavorir Trump a les eleccions presidencials.

El creador d ‘Ethereum, Vitalik Buterin, va assenyalar les enormes diferències entre els models estadístics i els mercats de predicció i ofert tres possibles explicacions:

  • Els mercats de predicció incorporen la possibilitat d’una intensificació de la interferència electoral i la supressió dels votants.
  • És difícil accedir als mercats de predicció per a experts estadístics i polítics.
  • Els experts no poden detectar la sorpresa dels votants pro-Trump.

Per l’observació de Buterin, ell va creure els mercats de prediccions s’han demostrat més precisos que els models estadístics a les eleccions presidencials dels Estats Units.

Els DPM estan lluny de l’adopció massiva

Tot i que els DPM han guanyat força recentment a causa de les eleccions presidencials nord-americanes, els llargs temps de resolució i les corbes d’aprenentatge fortes són alguns dels principals obstacles que impedeixen que els DPM arribin a una adopció més àmplia..

Les plataformes de predicció centralitzades, com ara les apostes en línia i els intercanvis de derivats, tenen temps de resolució gairebé instantanis. En comparació, els DPM tenen temps de resolució lents, a causa dels processos que requereixen molt de temps en els sistemes de decisió multitudinària. Els protocols DPM van intentar accelerar el procés de resolució, tot i que, per exemple, amb el llançament de la seva segona versió, Augur va reduir el temps de resolució de set dies a unes 24 hores.

L’altre punt de dolor important per als DPM és el corba d’aprenentatge pronunciada per als usuaris. Per a usuaris que no siguin criptogràfics, els DPM no són fàcils d’utilitzar i, sobretot, en comparació amb les plataformes de predicció tradicionals. Els usuaris han d’aprendre a convertir monedes fiduciàries a divises, descarregar una cartera de divises i configurar comptes en intercanvis de divises. La corba d’aprenentatge dels DPM pot fins i tot ser elevada per als usuaris experimentats de criptografia, ja que pot ser complicat crear un mercat vàlid i entendre els mecanismes que hi ha darrere dels oracles de blockchain. Les interfícies d’usuari pobres i no estandarditzades dels DPM existents restringeixen encara més l’entrada tant dels usuaris criptogràfics com dels no criptogràfics..

El vot basat en blockchain és el futur?

Tot i que els DPM encara estan en fase inicial, la tecnologia subjacent –la tecnologia blockchain– sembla rebre un impuls d’adopció després de les eleccions presidencials nord-americanes. Associated Press ho ha estat publicació resultats de votació entrants per a les eleccions presidencials dels Estats Units a les cadenes de blocs Ethereum i EOS. Els usuaris poden accedir als resultats de les votacions a Etherscan i Bloks.io.

Les eleccions presidencials dels Estats Units han estat controvertides, i alguns afirmen que hi ha frau. Aquestes afirmacions indiquen la manca de transparència de les eleccions i la tecnologia blockchain podria ser la solució, amb la seva immutabilitat i la capacitat de fer un seguiment dels registres de votació..

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map