La proporció llarga / curta BTC mostra una tendència alcista, però altres indicadors no són tan alcistes: divendres de futurs

OKEx Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Durant els darrers set dies, el gràfic horari de Bitcoin (BTC) ha demostrat que la criptomoneda líder es consolida en un ampli rang de preus entre 6.500 i 7.100 dòlars. Podem veure dues fortes caigudes i dues pujades ràpides al gràfic horari següent.

La concentració de dijous amb bon volum va trencar el màxim del dimarts al voltant dels 6.950 dòlars i va invalidar el patró baixista a curt termini. El següent nivell de resistència important, segons el gràfic horari, és de 7.150 dòlars. BTC cotitza al voltant de 7.100 dòlars a l’hora de premsa, per preu futur OKEx Trimestral (BTCUSD0626).

Al gràfic diari, la mitjana mòbil de 60 dies, que se situa al voltant dels 7.400 dòlars, proporciona un fort nivell de resistència. Una ruptura horària podria obrir les portes a una prova d’aquesta important mitjana mòbil. D’altra banda, un fracàs del nivell d’assistència de 6.950 dòlars podria provocar més beneficis, cosa que provocaria un retrocés més profund fins als 6.800 dòlars..

Si mirem les dades comercials d’OKEx, aquesta setmana hi ha alguns senyals contradictoris. Ara, la ràtio BTC Long / Short s’està aproximant al nivell més alt des de la caiguda de mitjans de març. Però l’Open Interest i el BTC Margin Lending Ratio no mostren gaire sentiment alcista.

Gràfic horari de futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0626). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La ràtio BTC Long / Short ha mostrat una tendència alcista durant els darrers set dies. La concentració de dijous va portar la proporció a superar l’1, cosa que indica que hi ha més persones que ocupen posicions llargues.

La ràtio ara supera els 1,2, que és el nivell més alt des de la caiguda de mitjans de març.

Hora de recollida de dades: del 4/10 a les 12:00 del matí fins al 17/4 de la matinada (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes durant un període de temps. La ràtio es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

BTC Basis va caure divendres passat i va tornar a entrar en territori negatiu. Tot i que la prima negativa s’ha reduït des de dijous, encara no ha tornat a ser positiva. Això demostra la poca confiança que sembla tenir el mercat en aquest ral·li. Els futurs trimestrals mostren actualment una prima negativa de 20 dòlars.

Hora de recollida de dades: del 4/10 a les 12:00 del matí fins al 17/4 de la matinada (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de l’actiu subjacent, en aquest cas Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és optimista. Quan la base és negativa, indica que el mercat general és pessimista. La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per arbitrar.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) s’acumulava ràpidament abans de dijous, passant dels 4,59 milions de contractes de divendres passat a 570 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars). Però la concentració de dijous ha empès a OI a la baixa, cosa que indica que una part de les posicions curtes es van liquidar o tancar i que no es van precipitar moltes posicions llargues al mercat..

Hora de recollida de dades: del 4/10 a les 12:00 del matí fins al 17/4 de la matinada (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents. El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o es veuen obligades a liquidar.

Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions. Fins ara, l’OI ha caigut fins als 4,77 milions de contractes.

Ràtio de préstec del marge BTC

Durant els darrers set dies, la ràtio de préstecs de marge BTC va disminuir des del màxim de 0,8 de divendres passat fins al nivell actual de 0,3. Sembla que la concentració de dijous no ha aixecat el sentiment alcista del mercat.

Hora de recollida de dades: del 4/10 a les 12:00 del matí fins al 17/4 de la matinada (UTC)

La ràtio de crèdit del marge és una informació de negociació del mercat al comptat que mostra la proporció entre els usuaris que presten USDT en comparació amb BTC en valor USDT durant un període determinat. Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC i els BTC tenen com a objectiu reduir la moneda subjacent.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan la ràtio de préstecs de marge és baixa, indica que el mercat és baixista. Històricament, nombres extrems han indicat un temps d’inversió.

Estadístiques dels comerciants

Xuanhaimmoer, Autor TradingView

Bitcoin ha caigut més del 13 per cent des que els óssos van evitar que els bous de la zona de 7.400 dòlars. Durant els darrers 7 dies, el mercat es va espantar quan els óssos van bloquejar la zona psicològica de 7.400 dòlars.

Ahir vam veure com augmentaven els bous, empenyent el preu de Bitcoin a créixer amb força per recuperar l’impuls anterior.

Actualment, les parts que compren i venen estan en una disputa molt aferrissada a la zona amb problemes. Bitcoin caurà si torna per sota de la zona de 6.500 dòlars. A finals d’aquesta setmana, si el preu de Bitcoin es mantindrà per sobre dels 1.000.000 dòlars o fins i tot superarà el llindar de 7.300 dòlars, els bous atacaran amb més força per impulsar el preu a la regió de 7.900 a 8.300 dòlars..

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El sentiment del mercat no s’ha escalfat tant des que va existir la cartera de divises digitals del banc central de la Xina revelat a finals d’aquesta setmana. Els comerciants són més prudents que abans. Atès que Open Interest no ha augmentat amb la pujada del preu, espero que el preu es consolidi entre 6.950 i 7.400 dòlars a curt termini.

A BTC li falta una direcció clara al preu actual al voltant dels 7.050 dòlars. Des del punt de vista tècnic, la tendència general es manté alcista a mig termini, tret que el preu no superi els 6.950 dòlars..

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner