Les balenes i els miners BTC es van vendre a compradors institucionals el quart trimestre de 2020, deduint dades de cadena

Un cop d’ull a les dades de la cadena de l’any passat per examinar la participació institucional al mercat de BTC

Escrit per OKEx Insights | Desenvolupat per Catallact 

Al maig del 2020, el famós macroinversor Paul Tudor Jones va revelar que comprava BTC com a cobertura contra la inflació fiat induïda pel banc central. També va dir que la criptomoneda més important li recordava l’or als anys setanta.

Els comentaris de Jones, en aquell moment, van provocar una onada d’especulacions per part d’analistes de la indústria que els inversors institucionals començarien a acudir al mercat de BTC. OKEx Insights va trobar que aquest era el cas el setembre del 2020, on vam utilitzar dades de la cadena de Catallact per descobrir que les institucions realment seguien el fil conductor de Jones. Des de llavors, la indústria ha après que la firma d’intel·ligència empresarial MicroStrategy va comprar grans sumes de BTC juntament amb compres institucionals de la Massachusetts Mutual Life Insurance Company.

Començant el 2021 amb un aparent augment d’interès institucional, OKEx Insights ha tornat a utilitzar les dades de la cadena de Catallact per aprofundir en la narrativa que les institucions compren BTC. Més específicament, però, volíem esbrinar qui havia venut a la darrera cursa de bous el 2020.

Això és el que hem descobert.

Una nota sobre com interpretem les dades en cadena

Abans de començar, primer aclarim com interpretem les dades de la cadena.

Aquest informe es basa en la investigació, però les dades de la cadena no ens ho poden explicar tot. Com a tal, els analistes sempre han de tenir precaució a l’hora d’extreure conclusions i ha d’existir una certa quantitat d’especulacions perquè es puguin treure aquestes conclusions..

Per exemple, tot i que el nostre objectiu és examinar la inversió institucional en BTC, no podem utilitzar grans transaccions BTC en cadena per diferenciar netament entre compres i vendes. Tampoc no podem eliminar les transaccions agregades dels principals intercanvis de criptomonedes, de la mateixa manera que no sempre podem observar quins moviments provenen d’institucions o fons de cobertura. Malgrat això, encara podem fer observacions acurades i presentar conclusions hipotètiques.

A més, les dades que examinem finalitzen el desembre del 2020. Com a tal, no té en compte cap activitat el 2021, tot i que podem aprofundir en el nou any a mesura que avanci el temps.

Per llegir les anteriors investigacions en cadena d’OKEx Insights amb Catallact, que cobreixen la primera meitat del 2020, l’accident de COVID i el període previ a l’últim ral·li parabòlic de BTC, seguiu aquest enllaç.

BTC va ser parabòlic a mesura que augmentaven les transaccions de mida institucional


Per començar, primer fem una ullada al percentatge del valor de la transacció total sobre 1.000 BTC en cadena, que podem classificar fermament com a fora del rang d’inversors i comerciants minoristes. En fer-ho, es fan evident dos punts immediatament:

  1. El percentatge de transaccions en cadena de més de 1.000 BTC es va disparar des de poc més del 5% a finals de juny de 2020 fins a un màxim de més del 45% al ​​setembre de 2020.
  2. El percentatge de transaccions en cadena de més de 1.000 BTC mai va mirar enrere des de finals de juny de 2020, mantenint-se en un rang general entre el 30% i el 40% des que va superar el 45% el setembre de 2020.

La conclusió que podem extreure d’aquestes dades de la cadena és que els inversors institucionals s’han apilat realment a l’espai BTC després que Paul Tudor Jones anunciés la seva entrada, i no es van aturar quan el 2020 va acabar.

A més, podem suposar que les institucions estaven al final de la licitació de l’espectre i compraven grans quantitats de BTC, en lloc de vendre-les, ja que el preu de la criptomoneda líder va augmentar de manera parabòlica durant el quart trimestre del 2020..

El percentatge de grans transaccions BTC en cadena va augmentar considerablement en la segona meitat del 2020 i es va mantenir elevat fins a finals d’any. Font: Catallact

Un mapa de calor de la freqüència de la quantitat de transaccions BTC també reforça la conclusió que els grans inversors institucionals van augmentar el preu de la BTC augmentant la demanda del principal actiu digital.

Un mapa de calor de freqüència d’import de transacció BTC també il·lustra que el nombre de moviments importants va augmentar al llarg de la darrera part del 2020. Font: Catallact

Les compres institucionals verificades coincideixen amb les dades de la cadena

Tot i que cal tenir precaució a l’hora d’extreure aquest tipus de conclusions a partir de dades de la cadena, tenim la sort de tenir compres institucionals verificades i accessibles públicament per contrastar les dades..

Per començar, sabem amb certesa que la companyia d’intel·ligència empresarial, programari mòbil i serveis basats en el núvol MicroStrategy va invertir grans quantitats de diners en BTC l’any passat. L’agost de 2020, la firma va comprar 21.000 monedes per 250 milions de dòlars. Això coincideix amb l’augment de grans transaccions en els gràfics esmentats.

El 2020 es van fer diverses compres de MicroStrategy. El 5 de desembre, la companyia va comprar 2.574 BTC per 50 milions de dòlars a un preu mitjà de 19.427 dòlars per moneda. Més tard aquest mateix mes, el 22 de desembre, va comprar altres 29.646 monedes per 650 milions de dòlars a un preu mitjà d’aproximadament 21.925 dòlars cadascuna.

A més, la companyia d’assegurances de vida mútua de Massachusetts va invertir 100 milions de dòlars en BTC al desembre, un senyal que hi havia més inversors institucionals que continuaven entrant al mercat en aquell moment..

Amb aquest teló de fons de notícies, podem inferir amb seguretat que les conclusions a les quals hem arribat anteriorment, és a dir, que els grans jugadors han entrat al mercat BTC des del maig del 2020 i que les grans transaccions visibles a la cadena eren compres en lloc de vendre, són en gran part correctes.

Els volums de BTC en cadena van augmentar la segona meitat del 2020

Si observem el volum diari de transaccions en cadena de BTC en diverses zones horàries, també veiem un fort augment a la tardor. Destaquen, sobretot, dues troballes:

  1. Els volums en cadena dels Estats Units, Europa i Àsia van augmentar a finals d’agost de 2020 abans d’arribar als màxims al setembre de 2020 i a l’octubre de 2020.
  2. Els volums en cadena es van mantenir constantment alts després de l’augment inicial a l’agost de 2020.

Com que els volums de BTC a la cadena van augmentar i es van mantenir constantment alts, podem concloure que l’interès institucional va augmentar de debò la tardor de l’any passat, cosa que va conduir el preu de la criptomoneda líder a nous màxims..

El volum de BTC a la cadena va augmentar a T3 i Q4 2020 a nivell mundial. Font: Catallact

Els titulars a llarg termini venuts com a BTC van establir nous màxims històrics

Quan examinem l’edat de les monedes que es transaccionen a la cadena de blocs de Bitcoin des de principis de setembre de 2020 fins a finals de desembre de 2020, veiem que l’edat mitjana de les monedes incloses en blocs va augmentar a l’octubre de 2020 i es va mantenir superior durant tot l’any.

El més interessant és que el preu del BTC va augmentar a mitjan desembre, però l’edat mitjana de les monedes tramitades a la cadena de blocs de Bitcoin es va mantenir relativament constant. Això ens permet treure tres conclusions principals:

  1. Titulars de BTC a llarg termini, a qui alguns podrien trucar "Balenes OG" – venut a la carrera de BTC fins a nous màxims històrics.
  2. Podem inferir que l’inventari de titulars a llarg termini va començar a esgotar -si almenys una mica- a mesura que el preu de la BTC augmentava.
  3. Com que creiem que els inversors institucionals estaven al costat de les licitacions, podem deduir que els titulars de BTC a llarg termini es van vendre en compres institucionals.

Aquestes inferències també es recolzen en investigacions anteriors realitzades per OKEx Insights en col·laboració amb la companyia de dades de blockchain Kaiko. El nostre informe anterior va trobar que els grans comerciants i balenes van començar a obtenir beneficis al voltant del màxim històric de BTC prop de 20.000 dòlars aquesta tardor i que els compradors institucionals van embolcallar monedes a finals de novembre.

L’edat mitjana de les monedes mogudes a la cadena de blocs de Bitcoin va augmentar a mesura que augmentava el preu del BTC. Font: Catallact

Això reforça una de les narracions actuals de la indústria de les criptomonedes mentre respon la pregunta de "qui venia" a finals de 2020, és a dir, que era el "Balenes OG" i miners de BTC que venien a compradors institucionals.

Conclusió: les dades de la cadena dibuixen la imatge del 2020 de BTC

El 2020 va ser un any salvatge i sense precedents per a la criptomoneda líder.

Vam veure BTC baixar fins a 3.792 USDT a OKEx al març, cosa que, com sabem per la nostra investigació anterior amb Catallact, va sacsejar els inversors minoristes en un pànic relacionat amb el COVID. Aquests inversors van adoptar un enfocament d’esperar al maig mentre BTC lluitava contra els 10.000 dòlars en les borses mundials.

Mentrestant, els jugadors més importants del mercat de BTC feien de tot menys esperar i veure. En canvi, les dades de la cadena van inferir que s’estaven acumulant molt durant l’estiu amb l’esperança que BTC augmentés el seu valor a llarg termini, cosa que, amb tota seguretat, va acabar sent una aposta guanyadora..

A mesura que el preu de BTC va començar la seva carrera parabòlica a l’octubre, juntament amb les compres institucionals de MicroStrategy i Grayscale, les dades de la cadena mostren un augment notable de les transaccions de mida institucional, cosa que implica que es van començar a acumular més grans jugadors..

Com que la vessant d’oferta de BTC no va satisfer la demanda institucional, ja que la criptomoneda líder va entrar en el descobriment de preus, les monedes que es venien aparentment provenien tant de titulars a llarg termini com de miners de Bitcoin. En altres paraules, els Bitcoiners de la vella escola van vendre algunes de les seves bosses antigues a nous compradors institucionals amb bosses noves molt grans per omplir, per bé o per mal.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map